Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 00:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 16 сентября 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1284,98+1,55%

На сьогодні є досить важливі чи навіть дуже важливі новини для українських учасників фінансового ринку, хоча вони й не вимагають термінових дій. Дайджест фінансових та економічних новин після огляду ситуації на фінансових ринках.

В новинах варто звернути увагу на наступне:

·         Дуже ймовірне скоре улагодження ситуації в «Укрнафті» і досить імовірний скорий поділ компанії на дві з можливими великим наслідками для ціни акцій «Укрнафти» (детально в огляді новин).

·         Певне зростання (+0,3%) дохідності більш «дальніх» гривневих ОВДП на вчорашніх первинних аукціонах Мінфіну.

·         Практично консенсусний прогноз девальвації гривні на 7% на інтервалі 1 рік від сьогодні, що важливо при прийнятті рішення про інвестування в блоргові українські фінансові інструменти (прогнози по проекту Держбюджету України на 2021 рік, прогноз провідного банку США J.P. Morgan, очікування української ICU).

·         Очікування іноземних фахівців «по дуже низькій прибутковості» «анемічній» ринку акцій США в наступні 10 років та збільшеній його волатильності після виборів в США 3 листопада 2020 року, а також на інші очікування.

Але для початку ринкова інформація. Тут варто звернути увагу на зниження індексу Української біржі нижче попереднього мінімуму і на продовження повільної, але, здається, неухильної девальвації гривні.

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Спершу огляд динаміки ринку місцевих акцій за тиждень

Результати торгів акціями в Україні на минулому тижні, закінчуючи цим понеділком, відображені на Рис. 1-5. Дані включають і порівняння з міжнародними ринками акцій, і динаміку цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на Українській біржі та біржі ПФТС за минулі чотири тижні.

Зміна цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на Українській біржі за минулий тиждень та обсяги торгів на УБ за минулі чотири тижні.

Рис.1

Рис.1.

Зміна цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на біржі ПФТС за минулий тиждень та обсяги торгів на ПФТС за минулі чотири тижні.

Рис.2

Рис.2.

Динаміка українських та світових фондових індексів за тиждень, два тижні, місяць та з початку року

Рис.3

Рис.3.

Графік зміни цін українських індексних акцій на Українській біржі

за минулий тиждень.


Рис.4

Рис.4

.Графік зміни цін українських індексних акцій на Українській біржі з початку року.

Рис.5
Рис.5.

За вчора.

Значення індексу ПФТС вчора знову не змінилось. Це вже двадцять торгових днів без його зміни поспіль з 18.08.2020. А це вже майже місяць.

На біржі ПФТС минулого дня, відбулась одна угода з акціями – вже «традиційна» угода з «не індексними» акціями банку «Південний» по безадресним заявкам.

Вчора індекс Української біржі знизився ще на 0,6%. Таким чином індекс Української минулого дня оновив свій локальний мінімум, який є меншим за попередній. В останній раз менше значення індикатору було майже 2-а місяці назад 23.07.2020. І це було лише один день. Попередні менші значення були 01.07, 02.07. та 03.07.2020. І крім цих чотирьох днів значення індексу Української біржі в останні три роки було вищим. Враховуючи, що індекс Української біржі при останньому зростанні далеко не досяг свого попереднього максимуму – це вже, як кажуть «явище» і є можливо «симптоматичним», свідоцтвом подальшого певного зниження фондового індикатору УБ.

Вчора на Українській біржі відбулось чотири угоди з акціями трьох емітентів.  Результати вчорашніх торгів акціями на Українській біржі представлені в Таблиці нижче.

Таблиця 1. Ціни акцій по угодам по безадресним заявкам, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 15.09.2020, обсяги торгів

Ціна, грн.

Зміна

по угоді

Обсяг торгів, грн.

Число угод

Біржовий курс, грн.

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,40

0,0%

68 000

1

0,4000

0,0%

«Центренерго»

4,575

-2,7%

45 750

2

4,5750

-2,3%

«Укртелеком»

0,048

-29,4%

4 800

1

-

-

Разом

118 550

4

Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, крім згаданих вище, минулого дня на Українській біржі не було.

Борговий ринок України.

Вчора ціни на українські державні євробонди в доларах США продовжили повільне зниження. Відповідно їх дохідності ще трохи підросли. На «дальньому» кінці кривої дохідності ОЗДП номінованих в доларах США дохідність  вчора складала 7,47-7,50%.

Посилання: http://cbonds.ru/indexes/indexdetail/?group_id=323

та http://ua.cbonds.info/

В попередньому ціновому рості і зниженні дохідності українських євробондів відігравав свою ключову роль загальний оптимізм на фінансових ринках, в тому числі і світовому ринку акцій, так само, як і зараз в певному зростанні дохідності євробондів України відіграє свою роль негативна динаміка на американському ринку акцій, яка хоч і припинилась, проте не перейшла в суттєвий ріст.

Декларовані дохідності ОВДП емітовані в гривні на вторинному ринку вчора знову не змінились. Дохідності ОВДП на вторинному ринку десь вже тиждень не змінюються. Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2025 рік» за даними Райффайзен Банк Аваль є максимальною по кривій і складає по пропозиціям 10,95%, як кілька днів раніше. Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Ряд банків дає нижчі дохідності. Та на ринку, щоб придбати папери, слід орієнтуватись на цифри РБА.

Валютний ринок

Курс гривні продовжує плавно знижуватись по відношенню до долара США та євро, Рис. 6.

Посилання:

https://bank.gov.ua/ua/markets/exchangerate-chart?startDate=16.03.2020&endDate=23.09.2020

Гривня подовжує девальвувати. Офіційний курс гривні до долара США.

Рис.6
Рис.6.

Світові ринки акцій

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,5%, індекс Dow Jones майже не змінився (+0,01%), індекс NASDAQ минулого дня зріс більше за інші фондові індикатори США, додавши 1,2%.

Як зазначалось і не в одному з наших попередніх оглядів, зниження на фондовому ринку США має чи може бути лише бути зараз обмеженим, в межах 10%, максимум 15% через політику американського центробанку, ФРС, та інші фактори. Саме так і сталось. Наприклад, зниження індексу S&P 500 від недавнього історичного максимуму до його недавнього мінімуму склало лише 7,0%.

Повторимо ще одну із недавніх наших тез. Ситуація з цим зниженням була «контрольована». Зараз знизитись суттєво цим фондовим індикаторам не дадуть незважаючи на їх неадекватно високу оцінку особливо вражаючу в період глибокої економічної кризи. (Про цю оцінку з ілюстраціями більше в самому кінці блоку новин).

Сьогодні ф’ючерси на фондові індекси США зростають, в межах 0,3-0,4%.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 також підріс, піднявшись на 0,7%. Сьогодні він додає ще 0,4%.

Минулого дня композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,8%. І сьогодні він також додає - +0,4%.

ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

Українські фінансові та економічні новини.

Фінанси

Вчора відбулись чергові аукціони з розміщення ОВДП.

За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики 15 вересня 2020 року, до державного бюджету залучено 6 млрд 025 млн грн. (за офіційним курсом НБУ), повідомив Мінфін.

До розміщення минулого дня пропонувалось три випуску державний цінних паперів: два в гривні з термінами обігу 224 та 686 днів (7 місяців та майже 2-а роки) та один в доларах США з терміном обігу 400 днів (трохи більше 1 року).

За гривневі папери було отримано 2893 мільйонів гривень або майже половину, якщо точніше, 48% залучених коштів. В доларах США було залучено 111,8 мільйонів доларів.

Середньозважені відсоткові ставки склали відповідно 7,82% та 10,43% в гривні та 3,50% в доларах США.

Можна говорити про те, що дохідність більш «дальніх» ОВДП в гривні при розміщенні, як і на попередньому аукціоні, підросла в порівнянні з дохідністю місяць назад. На цей раз трохи менше, ніж на 0,3%. Такий ріст може мати певний вплив на зростання дохідності і на вторинному ринку ОВДП.

Рис.7
Рис.7.

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ ЕМІТЕНТІВ, акції яких представлені на місцевих фондових біржах.

ВАЖЛИВО.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розраховує на швидкий поділ активів ПАТ "Укрнафта" в разі прийняття Верховною Радою законопроектів, які дозволять компанії виплатити 30,5 млрд грн податкового боргу.

"Ми дуже сподіваємося, що на наступному тижні законопроекти будуть заслухані. Вони дозволять нам зачистити проблему зі старими боргами і підійти до поділу активів компанії. Тому сподіваємося, що за кілька місяців ми зможемо сказати, що вся група "Нафтогаз" на 100% належить державі, і інші приватні акціонери і їх інтереси вийшли за межі групи", - сказав він в ефірі Youtube-каналу журналістки Яніни Соколової у вівторок ввечері.

У Верховній Раді зареєстровані законопроекти №3004-а і №3005-а, які дозволять ПАТ "Укрнафта" виплатити 30,5 млрд грн податкового боргу відповідно до раніше озвучених керівництвом компанії і НАК "Нафтогаз України" намірів.

"Спочатку Нафтогаз отримує 32,3 млрд грн за постачання газу на умовах ПСО, визнає цю компенсацію як дохід, на який буде нарахований податок на прибуток у розмірі 5,8 млрд грн. Потому Нафтогаз має сплатити Укрнафті за 2,06 млрд куб. м газу, поставленого у 2006 році (15,1 млрд грн) та авансовий платіж за газ майбутнього видобутку (24,1 млрд грн). З цих коштів Укрнафта погасить 10,4 млрд грн податкового боргу, 8,7 млрд грн штрафів та 11,5 млрд грн пені (всього 30,5 млрд грн)", - пояснив один із п'яти авторів законопроекту від "Слуги народу" Сергій Нагорняк у Фейсбук.

За його словами, таке рішення проблеми допоможе державі вже в цьому році отримати чистий прибуток в розмірі 10,3 млрд грн, поліпшити баланси обох активів, розблокувати виробничу та інвестиційну діяльність "Укрнафти".

Коментар. ВАЖЛИВО. Може змінити ринкову оцінку акцій «Укрнафти» в позитивну сторону. Міноритарні акціонери компанії  теоретично можуть отримати непогані дивіденди.

Інформація до оцінки «справедливої» вартості «Укрнафти». В цій оцінці необхідно розділити платіж за поставки газу в 2006 році - 15,1 млрд грн та авансовий платіж за газ майбутнього видобутку - 24,1 млрд грн, оскільки останній є зобов’язанням компанії і зменшить її грошові надходження у наступних періодах. Слід також зрозуміти, як при поділі компанії будуть враховані інтереси міноритарних акціонерів «Укрнафти», якими є місцеві учасники фондового ринку, що для них дуже важливо.

Однак також в оцінці варто враховувати і інші особливості поточного моменту (низькі ціни на нафту з наступним ростом), відсутність зарахування продажу обсягів нафти і ще дещо.

СЛІД ПРОАНАЛІЗУВАТИ НАСТУПНЕ.

·         Можливість отримання міноритарними акціонерами хороших дивідендів від прибутку «Укрнафти» цього року, в першу чергу від цієї складної угоди з погашення податкової заборгованості (це може бути порядку 95 гривень на акцію). Не факт, що вони будуть, але і не факт, що їх не буде.

·         Низькі ціни на нафту цього року та, можливо ще в першій половині наступного з їх доволі сильним відновленням до хорошого рівня незабаром після цього.

·         Чи будуть платити дивіденди в подальшому міноритарним акціонерам «поділені» компанії. У «компаній Коломойського» такої «традиції» не має. Немає прикладів виплати дивідендів навіть добре прибутковими бізнесами у підприємств, в яких пани Коломойський та Боголюбов мають контрольний пакет акцій і немає інших крупних акціонерів.

Фінанси (продовження)

ВАЖЛИВО.

Голова Національного банку Кирило Шевченко заявив про відсутність підстав для визнання закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб неконституційним. Голова Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко попередив Конституційний Суд України (КС) про наслідки визнання закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" неконституційним.

"Я абсолютно впевнений, що визнання цього закону неконституційним зруйнує систему гарантування вкладів фізосіб, підірве довіру до банківської системи, зробить її максимально вразливою і зашкодить інтересам мільйонів вкладників", - сказав він під час засідання КС у вівторок.

Шевченко зазначив, що ухвалення норм закону про ФГВФО забезпечило виконання Україною своїх зобов'язань у рамках договору з ЄС і меморандуму з МВФ.

"Визнання закону неконституційним означатиме відмову України від раніше взятих на себе зобов'язань перед міжнародними партнерами", - зазначив він.

КС у вівторок, 15 вересня, продовжив розгляд справи щодо конституційності закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження.

Розглядається конституційність статті закону, згідно з якою вимоги фізичних вкладників-осіб, що перевищують розмір суми, яку покриває Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (200 тис. грн), були зміщені з третьої на четверту чергу, а вимоги ФГВФО - з п'ятої на третю. У документі наголошується, що виплати гарантованого відшкодування не доходять до осіб, що перебувають у четвертій черзі і далі.

***

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді прийняти держбюджет на 2021 рік із доходами 1,07 трлн гривень, видатками - 1,35 трлн гривень і дефіцитом 270 млрд гривень. Про це йдеться в проекті закону про держбюджет на 2021 рік № 4000. При цьому зростання ВВП наступного року прогнозується на рівні 4,6%, інфляція - 7,3%, середньомісячна зарплата - 13,6 тис. гривень. Із січня 2021 року мінімальна зарплата зросте до 6 тис. гривень, а з липня 2021 - до 6,5 тис. гривень.

Коментар. Згідно з прогнозом Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 року номінальний ВВП України в 2021 році очікується на рівні 4506 мільярдів гривень (НБУ очікує ВВП 4300 мільярди гривень, МВФ – 4277 мільярдів). Тобто доходи бюджету заплановані на рівні 23,7% ВВП, видатки на рівні 30,0%, дефіцит – 6,0 % ВВП. (До цього слід врахувати  плюс у 7,5% доходів та видатків місцевих бюджетів).

Дефіцит державного бюджету доволі великий. Закладений у проекті державного бюджету на 2021 рік дефіцит у розмірі 6% ВВП виходить за рамки, допустимі програмами міжнародної підтримки. Про це член Ради Національного банку України Віктор Козюк заявив в Facebook.

Доходи бюджету 23,7% ВВП (додаємо + 7,5% ВВП доходів місцевих бюджетів) доволі помірковані, так що «запроектований» тиск на бізнес – доволі поміркований, що добре. (На відміну від часів Януковича).

Інфляція, як видно з проекту бюджету прогнозується доволі суттєвою, вище цільового рівня НБУ у 5%, що природно враховуючи значний ріст мінімальної заробітної плати.

Вища інфляція збільшує шанси і саму величину девальвації гривні в наступному році. Очевидно буде ріст дохідності ОВДП та відсоткових ставок у гривні. Це слід враховувати при прийнятті інвестиційних рішень, в тому числі по придбанню «довгих» ОВДП зараз. (До відома. Прогнозний показник ВВП 2020 року – 3985,5 мільярдів гривень, ріст номінального ВВП у 2021 році – 13%).

***

Верховна Рада має проголосувати в першому читанні за проект закону України "Про державний бюджет на 2021 рік" до 20 жовтня, а до 1 грудня документ має бути ухвалено, заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.

Коментар. Важливо з позицій отримання траншу МВФ.

***

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв оцінює надходження від ПАТ "Газпром" за транзит російського газу газотранспортною системою (ГТС) України в 2020 році в суму близько $ 2 млрд.

Глава ОГТСУ Сергій Макогон у липні прогнозував, що транзит російського природного газу через територію країни в 2020 році складе 52-55 млрд куб. м при заброньованих 65 млрд куб. м.

Економіка

J.P. Morgan очікує зниження ВВП України в 2020 році на 4% з відскоком на 6% у 2021 році за середньорічної інфляції в 2020 у 2,6% (на кінець року - 3,5%) з різким зростанням профіциту поточного рахунку платіжного балансу до 5,7% ВВП, інфляції 4% і відновлення дефіциту поточного рахунку на рівні 1,5% ВВП в 2021.

Згідно з цим останнім прогнозом, курс гривні на кінець четвертого кварталу цього року може становити нинішні 28 грн/$1, на кінець першого кварталу наступного року ослабнути до 28,5 грн/$1, на кінець другого - до 29,5 грн/$1 і на кінець третього - до 30 грн/$1.

Коментар. Девальвація гривні на кінець третього кварталу до 30,0 гривень за долар США це 7% за рік. Це слід враховувати при придбанні боргових інструментів. Наприклад, виходячи з поточної кривої дохідності дохідність гривневих ОВДП з терміном обігу 400 днів на первинних аукціонах зараз складає близько 9,5%. Якщо врахувати девальвацію у 7% це дохідність в доларах США 2,3%, що нижче дохідності 3,5% на останньому аукціоні з продажу валютних ОВДП.

***

Гривня девальвує до 29-30 грн/$ на кінець 2020 року, а до кінця 2021-го становитиме 29,5-30,5 грн/$, очікує керівник підрозділу ICU з фінансового аналізу корпорацій Олександр Мартиненко.

Індекс споживчих цін у 2021 році може зрости згідно з очікуваннями ICU на 6,5%, тоді як раніше прогнозувалося зростання на 5,3%, повідомив голова департаменту макроекономічних досліджень групи Сергій Ніколайчук. Інфляцію наступного року підштовхнуть до зростання ослаблення гривні, відновлення зростання цін на енергоносії та підвищення мінімальної зарплати, пояснив він.

"Уже в четвертому кварталі інфляція в річному вимірі повернеться до цільового діапазону НБУ, рік ми завершимо на позначці 5,3%, за нашим прогнозом. А вже у першому кварталі (2021 року) інфляція перевищить найвищу межу цільового діапазону НБУ і залишатиметься на цьому рівні протягом року", - пояснив Ніколайчук під час онлайн-презентації оновленого макропрогнозу групи ICU у вівторок.

***

Нагадаємо.

Уряд України утримує прогноз спаду ВВП цього року на 4,8% і очікує його відновлення на 4,6% наступного року.

НБУ прогнозує зниження ВВП за підсумками цього року в 6%, а наступного року очікує його зростання на 4%. (очікуючи уповільнення спаду в третьому кварталі до 7,4%, в четвертому кварталі - до 3,8% рік до року).

Банківський сектор

Печерський суд Києва 10 вересня задовольнив клопотання Сергія Наумова та скасував своє рішення про призупинення його призначення на посаду голови правління державного Ощадбанку.

Енергетика

Міністерство енергетики має намір ініціювати запровадження нових правил аукціонів із продажу електроенергії для державних енергогенеруючих компаній.

"Міністерство енергетики виступає за нові принципи формування пакетів лотів, які Енергоатом та інші державні генерації виставляють на аукціони для продажу за двосторонніми договорами. Ситуація, яка сталася під час аукціонів у п'ятницю неприпустима. Енергоатом 11 вересня на аукціоні об'єднав лоти в пакет 1000 МВт, що в результаті призвело до обмеження конкуренції, а держпідприємство продало електроенергію за цінами нижчими за ринкові", - сказано в повідомленні міністерства.

Світові фінансові та економічні новини.

Німецький індекс ZEW (Economic Sentiment) в Німеччині у вересні був набагато вищим за очікування і досяг найвищого значення за останні 20 років 77,4 пунктів (+5,9 пунктів до значення  серпня; очікувалось значення у вересні 69,8 пунктів). В Єврозоні показник економічних настроїв зріс на 9,9 пунктів за місяць до 73,9 пунктів у вересні, також демонструючи помітне покращення. Опитування показало покращення поточної оцінки економічної ситуації; цей показник покращився на 15,1 пунктів порівняно з серпнем і становив від'ємних 66,2 пункти.

"Показник економічного настрою ZEW знову зріс, сигналізуючи про те, що експерти продовжують очікувати помітного пожвавлення німецької економіки", - заявив президент ZEW професор Ахім Вамбах, «Затримка в переговорах про Brexit та зростання кількості випадків COVID-19 не можуть зменшити позитивний настрій». Він додав, що нинішній "негативний прогноз для банківського сектору виявляє побоювання зростання кількості дефолтів за позиками протягом наступних шести місяців".

Коментар. Позитивно. Сприяло певному зростанню курсу євро. Хоча ситуація з курсом євро зараз, здається під «жорстким контролем» (в напрямку дуже плавного ослаблення долара США).

***

Виконавчий віце-голова дуже відомої і крупної інвестиційної групи Blackstone Антоні Джеймс заявив, що може бути "втрачене десятиліття" для прибутковості акцій (США та світові), оскільки інвестиції в акції стануть "анемічними".

·         За його словами, процентні ставки у найближчі роки нормалізуються, і компанії зіткнуться з "великою кількістю проблем", які чинитимуть тиск на їх прибутки (суттєво зменшуватимуть прибутки).

·         Процентні ставки близькі до нульових є головним фактором недавнього зростання на фондових ринках, додав він.

Коментар. Практично очевидні тези.

***

Генеральний директор провідного банку США JPMorgan заявив на конференції в Сінгапурі, що відсутність мислення на довгострокову перспективу привела до того, що уряди приймали "дійсно дурні рішення". Він сказав, що ФРС США зуміла запобігти фінансовій кризі, яка могла виникнути внаслідок пандемії коронавірусу, але стверджує, що уряди не змогли зосередитись на політиці, яка підтримує "здорове зростання" в економіці. Він наголосив на проблемі великої нерівності в суспільстві яку треба очевидно радикально вирішувати.

***

Дуже крупний канадський пенсійний фонд переглядає свою стратегію інвестування в облігації з урахуванням майже нульових процентних ставок, повідомив його генеральний директор на конференції в Сінгапурі.

***

Волатильність на ринку (в першу чергу акцій) може сильно зрости після дня виборів в США (3-ого листопада), попереджає повідний банк США Wells Fargo.

ОЦІНКА ФОНДОВИХ ІНДЕКСІВ США ПРОДОВЖУЄ ЗАЛИШАТИСЬ НЕДАКВАТНО ВИСОКОЮ.

Поточна ринкова оцінка індексу S&P 500. (Дуже висока)

Оцінка за мірами розрахункової дохідності «до нескінченності»  (Implied return, IRR) і

Премії за ризик (розрахункова дохідність індексу мінус дохідність високонадійних довгострокових державних облігацій).

Розрахунок професора Дамодорана, США.

Рис.8

Рис.8.

Аналогічно для більшої кількості акцій корпорацій США.

                                                                            Розрахунок фахівців Німеччини
Рис.9
Рис.9.


Повертаючись до місцевого ринку акцій

Вчора індекс Української біржі, як вже зазначалось на початку огляду, знизився ще і оновив свій локальний мінімум. Таким чином, здається, він відкрив собі шлях до подальшого зниження (для тих хто «вірить в графіки»). Саме таким на цей день середи – ще одне невелике зниження - бачиться найбільш імовірним рух індикатору УБ.





сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 16 сентября 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду