Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 10:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 23 апреля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1689,380%

Вчора індекс ПФТС підріс на 0,35%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями на біржі ПФТС учора і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Цікаво, що вчорашній ріст ціни акцій «Укрнафти» був при зовсім невеликих обсягах торгах цим папером. З акціями «Укрнафти» вчора пройшла лише одна угода. Біржовий курс цих паперів цього понеділка так і не сформувався.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 22.04.2019

           

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,353

-0,9%

0,3528

-0,8%

Центренерго

12,44

3,3%

12,2394

1,7%

Укрнафта

151

4,1%

-

-

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС був малим, незначно вище, ніж минулої п’ятниці. Він склав грошовому вираженні 381 тисячу гривень. Це менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (568 тисяч гривень) та за останні три місяці (570 тисяч гривень).

Інших угод з акціями на біржі ПФТС минулого дня не було.

Українські фінансові новини.

Згідно з аудованими та, відповідно, уточненими даними у 2018 році компанія «ДТЕК Енерго» (структура холдингу ДТЕК, яка об'єднує вугільний бізнес, генерацію і дистрибуцію електроенергії), згідно з консолідованою фінансовою звітністю, отримала чистий прибуток у розмірі 4,835 млрд гривень (згідно з неаудованими даними від 4 березня 2019, чистий прибуток компанії за 2018 рік становив 5,25 млрд гривень).

Згідно зі звітом, виручка "ДТЕК Енерго" скоротилася на 36% або на 50,9 млрд гривень до 90,786 млрд гривень порівняно з 2017 роком.

Капітальні інвестиції за 2018 рік становили 7,587 млрд гривень.

Новина цікава для тих нерезидентів, які інвестують в корпоративні єврооблігації крупних українських холдингових компаній.

Світові фондові ринки.

Вчора європейські фондові біржі не працювали. В країнах Європи святкували Пасху.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,1%, маржинально оновивши свій локальний максимум, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився ще на 0,3%, перебуваючи недалеко від свого також недавнього локального максимуму.

Індекс S&P 500, в останні торгові дні дуже мало змінюється. Вчорашній новий локальний максимум цього фондового індикатору фактично, як і попередній недавній, лише на 0,9% нижче свого історичного максимуму. Це також на 23,7% вище локального мінімуму кінця минулого року.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси дуже слабко підростають, на європейські – мало змінюються,  крім ф’ючерсу на французький фондовий індикатор CAC 40, який втрачає близько 1,3%. Ф’ючерси на європейські фондові індекси, торгуються різноспрямовано, але більше знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів дещо втратить. Зранку фондовий індекс MSCI EM практично не змінюється.

Нагадаємо, що більше тижня назад почалась публікація квартальної звітності найбільших корпорацій США за перший квартал 2019 року. Кілька звітів крупних американських корпорацій будуть опубліковані і сьогодні. Поки звітність має  слабкий вплив на американський ринок акцій за рахунок сильних стабілізуючих факторів, про які згадувалось в наших минулих оглядах.

Сьогодні знову буде цікаво слідкувати за поведінкою ціни акцій «Укрнафти», якщо звичайно з цим папером сьогодні будуть угоди. Що стосується інших місцевих акцій, то на фоні дуже спокійних торгів на зовнішніх ринках акцій та за відсутності значимих для фінансового сектору місцевих новин навряд чи ми побачимо сьогодні значні цінові рухи в цих паперах в середньому. Скоріше за все це буде технічна торгівля в певних цінових діапазонах.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 23 апреля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду