Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 12:48
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 10 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1821,02+0,64%

Цього вівторка індекс Української біржі несильно підріс, додавши 0,3%. Три «індексних» акції біржі того дня зросли в ціні, ціна однієї – знизилась, і однієї – не змінилась. Найбільше підросла цього вівторка ціна акцій «Турбоатому» (+2,4%). Другими за ціновим ростом були у вівторок акції Райффайзен Банк Аваль (+1,3%).

 Обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі цього вівторка підріс в порівнянні з трьома попередніми торговими днями, але залишився істотно нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. На це може мати вплив і невизначеність стосовно дати складання переліку акціонерів, які мають право на дивіденди «Центренерго» та Райффайзен банк Аваль.

 На ринку заявок УБ цього вівторка пройшли торги акціями лише чотирьох «не індексних» емітентів. Доволі суттєвий обсяг торгів (в термінах останніх років) був акціями Авдіївського коксохімічного заводу.

 Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі у вівторок були значно меншими за середні. Торгували того дня трьома випусками ОВДП.

 Світові ринки акцій.

За два останні дні широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс ще на 1,0% (увесь цей ріст припав на вчорашній день). Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX за цей період підріс ще на 0,75% (+0,1% та 0,6%), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM додав ще 0,4% (+0,3% та +0,1%), при цьому все ще перебуваючи коло нижньої границі торгового діапазону пари останніх місяців.

 Зараз значна увага учасників фінансових ринків прикута до цін на нафту та цін компаній енергетичного (в першу чергу нафтогазового) сектору. І ті, і інші зростають через рішення президента США Дональда Трампа «вийти» з угоди з Іраном, яка стосується відміни економічних санкцій до країни в обмін на припинення розвитку ядерної програми Ірану. На довершення до всього, іранські військові сили спецпризначення «Кудс», які перебувають в Сирії, та Армія оборони Ізраїлю обмінялись локальними ракетними ударами.

 Також учасники фінансових ринків звернули увагу на повернення дохідностей 10-и річних державних облігацій США до рівня 3%.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Зранку, згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів, європейські фондові індекси, переважно, слабко підростуть. Сьогодні поки фондовий індекс MSCI EM додає ще 0,6%.

Як вже зазначалось в попередньому огляді, зараз не дуже зрозумілим є наступний крупний рух індексу Української біржі. Здається, індекс може ще підрости і найближчими днями, принаймні, наблизитись до піків квітня, чи, навіть, перевершити їх. Однак, чинник невизначеності при будуванні очікувань для місцевого ринку акцій зараз є більшим, ніж раніше. Сьогодні, здається, ціновий рух в акціях на УБ в середньому буде несильним, що не виключає помітних змін цін окремих «індексних» акцій.



 ·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 10 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду