Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 13:04
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 17 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1830,01+1,36%

 Вчора індекс Української біржі за результатами торгів ще трохи знизився, втративши 0,4%. Поки зниження індикатору УБ відбувається лише другий день поспіль і невеликим темпом. Днем раніше цей місцевий український фондовий індекс втратив 0,3% після того, як його ріст спочатку сповільнився, а потім застопорився. Технічна картина в індикаторі УБ зараз несприятлива і разом з максимумом кінця квітня дуже нагадує «подвійну вершину» - ознаку середньострокової негативної корекції.

Вчора втратили в ціні чотири з п’яти «індексних» акцій Української біржі, які зараз торгуються. Більше за інші цієї середи знизилась ціна акцій Райффайзен банк Аваль (-2,8%) та «Укрнафти» (-1,9%). Зате непогано зросла ціни «індексної» акції «Центренерго» (+2,8%), частково компенсувавши втрати індексу УБ за рахунок інших паперів з індексного кошику Української біржі. Акції «Турбоатому» продовжили  свою невиразну динаміку попереднього дня (та і взагалі, по великому рахунку, останнього місяця), закінчивши торги без значних цінових змін.

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями на ринку заявок Української біржі помітно підріс, і в грошовому вираженні був вищим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. З урахуванням суттєвого росту індексу за останній період, в еквіваленті кількості акцій вчорашній обсяг торгів індексними паперами на УБ був дещо меншим за свої середні за останні рік та два.

На ринку заявок УБ вчора пройшли торги акціями лише чотирьох «не індексних» емітентів. Помітним (в термінах останніх років) з них був обсяг торгів акціями лише Крюківського вагонобудівного заводу.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі вчора були вищими за середні за останній період. Торгували минулого дня на ринку заявок УБ трьома випусками українських державних облігацій. Значний обсяг торгів був ОВДП з терміном погашення 15.08.2018 (популярними на цьому ринку і раніше). Однак примітним, хоча і на порядок меншим, вчора також був обсяг торгів ОВДП з істотно більш дальнім терміном погашення, 31.07.2019.

Світові ринки акцій.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,4% після зниження на 0,7% цього вівторка, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,4% після втрати суттєвих 1,6% днем раніше.

Примітно, що ріст індексу S&P 500 цієї середи відбувся незважаючи на зростання в той же день дохідності 10-и річних облігацій США до 3,11%, найвищого рівня з 2011 року. Це, до певної міри, відображає силу американської економіки на даний час. Вчорашньому росту основного фондового індикатору США індексу допомогла сильна звітність американської роздрібної мережі Macy's (+10,8% ціни акцій за вчорашній день), як і непогана статистика по роздрібним продажам в США за минулий квартал. Взагалі, до позавчорашнього дня з початку травня американський фондовий ринок суттєво підріс, відновлюючись після попереднього зниження. Він суттєво додав від двох своїх мінімумів: 8 лютого та 2 квітня 2018 року (майже 6%).

Індекс STOXX 600 перебуває на своєму локальному максимумі, незважаючи на те, що в останні дні його ріст дуже значно сповільнився. Вчорашньому росту широкого загальноєвропейського індикатору суттєво допомогла значна вчорашня просадка курсу євро і ріст  американського індексу S&P 500. В той же час, індекс MSCI EM, перебуває хоча й не на мінімумах 2018 року, але ніяк не може суттєво відірватись від свого горизонтального рівня підтримки. І тут сила долара США, слабкість в цілому валют країн, які розвиваються, а, ще більше, певне зменшення схильності до ризиків у фінансовому  світі, відіграють свою негативну роль.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно знижуються; на європейські – мало змінюються і торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, будуть торгуватись змішано, з малими змінами, але більше негативно. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає незначну 0,1%.

Як вже зазначалось на початку цього огляду, технічна картина індексу Української біржі зараз не дуже сприятлива і вказує на можливість подальшого зниження індексу УБ в найближчий тиждень. Однак, навіть, якщо виправдаються ці поки що, більше, скажімо так, загрози, зниження на фондових ринках рідко коли буває безперервним. Тож надіємось, що після двох невдалих торгових днів (невдалих з точки зору росту), ціни «індексних» акцій УБ в середньому сьогодні все ж підростуть. А там, як кажуть, життя покаже.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 17 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду