Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 03.05.2024 19:58
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 19 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1038,3+1,17%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на незначний 0,1%. Здається, основний місцевий фондовий індикатор протягом останньої торгової сесії  минулого тижні повторював рухи на світових фондових біржах. Знизившись на початку торгів в Україні, він потім, аналогічно європейським фондовим індексам, вийшов в плюс, а після відкриття бірж в США, коли місцеві фондові індикатори почали доволі різко втрачати, теж знизився, і закінчив торги в «червоному», недалеко від лінії, яка відділяє ріст від зниження. Така динаміка, разом з більш оптимістичним закінченням торгів в США і позитивним настроєм світових фондових ринків сьогодні зранку, дає хороші шанси на ріст індексу УБ в перший день цього тижня.

Минулої п’ятниці за результатами торгів три індексних акції УБ з п’яти підросли, дві - знизились. Найбільше додали в ціні акції «Укрнафти» (+1,8%), які були аутсайдерами за день до цього  з мінусом у 2,5%. Найбільше знизилась ціна акцій «Центренерго» (-1,0%), посиливши цінові втрати цього паперу минулого четверга -  у 1,3%. Ціни інших індексних акцій в останній робочий день минулого тижня змінились менш, ніж на 0,7% в абсолютному вираженні.

Обсяги торгів індексними паперами на Українській біржі минулої п’ятниці були  десь в півтора рази вищими за середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Минулої п’ятниці композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив символічних 0,05%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,7%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – підріс теж на символічні 0,03%.

Інвестори, окрім останніх рішень ФРС США, звертають увагу на погіршення макроекономічних даних по США. Минулої п’ятниці опубліковані за минулий місяць дані по продажам будинків та споживчим настроям були останніми в серії слабших за прогнози показників. До цього відносно слабкими виявились дані по роздрібним продажам в США та інфляції, а також росту ВВП цієї країни в першому кварталі – 1,2% в перерахунку на річні темпи.

З іншої сторони, частина інвесторів знову звертає увагу на найбільші країни, що розвиваються – групу БРІК (Бразилія, Росія, Індія та Китай). Стабілізація економік  та перехід до економічного росту Бразилії та Росії, графік, Рис. 1 та попередній ріст цін на нафту, укріплення валют цих країн та економічні реформи в Індії, сприяли повергненню коштів на фінансові ринки країн цієї групи, графік, Рис. 2. Ці кошти були інвестовані, в першу чергу, у високодохідні боргові інструменти, а також в акції. Останнє сприяло росту фондових індексів цих країн. Щоправда, зниження цін на нафту, яке зараз має місце, та останні дії ФРС можуть розвернути цей тренд, і вже мали помітний вплив на кілька фондових індексів країн цієї групи.

Що стосується Єврозони, то МВФ відзначає в цьому економічному регіоні прискорення росту, яке відобразилось і в більш високих темпах ростах фондових індикаторів в регіоні з початку цього року.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, доволі сильно зростуть. Індекс MSCI EM зранку підростає на 0,6%.

На цьому позитивному фоні, як вже зазначалось на початку цього огляду, сьогодні можна більше розраховувати на ріст цін акцій на Українській біржі. Хоча, може бути всяке, і підстрахуватись трейдерам, ставлячи на ріст, не завадить.

Рис. 1

Рис. 2


Рис. 3


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

 
Настроение рынка на 19 июня 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду