Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 18:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 14 января 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1710,650%

Минулої п’ятниці індекс ПФТС після свого дводенного «топтання на місці»  (зміна -0,1% та 0,1%) знизився на 0,5%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС минулої п’ятниці і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 11.01.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

14,4

0,2%

14,3766

0,0%

Райффайзен Банк Аваль

0,34 ?

-1,5% ?

0,3447

0,0%

Донбасенерго

32,65

0,6%

32,65

0,6%

Укрнафта

129

0,0%

129,2701

-3,9%


Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС підріс і склав в грошовому вираженні 537 тисяч гривень. Це найбільший обсяг торгів в цьому сегменті ринку з початку 2019 року. Здається, торги на ПФТС повертаються у звичайно русло. Хоча обсяги торгів акціями на ПФТС поки ще не дотягують до свого середньоденного значення в останні кілька місяців.


Крім того, минулої п’ятниці на ПФТС, як і днем раніше, була зафіксована адресна угода з акціями шахтоуправління «Покровське», а також зовсім крихітна за обсягом угода по безадресним заявкам з акціями одного інвестиційного фонду.

Новини місцевих емітентів.


У 2018 році «Укрнафта» сплатила податків на суму 15,3 млрд. гривень, в тому числі 1,24 млрд. гривень в рахунок погашення простроченого податкового боргу, повідомила прес-служба компанії.

Станом на 31 грудня 2018 року прострочений податковий борг «Укрнафти» згідно з інформацією компанії становив 10,6 млрд. гривень. Цей показник включає прострочену заборгованість самої компанії і її структурних підрозділів, а також борг за спільною діяльністю, без урахування пені і штрафів, що нараховуються при затримці в погашенні боргу.

Трохи раніше на минулому тижні Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв в інтерв’ю «5 каналу» підтвердив інформацію про те, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз» запропонувала Кабінету Міністрів провести поділ активів нафтовидобувної компанії «Укрнафта».

Інформація про таку розгляд такої опції основними акціонерами «Укрнафти» була відома, щонайменше ще зі зборів акціонерів компанії, які відбулись в червні минулого року.

Андрій Коболєв під час згаданого інтерв’ю заявив: «Нафтогаз» вже офіційно запропонував уряду процес поділу компанії «Укрнафта». Ми пропонуємо уряду скористатися тими боргами, які уряд заборгував «Нафтогазу», і зробити погашення як цих боргів, так і боргів «Укрнафти», а потім провести поділ, тому що без погашення боргів поділ неможливий».

Повідомлялось, що в листопаді 2018 року бізнесмен і співвласник компанії «Укрнафта» Ігор Коломойський заявив, що допускає поділ активів «Укрнафти».


Можливо, поділ компанії призведе до зростання її вартості. Однак, стосовно оцінки цього можливого поділу на ціну акцій «Укрнафти» слід знати його важливі деталі, а крім цього також і подальші кроки власників компанії «Укрнафта».


Світові фондові ринки.


Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 практично не змінився, знизившись на суто символічну 0,01%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс на малопомітну 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав незначні на 0,2%.


Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси суттєво знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів помітно втратить. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 1,1%.


На цьому негативному зовнішньому фоні, можна очікувати, скоріше, незначного зниження індексу ПФТС та слабкої негативної зміни цін місцевих «індексних» акцій в середньому сьогодні. Однак, враховуючи специфіку місцевого ринку акцій – це далеко не є заданим.




сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 14 января 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду