Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 16:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 19 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1038,3+1,17%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на незначний 0,1%. Здається, основний місцевий фондовий індикатор протягом останньої торгової сесії  минулого тижні повторював рухи на світових фондових біржах. Знизившись на початку торгів в Україні, він потім, аналогічно європейським фондовим індексам, вийшов в плюс, а після відкриття бірж в США, коли місцеві фондові індикатори почали доволі різко втрачати, теж знизився, і закінчив торги в «червоному», недалеко від лінії, яка відділяє ріст від зниження. Така динаміка, разом з більш оптимістичним закінченням торгів в США і позитивним настроєм світових фондових ринків сьогодні зранку, дає хороші шанси на ріст індексу УБ в перший день цього тижня.

Минулої п’ятниці за результатами торгів три індексних акції УБ з п’яти підросли, дві - знизились. Найбільше додали в ціні акції «Укрнафти» (+1,8%), які були аутсайдерами за день до цього  з мінусом у 2,5%. Найбільше знизилась ціна акцій «Центренерго» (-1,0%), посиливши цінові втрати цього паперу минулого четверга -  у 1,3%. Ціни інших індексних акцій в останній робочий день минулого тижня змінились менш, ніж на 0,7% в абсолютному вираженні.

Обсяги торгів індексними паперами на Українській біржі минулої п’ятниці були  десь в півтора рази вищими за середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Минулої п’ятниці композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив символічних 0,05%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,7%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – підріс теж на символічні 0,03%.

Інвестори, окрім останніх рішень ФРС США, звертають увагу на погіршення макроекономічних даних по США. Минулої п’ятниці опубліковані за минулий місяць дані по продажам будинків та споживчим настроям були останніми в серії слабших за прогнози показників. До цього відносно слабкими виявились дані по роздрібним продажам в США та інфляції, а також росту ВВП цієї країни в першому кварталі – 1,2% в перерахунку на річні темпи.

З іншої сторони, частина інвесторів знову звертає увагу на найбільші країни, що розвиваються – групу БРІК (Бразилія, Росія, Індія та Китай). Стабілізація економік  та перехід до економічного росту Бразилії та Росії, графік, Рис. 1 та попередній ріст цін на нафту, укріплення валют цих країн та економічні реформи в Індії, сприяли повергненню коштів на фінансові ринки країн цієї групи, графік, Рис. 2. Ці кошти були інвестовані, в першу чергу, у високодохідні боргові інструменти, а також в акції. Останнє сприяло росту фондових індексів цих країн. Щоправда, зниження цін на нафту, яке зараз має місце, та останні дії ФРС можуть розвернути цей тренд, і вже мали помітний вплив на кілька фондових індексів країн цієї групи.

Що стосується Єврозони, то МВФ відзначає в цьому економічному регіоні прискорення росту, яке відобразилось і в більш високих темпах ростах фондових індикаторів в регіоні з початку цього року.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, доволі сильно зростуть. Індекс MSCI EM зранку підростає на 0,6%.

На цьому позитивному фоні, як вже зазначалось на початку цього огляду, сьогодні можна більше розраховувати на ріст цін акцій на Українській біржі. Хоча, може бути всяке, і підстрахуватись трейдерам, ставлячи на ріст, не завадить.

Рис. 1

Рис. 2


Рис. 3


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

 
Настроение рынка на 19 июня 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду