Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 16.04.2024 10:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 16 января 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1511,12-0,32%

Вчора індекс ПФТС підріс на незначні 0,05% від свого більш, ніж річного мінімуму.

Всьому своєму вчорашньому руху, як і наприкінці минулого року, фондовий індикатор ПФТС завдячує зміні ціни акцій «Донбасенерго» по одній угоді з однією тисячею акцій компанії. Вчора ціна цих паперів підросла на 4,8% так само, як і їх біржовий курс. Це – після втрати ними 3,4% днем раніше.

Ціна акцій «Донбасенерго» по трьом останнім угодам на біржі ПФТС вчора зросла на 0,4% (днем раніше знизилась на 2,9%). Саме ця зміна приймається для розрахунку індексу. Враховуючи вагу цих паперів в індексному кошику, близько 13% по трьом останнім угодам з «індексними» акціями, це і призвело до вчорашньої невеликої позитивної зміни індексу ПФТС.

Крім згаданої угоди з акціями «Донбасенерго» на ПФТС минулого дня також відбулась адресна угода з акціями Райффайзен Банк Аваль. Умовна ціна акцій банку по цій угоді 0,314 гривень. Обсяг цієї угоди 670 тисяч паперів або трохи більше 210 тисяч гривень в грошовому вираженні.

Інших угод з акціями на ПФТС цієї середи не було.

Індекс Української біржі вчора зріс на 0,5%.

Своєму вчорашньому руху фондовий індикатор УБ завдячує виключно зростанню ціни акцій Райффайзен Банк Аваль. Ціна цих паперів вчора зросла по угоді на 2,7% до 0,34 гривні за акцію, що на 8,3% вище умовної ціни з цими паперами на біржі ПФТС минулого дня.

Ріст ціни акцій РБА імовірно зумовлений очікуваннями виплати дивідендів банком за минулий рік.

Крім однієї угоди по безадресним заявкам з акціями Райффайзен Банк Аваль, ніяких інших угод чи значимої зміни котирувань акцій вчора на УБ не було.

Обсяг вчорашньої угоди з акціями РБА на Українській біржі – 60 тисяч акцій або 20,4 тисяч гривень в грошовому вираженні.

Новини українських емітентів.

Уряд розширив перелік енергетичних підприємств заборонених до приватизації. В цьому рішенні забороняється приватизація 50% акцій «Укрнафти», акції якої представлені на місцевому ринку акцій.

Світові ринки акцій.

Світові фондові індекси вчора мало змінювались. Однак при цьому вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 оновив свій історичний максимум досягнутий двома днями раніше.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,1% від свого  історичного максимуму, досягнутого цього вівторка, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулого дня втратив 0,4% і ще трохи відступив від свого більш, ніж півторарічного локального максимуму, досягнутого двома днями раніше.

Як бачимо, світові фондові індекси рухаються в напрямку протилежному українським – уверх.

Сьогодні зранку ф’ючерси та американські та європейські фондові індекси зростають; на європейські – щоправда не всі, з певним виключенням. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів несильно підросте. Індекс MSCI EM зранку слабко зростає додаючи близько 0,1%.

Вчора була підписана торгівельна угоди «фаза один» між США та Китаєм, подія якої всі довго чекали. Угоду підписали президент США Дональд Трамп та китайський віце-прем’єр Лю Хе в Білому домі у Вашингтоні.

Позавчора розпочалась публікація квартальних звітів найбільших корпорацій США.

Аналітики перед початком публікацій очікували зниження квартальних прибутків американських корпорацій в четвертому кварталі 2019 на 1,7% рік до року. Однак враховуючи навмисне занижені очікування перед публікаціями звітності, майже зі 100% імовірністю кінцевий результат у змінах прибутків буде слабко позитивним. Якщо брати досвід попередніх трьох кварталів 2019 року, імовірний результат може знаходитись в діапазоні 0,8-3,2%. Таким він бачиться, якщо додавати різницю між фактичним результатом та прогнозованим безпосередньо перед початком публікацій. Про це вже писалось в минулому огляді з ілюстрацією цієї тези на графіку.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах слабко позитивний.

Як будуть розвиватись торги на місцевому ринку акцій сьогодні побачимо. Значимих місцевих новин, які б вплинули на ці торги практично немає. Однак, можливо торги на Українській біржі починаючи з минулої п’ятниці і останні угоди з акціями на ПФТС відображають комусь вже відомі, а можливо кимось просто очікувані результати місцевих емітентів за 2019 рік. Якщо це дійсно так, то це не дуже добра новина для місцевого ринку акцій. Хоча є емітенти, як КВБЗ, які покращили свої минулі результати.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 16 января 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду