Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 06.05.2024 10:38
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 30 мая 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 624,13+0,1%

Індекс УБ минулої п’ятниці після різких, хоча і невеликих рухів вверх-вниз, в результаті торгів додав поміркованих 0,14%. Таким чином місцевий фондовий ринок показує певні ознаки відновлення після суттєвої просадки на початку минулого тижня, і не йде врозріз з загальносвітовим трендом. Обсяги торгів на Українській біржі ще трохи знизились від і, без того, невеликих обсягів попередньої сесії, і були набагато меншими за середні за минулі півроку. Індексні акції в цей день не мали яскраво вираженої динаміки. Одні папери не сильно підросли в ціні, інші - несильно знизились.

Світові фондові ринки минулої п’ятниці слабко підростали. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав того дня 0,2%, широкий фондовий індекс США, S&P 500 – 0,4% до 2099 пунктів, досягши майже максимального значення з початку року у 2102 пункти, а композитний доларовий фондовий індекс, країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс минулої п’ятниці на 0,7%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростають, індекс MSCI EM знижується на 0,1%. Згідно з IG європейські фондові ринки відкриються невеликим ростом. При цьому варто не забувати, що в останні місяці ринки дуже часто змінюють напрямок торгів протягом дня на протилежний і, нерідко, вже через якихось півгодини після офіційного початку торгів в Європі.

Сьогодні учасники фінансових ринків звертають найбільшу увагу на промову голова ФРС США  Джанет Єллен в Гарвардському університеті, в якій вона висловила думку, що влітку на фоні поміркованого росту американської економіки, але більш швидкого росту, ніж на початку цього року, і в кінці минулого, ФРС підвищить базову ставку. В окремому виступі Голова Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Буллард сказав, він вважає, що фінансові ринки добре підготовлені до цієї події.

На цьому фоні немало фахівців рекомендують інвестувати в акції країн, які розвиваються та країн Європи, щоб «зменшити ризики» (інвестицій в акції США). При цьому вони виходять з того, що підвищення ставок буде дуже плавним і поміркованим, і, таким чином, не сильно підвищить плату за ризики, а ріст курсу долара по відношенню до інших валют буде досить обмеженим, що майже не підвищить втрати на курсових різницях.

Виходячи з загальної картини на світових та власну українському фінансових ринках, сьогодні від місцевого українського ринку акцій варто очікувати слабкої динаміки. Для іншого поки не видно сильних чинників. Імовірність росту та зниження бачиться, як приблизно рівні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 мая 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду