Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 23:01
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 16 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1461,68+0,06%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів підріс на скромну 0,1%. Після зниження на 3% шостого лютого 2018, індекс УБ рухається практично в коридорі, без значного росту чи зниження, чи, можна сказати, коливаючись з дуже скромним трендом до росту. Така технічна картина.

 Основний фондовий індикатор України рухали уверх акції Райффайзен банк Аваль (+1,1% - ціна акцій та +4,5 пункти – внесок до індексу УБ) та «Донбасенерго» (+2,7% - ціна акцій та 2,1 пункти – в плюс до індексу УБ). Вниз індикатор Української біржі рухали акції «Укрнафти» (-3,6% та -4,6 пункти – внесок до індексу УБ). Індексні акції «Центренерго» та «Мотор Січі» практично не змінились в ціні.

 На слабку динаміку фондового індикатору України в останні дні, видається, впливають відсутність поки звітності місцевих емітентів а, також в немалій мірі, той факт, що індекс УБ сильно не знижувався, коли недавно суттєво негативно коригувались світові фондові ринки. Ті ж поки до кінця не відновились до своїх теж недавніх піків після помітної просадки (на 7-10%).

 Що стосується фундаментальних чинників по Україні. Ріст реального ВВП України в 2017 році склав 2,2%, що дещо менше, ніж в 2016 - 2,3%. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України. Ріст економіки важливий, як для цін акцій, так і для фінансової стабільності в нашій країні. Хоча, і перший, і друга більше залежить від зміни номінального ВВП: зміни реального ВВП плюс індекс-дефлятор ВВП (по порядку величини близького до річної інфляції).

 Торгова активність в індексних акціях на ринку заявок Української біржі ще знизилась і обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі стали помітно меншими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Мабуть на це також впливає слабка динаміка цін місцевих акцій. Більше половини вчорашніх обсягів торгів індексними акціями на ринку заявок УБ - це були торги акціями Райффайзен банк Аваль. Вчора на ринку заявок УБ були помітні  обсяги торгів не індексними акціями Миколаївобленерго. Нечастий випадок. За виключенням цих акцій на ринку заявок УБ були ще дуже незначні обсяги торгів акціями буквально пари емітентів, серед яких був і Ясинівський коксохім.

На ринку заявок Української біржі обсяги торгів ОВДП теж різко знизились. Були відносно невеликі обсяги торгів папером з одним терміном погашення: 02.01.2019.

 Світові ринки акцій зростали. Вони, таким чином, продовжили відновлення після недавнього зниження. Про них згадується в цьому огляді, тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 в результаті торгів підріс ще на помітних 1,2% після росту на 1,3% днем раніше, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на ще 1,5%. Тим не менш, до недавніх піків до негативної корекції на фондових ринках всім індексам лишається пройти ще певних шлях. Здається, для STOXX 600 дійти до січневого піку через значне посилення євро найближчим часом нереально. Індекс S&P 500 від піку знаходиться зараз нижче на 5,2%, зростає хорошим темпом і, незважаючи на певний ріст відсоткових ставок в США та інфляції в США, може через нетривалий час вийти на нові максимуми.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси, як і вчора, підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси помітно додадуть. Зранку індекс MSCI EM зростає, але вже на більш скромні 0,4%. Тут також слід враховувати вплив святкування нового року в Китаї. На інтервалі рік ріст індексу MSCI EM зараз складає 28%.

 Зараз значна увага на світових фінансових ринках прикута до поведінки дохідностей облігацій США, які зростають та долара США, який все слабшає.

 Опубліковані дані по індексу цін виробників в США показали тенденцію до зростання цього показника. Базовий показник (за виключенням цін на енергію та продукти харчування) зріс на річному інтервалі (січень до січня) на 2,5%. Це опосередковано підтвердило тенденцію до росту інфляції в США. Дохідність 2-и річних державних облігацій США зросла до 2,21%, максимуму за 9 років, –– з вересня 2008, а дохідність 10-и річних до 2,94% – максимуму за чотири роки. Потім остання знизилась.

 Вищі дохідності облігацій США, в принципі, негативні для ринків акцій, а якщо брати облігації, то, потенційно, і для цін єврооблігацій України (це може збільшити їх дохідність).

 Пара євро долар досягла відмітки у 1,254, ієна долар - 106, індекс долара знизився до 88,3. На думку окремих технічних аналітиків пара євро долар може скоро досягнути відмітки у 1,268. Ослаблення долара США позитивне для української економіки та цін акцій, фінансової стабільності в Україні, тому що сприяє зростанню цін на сировину.

Видається, що місцевий ринок акцій сьогодні продовжить свій невиразний рух, характерний для останніх торгових днів. Шанси на слабкий ріст індикатору УБ та слабке його зниження видаються приблизно рівними.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 16 февраля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду