Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 01:34
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 апреля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1689,380%

Вчора індекс ПФТС нарешті підріс, хоча й ріст склав лише невелику 0,1%.

Ще на минулому тижні, а саме 10.04.2019 індекс ПФТС опустився нижче своєї лінії підтримки, яка сформувалась в попередні місяці і зараз знаходиться помітно нижче неї. В останній місяць раніше вузький торговий діапазон цього фондового індикатору значно розширився – до діапазону 534-581 пункт. Індекс ПФТС зараз, як і днем раніше перебуває на нижній границі цього нового більш широкого торгового діапазону.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями на ПФТС учора і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 16.04.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,361

0,2%

0,3613

0,2%

Центренерго

12,16

2,2%

12,1876

-0,2%

Учора торгова активність на ПФТС в сегменті акцій залишилась низькою. В сегменті безадресних заявок цієї біржі пройшли угоди лише з двома «індексними» паперами українських бірж.

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС залишився низьким і склав грошовому вираженні лише 349 тисяч гривень. Це значно менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (600 тисяч гривень) та за останні три місяці (577 тисяч гривень).

Інших угод з акціями на біржі ПФТС вчора не було.

Як вже зазначалось в останніх наших оглядах, імовірно низька торгова активність на ПФТС в останні торгові дні пояснюється тим, що впливові трейдери пробують повернутись до торгів на Українській біржі.

Українські фінансові новини.

Вчора відбулись чергові аукціони з первинного розміщення ОВДП.

Міністерству фінансів вдалось залучити до державного бюджету значну суму коштів – 13,48 мільярдів гривень в еквіваленті.

Цікавим є те, що Мінфін запропонував цього вівторка валютні ОВДП з достроковим погашенням. Ставка за цими паперами склала 3,85% річних.

Було розміщено валютних ОВДП з достроковим погашенням на суму 73,5 мільйони доларів США.

Однак з валютних паперів цього вівторка більший інтерес викликали валютні ОВДП з погашенням 12.12.2019. Сума залучених коштів по цим паперам склала 111,9 мільйонів доларів США при ставці при розміщенні 7,25%.

Облігацій номінованих в гривні було продано всього на суму 8,147 мільярди гривень або 60% загального обсягу залучених учора коштів.

Як і при останніх аукціонах найбільший інтерес у інвесторів викликали дуже короткі тримісячні боргові папери з відсотковою ставкою 19,5%, яких було продано на суму 4,1 мільярд гривень та «довгі», в українських термінах, ОВДП з погашенням 24.03.2021 року, яких було продано на суму 3,0 мільярди гривень. Ставка при розміщенні цих паперів склала 18,0%. Це без реінвестування купонів.

Таким чином завдяки купівлі «довгих» паперів інвестори «зафіксували» для себе високі ставки в гривні.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав суто символічні 0,05%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс ще на 0,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,7%.

Індекс S&P 500 в останні два дні практично не змінюється (-0,06% та +0,05%), перебуваючи коло свого локального піку досягнутого минулої п’ятниці який лише на 0,9% нижче свого історичного максимуму і на 23,7% вище локального мінімуму кінця минулого року.

Нагадаємо, що минулої п’ятниці почалась публікація квартальної звітності найбільших корпорацій США за перший квартал 2019 року.

Як вже багато разів згадувалось в цих оглядах, публікація звітності за перший квартал 2019 стане випробуванням на міцність для американського ринку акцій, а з ним і для світових фондових ринків.

Нагадаємо, що згідно з навмисно дещо заниженими перед початком публікацій фінансової звітності прогнозами, станом на минулу п’ятницю за даними FactSet аналітики очікували, що корпоративні прибутки американських корпорацій в першому кварталі 2019 знизились на 4,2% рік до року. (Це інтегровані аналітиків по компаніям). За аналогічними даними Refinitiv (раніше - Thomson Reuters) на ту ж дату аналітики очікували зниження прибутків найбільших корпорацій США в річному вимірі на 2,3%. В той же час доходи найбільших корпорацій США рік до року за очікуваннями зросли в першому кварталі 2019 лише на 5%.

На минулому тижні стратеги банку Morgan Stanley висловили думку, що Уолл-стріт помиляється і в цьому році відбудеться «повноцінна рецесія прибутків корпорацій».

Більшість аналітиків очікують негативного сезону прибутків у першому кварталі 2019, першого зниження прибутку з 2016 року. Проте консенсус-прогноз на 2019 рік є позитивним після першого кварталу. Morgan Stanley, однак, бачить рецесію прибутків, тобто два або більше квартали негативного або плоского зростання прибутку.

Поміж тим головний інвестиційний стратег дуже відомої компанії приватних інвестицій Blackstone Джозеф Зідл повідомив, що його компанія все ще позитивно настроєна відносно акцій, очікуючи їх зростання.

«Цілком імовірно, що ми маємо рецесію прибутків ... або щось дуже близьке до нього. Але в той же час ми не маємо економічного спаду», - сказав в інтерв’ю Джозеф Зідл. А цей сценарій «зазвичай» призводить до «досить хорошої» дохідності акцій через 12 місяців після цього, повідомив Зідл.

Цього вівторка була опублікована звітність фінансових компаній BlackRock (КУА) і Bank of America (банк, брокер-дилер). Звітність обох компаній виявилась непоганою, кращою за очікування аналітиків, що сприяло росту цін американських акцій вчора в цілому.

Вчора компанія Netflix після закінчення торгів на біржах США опублікувала кращі за очікування результати по чистому прибутку в першому кварталі 2018 року, але дала не дуже хороший прогноз стосовно прибутків в другому кварталі 2019. Результати компаній IBM та Sprint, опубліковані також після торгів на американських біржах учора також не викликали ентузіазму у інвесторів.

Сьогодні очікується публікація звітності крупних американських корпорацій Morgan Stanley, PepsiCo, Abbott Labs and U.S. Bancorp перед закінченням торгів на біржах США і Las Vegas Sands вже після закінчення торгів.

Ще раз згадаємо про те, що динаміка ринку акцій США дуже сильно впливає на поведінку і інших фондових ринків.

Однак, тут варто додати, що в США вже неформально почалась передвиборча кампанія по виборам президента США. Вибори відбудуться в листопаді наступного року, так само, як і поміжні вибори в Конгрес країни. Оскільки бізнес співтовариство більше підтримує діючого президента Дональда Трампа, а особливо це стосується Уолл-Стріт та взагалі фінансових фірм, ці обставини разом з певними досягненнями в найбільшій економіці світу (в тому числі і за рахунок великого дефіциту бюджету США) будуть сприяти високим цінам акцій на фондовому ринку Америки. Це також сприятиме і більш спокійні динаміці торгів акціями в США та на інших крупних фондових біржах світу.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно підростають; на європейські торгуються різноспрямовано, більше знижуючись. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів майже не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM зростає ще на 0,2%.

На цьому невиразному, але спокійному зовнішньому фоні можна очікувати невеликих змін цін акцій на українських біржах сьогодні в середньому.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 17 апреля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду