Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 03.05.2024 23:00
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 22 апреля 2024

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1327,270%

Головною новиною цими вихідними стала інформація про те, що Конгрес США зміг проголосувати законопроект про виділення 61 млрд доларів для України. Пакет допомоги буде включати фінансування військових потреб, а також часткове покриття дефіциту державного бюджету. В черговий раз західні лідери дають впевнений сигнал з підтримки України і це дає сподівання на більш успішний супротив російській агресії.

Не дивлячись на відверто позитивну новину щодо допомоги від США, індикативні котирування українських суверенних єврооблігацій показують сьогодні зниження. Ціна довгострокових євробондів Україна-2034 знаходиться на позначці 26,5 центів за долар номіналу. Невизначеність щодо можливих умов реструктуризації стримує навіть ризикових інвесторів від купівлі українських єврооблігації. На даний час існує думка, що може бути сценарій ще одного перенесення строків виплат за суверенними євробондами без фактичного проведення повноцінної реструктуризації.

На міжбанківському валютному ринку гривня залишається під тиском загального тренду на зміцнення долара проти інших валют. За тиждень безготівковий курс долара збільшився на 0,8% до 39,95 грн/дол, а готівковий курс подолав рівень в 40 грн/дол.

Мінфін на аукціоні з розміщення ОВДП залучив 6,9 млрд грн, що знову виглядає як сума менше ніж в середньому необхідно для рефінансування існуючих в обігу облігацій. Ставки з продажу ОВДП залишаються без змін: 16,1% для річних боргових паперів та 18,3% для трьох-річних.

На зарубіжних ринках акцій продовжується період різкої корекції біржових індикаторів. За тиждень індекс S&P 500 втратив 3,0% а індекс MSCI для ринків, що розвиваються впав на 3,6%. Основною причиною зниження акцій стали геополітичні ризики, а також слабкість технологічного сектору на фоні переоцінки очікувань щодо можливостей широкого використання штучного інтелекту. Котирування акцій виробника мікрочіпів NVIDIA за тиждень впали на 15%. По цінним паперам Palantir втрати були на 10%. Акції Microsoft  продемонстрували зниження на 5,5%.

Цього тижня інвестори будуть уважно слідкувати за публікацією квартальної звітності основних американських корпорацій. Зокрема, вийдуть дані від наступних компаній: Tesla, Pepsi, General Electric, Google, Bank of America, TOTAL, Intel.

новини економіки

- Конгрес США нарешті проголосував за виділення Україні допомоги на 61 млрд доларів

читати докладніше



Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 22 апреля 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду