Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 13:48
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 1 августа 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1718,50%

Котирування акцій українських агрокомпаній знизилися за підсумками минулого тижня. Вартість цінних паперів «Кернел» стала меншою на 9% (26,0 злотих за акцію), по «Астарті» просідання було на 7% до 24,2 злотих. Схоже інвестори мають побоювання, що «зернова угода» між росією та Україною буде мати лише тимчасовий характер. Більш того, підозрілим було рішення Єгипту відмовитися від контракту на закупівлю української пшениці саме під час візиту міністра закордонних справ рф у Африку.  

На Лондонській біржі акції «МХП» піднялися на 6,8% до 4,25 доларів  після того, як операційні результати компанії за другий квартал виявилися дещо краще очікувань. 

По акціям Ferrexpo зростання було на 11,7% до 148 пенсів завдяки  підвищенню цін на залізну руду на глобальному ринку. Втім компанія Ferrexpo зараз має дуже обмежені можливості з експорту своєї  продукції з України, тому ще зарано сподіватися на відновлення нормальної бізнес моделі для компанії. 

Торги акціями на «Українській біржі» залишаються зупиненими.

Серед економічних новин виділимо повідомлення від голови Нацбанку про намір до кінця року укласти угоду з МВФ щодо програми у розмірі 15-20 млрд доларів для відновлення України.

Міністерство фінансів знов підвищило запропоновану дохідність для річних військових ОВДП на первинному ринку. На аукціоні, що відбувся 26 липня було продано ОВДП на 3,7 млрд грн з погашенням у вересні 2023 та дохідністю 16%. Попит на короткострокові трьох-місячні ОВДП з дохідністю 9,5% був низький.

На ринку українських суверенних єврооблігацій індикативні котирування помітно зростали на минулому тижні. Для 10-річних євробондів ціна піднялася на 9,0% до 17 центів за долар номіналу (дохідність до погашення 52%). Євробонди з виплатою у 2024 році додали 9,6% до 20,6 центів за долар (дохідність 148%).

На валютному ринку спостерігався черговий етап девальвації гривні. На цей раз Нацбанк бачить спекулятивні причини підвищення курсу іноземних валют до гривні на готівковому ринку, що частково пояснюється зменшенням пропозиції валюти від так званого «банкоматного туризму». З метою мінімізації спекуляцій та створення дійсно конкурентного середовища НБУ посилив вимоги до небанківських установ щодо організації торгівлі готівковою валютою. За тиждень курс долара підвищився на 4% до 41 грн/дол.

новини компаній

- Компанія «МХП» зменшила об’єм продажу курятини на 23% у першому півріччі. Експортні продажі впали на 37%.

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 1 августа 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду