Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 05:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 13 июня 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1718,50%

Макроекономічна статистика продовжує мати відверто негативний характер. На минулому тижні з’явилася офіційна оцінка падіння ВВП  України на 15,1% за перший квартал у річному вимірі. У порівнянні до четвертого кварталу скорочення економіки склало 19,3%. Зазначені цифри особливо красномовні, якщо брати до уваги, що ВВП країни у четвертому кварталі минулого року вийшло на темп зростання на 5,9%. Зараз з огляду на воєнний стан і досі неможливо спрогнозувати як економіка України буде почувати себе далі. Поки основні сценарії для країни залишаються дуже важкими і вони почнуть змінюватися в бік покращення лише після досягнення стабілізації на фронті та після відновлення повноцінного експортного потенціалу наших морських портів.

Глобально зараз розвинуті економіки світу переживають високу споживчу інфляцію. Зокрема в США споживчі ціни в травні зросли на 8,6% у річному вимірі. В єврозоні інфляція також на історичних максимумах у 8,1%. Основу стрімкого зростання цін закладають високі ціни на енергоносії. Середня вартість енергії в єврозоні підскочила на 39,2% у річному порівнянні у травні. В Україні офіційна інфляція за травень склала 18%. Зростання вартості палива оцінюється на 57%. Досить показовим є інформація, що споживча інфляція у Туреччині за травень досягла 73%, що певним чином може вказувати на те, що в Україні інфляція може набрати ще значних обертів у найближчі місяці, так як бізнес продовжить перекладати підвищення операційних витрат на кінцевих споживачів.

На ринку цінних паперів виділимо різкий підйом на 35% котирувань української газовидобувної компанії Enwell Energy (раніше Regal) до позначки 28,9 пенсів. Поки невідомо, що стало причиною такого помітного зростання акцій компанії, крім загального тренду високої оцінки компаній добувного сектору на фоні високих цін на природні ресурси.

Котирування українських суверенних єврооблігацій показали зниження протягом тижня. 10-річні євробонди втратили 3,4% вартості і торгувалися по 34,6 центів за долар номіналу, що відповідає дохідності до погашення 27,3%.

На ринку «військових» ОВГЗ відбулися суттєві зміни після того, як Кабінет міністрів вніс зміни до розрахунку дохідності за цими облігаціями. Плаваюча ставка буде обраховуватися виходячи із середнього значення облікової ставки Нацбанку за річний період, який закінчується першого числа місяця, що передує місяцю здійснення чергових купонних виплат та починається першого числа цього ж місяця попереднього року. Якщо припустити, що облікова ставка залишиться на найближчі півроку на позначці 25%, то наші розрахунки дають дохідність за новими розміщеннями «військових» ОВДП на рівні 19,5% для першого купонного періоду. 

новини економіки

- Валютні резерви Нацбанку скоротилися у травні на 1,8 млрд до 25,1 млрд дол. З початку року зменшилися на 5,8 млрд дол.

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 13 июня 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду