Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 10:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 6 марта 2012

Коментар по акціях Інтерпайп «Нижньодніпровський трубопрокатний завод»

КІНТО

Акції Інтерпайп «Нижньодніпровського трубопрокатного заводу» практично неліквідні вже протягом більше ніж півроку. Але це зовсім не дивно, зважаючи на низькі обсяги торгів акцій, що торгуються на ринку заявок на відміну від NITRа, акції якого знаходяться в ринку котировок. З часу попереднього огляду ціна акцій емітенту індикативно знизилась з 2,5 грн. до 2,3 грн. за акцію. Основною причиною перетворення акцій Нижньодніпровського трубопрокатного з «блакитних фішок» фондового ринку в цілком неліквідні папери стало невчасне виконання групою «Інтерпайп» своїх зобов’язань по єврооблігаціях, яка ще у 2008 році планувала IPO. Тож невчасні виплати купонів по єврооблігаціях, зниження кредитного рейтингу до «обмеженого дефолту» вселили недовіру інвесторів до цінних паперів і окремих заводів групи, тим більше до Нижньодніпровського трубопрокатного заводу, який генерував основний прибуток для групи. І, продовження терміну погашення єврооблігацій на 7 років, до 02.08.2017 р., та пролонгування кредитів групи не змінило ставлення інвесторів до акцій NITRa.

Крім того, завантаження виробничих потужностей заводу все ще невелике. Так, обсяги виробництва сталевих труб за перші два місяці 2012 року склали 69 тис. тонн (+6%, січ.-лют. 2011-го). В той час як інші два заводи групи «Інтерпайп» - Новомосковський ТЗ та «Ніко-тьюб» за цей період наростили обсяги виробництва сталевих труб на 40%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Згідно оголошенні про чергові річні збори акціонерів, Нижньодніпровський трубопрокатний завод у 2011 році отримав 30 млн. грн. чистого збитку. Таким чином, у четвертому кварталі чистий збиток склав 104 млн. грн., в той час як попередні три квартали мали успішніші показники (Iкв. – 11 млн. грн. чистого збитку; IIкв. – 104 млн. грн. чистого прибутку; IIIкв. – 20 млн. грн. чистого збитку). Основна причина слабкої прибутковості заводу є боргове навантаження групи в цілому.

Ринкові коефіцієнти EV/S2011о на рівні 0,3; EV/EBITDA2011о – 3,3; EV/тонну2011 – $480 на тонну. Такі показники є низькими, як порівняно з компаніями-аналогами, так і з історичними показниками НТЗ. Але їх природа не лише в низьких цінах акцій, але й в малих абсолютних прибутках заводу.

В результаті окрім тиску на ціну акцій боргів, завод демонструє не найкращі виробничо-фінансові результати. Крім того, загальноринкова кон’юнктура є несприятливою для акцій другого-третього ешелону. Тому очікувати реалізації фундаментального потенціалу акцій протягом найближчого року не варто.


Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду