Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 10:05
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 12 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 622,57+0,55%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,2%. Непогано, якщо згадати, яким видався вчорашній день для світових фондових ринків. Хоча, по ходу торгів індекс УБ втрачав майже 1%, і відносно непоганий результат, як для вчорашнього, негативного для ринків дня, був досягнутий за рахунок одного сильного руху нагору, завдяки одній угоді. Насторожує той факт, що індекс Української біржі знижується вже сьому торгову сесію поспіль, а на піврічному і, навіть, на річному графіку можна віднайти лише кілька - два або чотири нетривалих часових проміжки, коли індекс локально помітно підростав. Ціни акцій емітентів, які котируються на УБ, по відношенню до активів та до продажів настільки малі, що про ринкові коефіцієнти як відношення ціни акції до продажів на акцію чи ціна акції до балансової вартості капіталу на акцію (там де балансова вартість порахована правильно) соромно навіть говорити. Це на сьогодні абсолютно мізерні величини. Мимоволі задаєш собі питання, якими мають бути ціни місцевих акцій, щоб вони більше не знижувались? І який критерій має бути покладений в основу такої оцінки? Звичайно, в основі всього цього лежить низька інвестиційна якість акцій, які торгуються на місцевій біржі, та все ж і вони мають мати свою розумну вартість.

Вчора був червоний день для світових фондових ринків. Не в тому сенсі, що було свято, а в тому, що результатом вчорашніх торгів був зниження – і на багатьох фондових біржах - доволі суттєве. Світовий фондовий ринок вступив у «ведмежу фазу». Іншими словами, вчора загальносвітовий фондовий індекс знизився настільки, що від останнього значимого максимуму його тепер відділяє більш, ніж 20%.

Європейські фондові індекси закінчили вчорашню торгову сесію справжнім провалом: загальноєвропейські індекси, широкий STOXX Europe 600 та вузький, «голубих фішок» Euro Stoxx 50 після росту днем раніше по 1,9%, знизились відповідно на 3,7% та 3,9%. Основні фондові індекси США теж понесли втрати – щоправда доволі різні. Широкий фондовий індекс S&P 500, який найбільш точно відображає стан фондового ринку США, знизився на 1,2%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM вчора просів на суттєвих 2,4%. Тут негативний вплив мав початок торгів на ряді фондових бірж Азії, які не працювали на початку тижня, в зв’язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем і вчора суттєво знизились, відслідковуючи рух на інших ринках за кілька днів.

Сьогодні зранку настрій на ринках доволі змішаний. Азійські ринки переважно знижуються. Вже вдруге за короткий проміжок часу за одну торгову сесію на 5% на фоні укріплення ієни, провалюються фондові індекси Японії. Індекс MSCI EM втрачає 0,7%. Ф’ючерси на американські фондові індекси – помітно підростають. Ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються доволі змішано: одні помітно додають, інші – трохи знижуються. Фондовим ринкам сьогодні зранку допомагає ріст цін на нафту – найближчий ф’ючерс зростає в ціні більш, ніж 4%.

Звичайно, зниження на світових ринках провокують зниження цін акцій в США, та, в якійсь мірі, Китаї та Японії – останнє що стосується фондових ринків Азії. І допоки ціни завищені ціни акцій в США та Китаї не дійдуть до більш природних за оцінками значень (до чого вже не так далеко) світові фондові ринки буде продовжувати лихоманити. Важливо, що в США і Європі в 2016 році не буде рецесії – це викликало б набагато більше зниження цін акцій.

Що стосується локального ринку акцій. Сьогодні зовнішній фон складається змішаним, більше позитивним. Хочеться надіятись на позитивний результат торгів і на локальному ринку акцій, де ціни по ціновим мірам до активів та до продажів вже дуже і дуже низькі. Та, здається місцевих торгівців, затягнуло у продажі, і психологічно вони не готові до росту місцевого ринку. На цьому фоні можна очікувати відносно невеликої динаміки індексу УБ з приблизно рівною імовірністю негативного і позитивного результату. Виходячи з семи сесій зниження поспіль та більше позитивного чи нейтрального зовнішнього фону, результат сьогоднішніх торгів мав би бути, скоріше, позитивним. Так було б, скажімо, на ринку якоїсь західноєвропейської країни. Але звертаючи увагу на негативний настрой учасників ринку, результат з немалою імовірністю може бути і негативним. Тож трейдерам слід врахувати всі можливості.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 февраля 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Pre-market
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду