Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 07:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 1 сентября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1187,13+0,51%

Індекс УБ в п’ятницю підріс на 0,5%. Це слабка утіха для учасників фондового ринку на фоні 6% зниження індексу в попередній день. Зараз, здається, значення індексу тимчасово стабілізувалось коло відмітки в 1180 пунктів, на 20 пунктів нижче лінії середньострокової підтримки показника.

Останнім часом ключову роль в поведінці цін акцій українських емітентів відіграє розвиток ситуації на Сході України. Ця ситуація, окрім загального психологічного настрою на ринку, що важливо для цін акцій, безпосередньо суттєво впливає на фінансові показники значної частини емітентів з індексної корзини УБ та опосередковано і суттєво на показники іншої частини емітентів корзини. Поки що розвиток ситуації має, або виражений негативний вплив на показники емітентів, або виражену загрозу такого негативного впливу.

В п’ятницю на світових фондових ринках продовжився ріст. Широкий фондовий індекс США S&P 500 оновив історичний максимум і закінчив торги на відмітці у 2003 пункти. Європейські фондові індекси також додали. Широкий панєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс 0,28%. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI EM додав незначні 0,08%, але, що важливо, продовжив тренд росту.

В центрі уваги світових фондових ринків, окрім подій в Україні, зараз перебувають: зниження темпів росту європейської економіки і низькі темпи інфляції в Єврозоні (негативно для ринків), відновлення економіки США (позитивно для ринків) та публікація індексу менеджерів закупівель, PMI, у виробничому секторі Китаю. Офіційний PMI Китаю, згідно з опублікованими сьогодні зранку даними, знизився до значення 51,1 від значення липня 51,7, нижче консенсус-прогнозу, який публікує Reuters – 51,2. Окремо варто зазначити остаточну версію даних по PMI у виробничому секторі Китаю за серпень банку HSBC– 50,2.

Сьогодні зранку ринки позитивні. Реакція на негативні дані по індексу менеджерів закупівель Китаю на фондових ринках Азії виявилась слабкою і регіональні ринки зростають. Це призвело до зростання композитного індексу виникаючих ринків, MSCI EM на 0,27%. Ф’ючерси на європейські фондові індекси також зростають.

Сьогодні в США вихідний – День Праці і фондові біржі країни закриті.

Таким чином світові фондові ринки надають суттєву підтримку українському фондовому ринку.

І все ж події на Сході України є визначальними для цін українських акцій. Невизначеність ситуації диктує і невизначеність цінової динаміки на Українській біржі. Більш імовірною видається сьогодні близька до нейтральної динаміка ринку акцій в Україні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 сентября 2014
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду