Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 22:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 1 апреля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1747,33+1,38%

Всіх з Днем сміху. Гарного весняного настрою.

Минулої п’ятниці індекс ПФТС підріс на 0,5%.

Індекс Української біржі того ж дня також підріс на ті самі 0,5%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями минулої п’ятниці на ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 29.03.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,37

-0,2%

0,369

-0,7%

Центренерго

11,9

0,0%

12,0076

0,7%

Укрнафта

192

-1,5%

190,896

3,3%

Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС знизився в порівнянні зі значним, як для останнього часу обсягом торгів попереднього дня. Проте він залишився підвищеним і склав грошовому вираженні 735 тисяч гривень. Це більше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (712 тисяч гривень) та за останні три місяці (564 тисячі гривень).

Також того дня на ПФТС було зафіксовані чотири адресні угоди з «індексними» акціями «Центренерго» на дуже значну, як для останніх років, суму – 13,6 мільйонів гривень. Загальна кількість придбаних та проданих акцій компаній склала 1 мільйон гривень і, відповідно, їх ціна - 13,6 гривень за акцію, що вище ринкової.

Що стосується цього емітента, то слід слідкувати за його можливою приватизацією в квітні поточного року. Про таку можливість повідомляв в.о. Голови ФДМУ.

Інші адресні угоди того дня на біржі ПФТС: купівля-продаж акцій Миронівського хлібопродукту, «Укрнафти» та Ясинівського КХЗ. Останній, нагадаємо, розташований на НКТ. Угода з акціями «Укрнафти» була на невелику суму, а з акціями коксохімічного заводу в грошовому вираженні – просто символічна.

На ПФТС в останній робочий день минулого тижня по безадресним заявкам також пройшла одна угода з акціями банку «Південний».

Найбільшою новиною цих вихідних для України та її фінансового сектору став перший тур виборів президента нашої країни. Однак, поки результати першого туру, які вже відомі, з позицій впливу на економіку країни та її фінансовий сектор оцінювати дуже зарано. В довгостроковій же перспективі такий вплив, особливо після парламентських виборів і формування складу нового уряду, початку його роботи, може бути сильним та тривалим.

Поки ймовірно говорити про певне послаблення курсу гривні вже незабаром та можливе деяке зменшення відсоткових ставок в гривні по ОВДП через певний час після виборів. Однак і ці твердження носять умовний та попередній характер, а останнє може й не реалізуватись.

Світові фондові індекси минулої п’ятниці підростали.

Того дня широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс ще на 0,7%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 1,2%.

Технічно фондові індекси розвинутих країн наближаються до недавніх локальних максимумів від яких до цього слабко знизились.

З фундаментальних новин. Індекси менеджерів закупівель (PMI) і офіційний і приватної Caixin/Markit, показали несподіване помітне зростання ділової активності в промисловому секторі Китаю в березні. Це призвело до істотного росту фондових індексів Китаю сьогодні вночі та зранку. В меншій мірі, але також немало, зростає зараз і фондовий індекс Гонконгу.

Зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси суттєво підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів суттєво додасть (порядку 1%). Зранку фондовий індекс MSCI EM підростає на 0,6-0,7%, майже як і минулої п’ятниці о цій порі.

Як писалось в огляді минулої п’ятниці, після росту фондових індексів в останній робочий день минулого тижня можна розраховувати на певний додатковий ріст світових фондових індексів найближчими днями. Сьогодні цю фразу можна повторити з більшою впевненістю.

І повторимо й іншу важливу тезу. Подією для світових ринків акцій скоро стане публікація корпоративної фінансової звітності за перший квартал 2019 року. Поки для американських корпорацій прогноз річної зміни консолідованого чистого прибутку на річній основі в першому кварталі 2019 року по консенсус - прогнозу, нагадаємо, негативний. По факту ймовірно буде 1-2% (максимум 3%) росту, що стане випробуванням для світових ринків акцій. Наступні квартали поточного року у  відношенні росту корпоративних прибутків в США, ймовірно, будуть кращими.

Ріст світових фондових індексів сьогодні посприяє і росту цін акцій на місцевому українському фондовому ринку.

Незважаючи на те, що основні місцеві українські емітенти вже опублікували ключові показники 2018 року до зборів своїх акціонерів, учасникам місцевого ринку акцій варто слідкувати за публікаціями показників і менш важливих емітентів.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 1 апреля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду