Log in with an existing account
Login:
Password:
Forgot your password? | Register
Ukraine Exchange - The first exchange in Ukraine with direct market access and internet-trading
Register Login
Saturday, 20.04.2024 16:31
Українська Українська
For Investors
For Brokers
Securities Market
Derivatives Market
Exchange Members
Market Data
Index
Technical Support
About Us
News
E-mail Subscription

Analytics and Market news

Monday, 17 September 2012

Коментар по акції: Нижньодніпровський ТЗ

КІНТО

Акції Нижньодніпровського трубопрокатного заводу групи «Iнтерпайп» на сьогодні котуються на рівні 1,45-2,08 грн. за 1 акцію. Такий дуже низький діапазон цін акцій (історичний мінімум) можна назвати умовним оскільки угод практично немає протягом року. Незважаючи на слабку активність інвесторів в цьому емітенті, ми вважаємо, що підприємство має хороші перспективи і при кращій кон’юнктурі фондового ринку зможе відновити свої втрачені позиції серед «голубих фішок». Для цього є низка драйверів:

По-перше, збільшення завантаженості потужностей заводу. Так, обсяги виробництва на Нижньодніпровському трубопрокатному заводі за 8 місяців поточного року склали 294 тис. тонн сталевих труб (у серпні – 39,5 тис. тонн, що на 9% більше порівняно з липнем) та близько 135 тис. тонн залізничних коліс, що на 7% та на 3% більше порівняно з минулорічними показниками. При цьому, загальнодержавне виробництва сталевих труб за цей період зменшилось на 5%. Таким чином, завод практично виходить на свої річні планові виробничі показники: темпи зростання +8% р/р.

По-друге, розширення географії поставок сталевих труб та залізних коліс, зокрема – Північна Америка.

По-третє, покращення прибутковості роботи заводу, як за рахунок введення в експлуатацію електросталеплавильного комплексу так і за рахунок покращення ефективності діяльності підприємства  (зменшення витрат металу, зниження браку, збільшення продуктивності праці). Запуск «Дніпросталі» дозволить значно зменшити собівартість. Очікується позитивний результат у 2012 році.

По-четверте, після проведення реструктуризації банківських кредитів відсоткова ставка по кредитах українських банків знизилась на 2% а термін погашення кредитів збільшився на 4 роки.

Крім того, нещодавно Iнтерпайп НТЗ пройшов аудит готових залізничних коліс (бренд KLW) в рамках поставок для Deutsche Bahn. В минулому році завод отримав сертифікати на механічно-оброблені колеса різних конструкцій, що дозволило отримати контракт на поставку 1 тис. штук чистових залізничних коліс для вантажного транспорту залізничних доріг Deutsche Bahn. Раніше завод відправляв лише попередньо оброблені колеса, які проходили кінцеву механічну обробку в країнах Західної Європи. Нині 60% вироблених заводом коліс експортується, успішний аудит дозволить поставляти колеса під брендом KLW не лише Німеччині, а в цілому до Європи, тим самим збільшивши обсяги виробництва коліс на заводі. А зростання продажів продукції з більшою доданою вартістю додасть заводу і рентабельності.

Також, ЄС знизив антидемпінгове мито на імпорт з України безшовних труб виробництва заводів групи «Iнтерпайп» з 17,7% до 13,8%, тим самим збільшивши конкурентоспроможність компанії в регіоні.

Таким чином, емітента оточують позитивні новини, але довіра інвесторів невідчутна із-за слабкої активності українського фондового ринку в цілому. Рекомендація – тримати.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Ukrainian Exchange, 2008-2024. All the rights for the information and analytical materials published on this website are protected in compliance with the ukrainian legislation.
Direct Market Access services are provided by the trading participants of the Ukrainian Exchange.
Tel: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Address: Tropinina Street, 7-g, Kyiv, 04107, Ukraine