Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 04:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 16 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1490,45-0,99%

Вчора індекс Української біржі, як і ціни індексних акцій УБ, взяв паузу і знизився на 0,6%. Мабуть, після дуже сильного росту початку цього року – за короткий час індекс Української біржі додав більше 11% - така пауза була необхідна. Щось дуже схоже на Українській біржі ми спостерігали не так давно, в кінці вересня - на початку жовтня 2017. Найбільше втратили в ціні індексні акції «Укрнафти» (-2,9%) та маловпливові, в силу низької ваги в індексі УБ, папери «Донбасенерго» (-3,1%). Також просіла на 1,2% ціна акцій Райффайзен банк Аваль, а підтримали індекс акції «Центренерго» (+0,7%). Ціна індексних акцій «Мотор Січі» практично не змінилась (-0,05%). Ось і увесь перелік індексних паперів Української біржі.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі знизились приблизно в два рази в порівнянні з минулою п’ятницею. Проте вони залишились помітно вище своїх середньоденних за останні півроку, рік та два. З не індексних паперів Української біржі на ринку заявок УБ пройшли непогані обсяги торгів акціями Крюківського вагонобудівного заводу – на рівні обсягів індексних паперів.

Світові ринки акцій.

Вчора в США відзначали день Мартіна Лютера Кінга, борця за рівні права чорношкірого населення країни, і фондові біржі країни не працювали. Вихідний на фондових біржах США негативно вплинув і на торгову активність, і на цінову динаміку на багатьох, якщо не переважної більшості, фондових бірж світу, включаючи й Європу і країни, які розвиваються в цілому. Американці на фондових біржах задають тон торгів акціями.

Однак, незважаючи на вихідний в США, була на диво жвава активність відносно долара США, індекс якого (курс по відношенню до корзини твердих валют) в черговий раз знизився – майже до рівня 90. Пара євро долар на короткий час досягла позначки у 1,23 долара за євро, мінімуму долара США по відношенню до євро за 3-и роки, з грудня 2014. Цей рух євро негативно вплинув на курс європейських акцій, особливо в середині дня. Певна стабілізація долара США також стабілізувала європейські фондові індекси, які в середині торгової сесії цього понеділка втрачали більше, але ближче до завершення торгів дещо вирівнялись.

Зниження індексу долара США нетто позитивне для України та її емітентів, тому що має наслідком зростання цін на сировину, якою торгує Україна, та через те, що державні борги країни та корпоративні борги в Україні деноміновані, переважно, в доларах США.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив відносно незначні 0,2%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,2%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські індекси суттєво зростають, на європейські – мало змінюються і торгуються різнонаправлено, але більше позитивно. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, на відкритті фондові індекси Європи не сильно підростуть. Зранку індекс MSCI EM, додає 0,4%. Для довідки. Індекс долара США підростає на 0,2-0,3%.

Динаміка місцевого українського ринку акцій минулої п’ятниці та цього понеділка вносять непевність в очікування стосовно сьогоднішньої цінової динаміки акцій на Українській біржі. Є цілком природнім, що фондовим ринкам після суттєвого росту необхідна певна пауза. Така природа людей, і відповідно, ринків. Якщо звертатись до історичних аналогій, то на початку жовтня 2017 після того, які індекс УБ зріс більше, ніж на 10%, індикатор Української біржі певний час (нетривалий) коливався, то зростаючи в один день, то знижуючись в інший, поки не відновив своє зростання. Тому, місцевим трейдерам, видається, треба бути готовим до будь-якого сценарію торгів.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 16 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду