Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 17:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 11 июня 2012

Коментар по акціях ПАТ «Богдан Моторс»

КІНТО
Рекомендация: LUAZ, Богдан Моторс, аздержать

Динаміка ціни акції Богдан Моторс є порівняною з динамікою індексу УБ: на місячному та тримісячному інтервалах їх доходність склала -30% та -38% відповідно. При цьому, емітент значно програє порівняно з індексними паперами в ліквідності.

Ключовими наразі є новини про прийняття міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі рішення щодо введення спеціального додаткового мита на імпорт автомобілів з двигунами об’ємом від 1 до 2,2 л. та оголошення корпорацією Богдан запланованих обсягів експорту легкових авто в Росію протягом 2012 р. на рівні близько 20 тис. авто, що майже вдвічі перевищує обсяг експорту за 2011 р.

Нині ці новини можна оцінити як позитивні, однак їх впливовість є обмеженою. Так, з прийняттям рішення про підвищення імпортних ставок автомобілі вітчизняного виробництва дійсно стають відносно більш конкурентними за ціною, що в перспективі стимулюватиме попит на них і підвищуватиме завантаженість виробничих потужностей Богдан Моторс. В той же час обмеженість впливу полягає в тому, що споживачі роблять свій вибір не лише на основі цінового критерію. Також дане рішення відкриває перспективу залучення в галузь стратегічних інвесторів, що є тяжким завданням, однак робота в напрямку підтримки автомобілебудівної галузі має принести свої результати. Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір орієнтовно через місяць внести на затвердження КМУ Державну програму розвитку легкового автомобілебудування до 2020 р. серед заходів якої: створення сприятливого інвестиційного клімату в країні при підвищених митних ставках, звільнення на 5 років від сплати мита та ПДВ на імпортоване обладнання для автомобілебудування, звільнення від оподаткування реінвестованого у виробництво прибутку, підвищення рівня локалізації, запровадження «програми утилізації», яка стимулюватиме оновлення вітчизняного автопарку та попит на авто вітчизняного виробництва.

Обмеженість позитивного впливу оголошених планів експорту наразі може прослідковуватися з його фактичної динаміки за 2011 рік і 5 місяців 2012 року, що дозволяє достатньо обґрунтовано очікувати на обсяги експорту в поточному році щонайменше у 12-16 тис. авто і залежатиме від успішності розширення дилерської мережі у РФ і привабливості бренду «Богдан» серед покупців.

Обсяг виробництва легкових авто компанією Богдан Моторс у травні 2012 р. порівняно з квітнем 2012 р. знизились на 48%, до 815 авто. Всього за 5 міс. 2012 р. компанією було виготовлено 6898 легкових авто, що на 6% нижче за аналогічний показник минулого року. Виробничі результати травня 2012 р. можуть спричинити зниження ціни акції. В той же час фінансові результати компанії значною мірою залежатимуть не стільки від обсягів виробництва, скільки від консолідації продажів авто Hyundai.

Зважаючи на прийняття рішення про введення додаткового мита на імпортовані авто та можливі подальші ініціативи щодо захисту вітчизняного автовиробника, оголошені компанією плани щодо експорту легкових авто в Росію та фундаментальну оцінку емітента, рекомендуємо тримати акції ПАТ «Богдан Моторс». В цей же час наголошуємо на високу імовірність зниження ринкової ціни акцій компанії в короткостроковому інтервалі з огляду на низькі обсяги виробництва травня 2012 р. та під впливом поточної кон’юнктури фондового ринку.


Другие рекомендации по инструменту
9 февраля 2012
"АРТ КАПИТАЛ", Алексей Андрейченко
21 ноября 2011
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Алексей Андрейченко


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду