Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 04.05.2024 07:41
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 29 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 658,35-0,05%

Минулої п’ятниці, в останній день перед довгими вихідними, індекс Українській біржі знизився на поміркованих 0,5%. Непогане досягнення, якщо взяти до уваги значне зниження світових фондових індексів в цей день, і особливо сильне, європейських фондових індексів на фоні новини про результати референдуму в Великобританії по виходу цієї країни зі складу ЄС. Таке помірковане зниження на УБ є відображенням факту певної ізольованості місцевого фондового ринку, як і українських акцій в цілому від світового тренду, що не дивно, і, в даному випадку, позитивно. З іншого варто відзначити протилежну динаміку того дня в окремих місцевих акціях, сильний ріст ціни акцій Райффайзен банк Аваль (+3,3%) та суттєве зниження ціни пайових паперів «Укрнафти» (-5,4%) – останніх на фоні невизначеності стосовно санації цієї компанії та сильного зниження цін на нафту в цей день. Також звертає на себе увагу майже рекордна, як для останнього часу, активність торгів минулої п’ятниці – обсяги торгів того дня втричі перевищили середні за останні півроку, і були на рівні найвищих за останній період.

Цього понеділка світові фондові ринки продовжили зниження, а от у вівторок на фондових біржах вже спостерігалось сильне зростання. Вчора фондові ринки досить непогано відскочили. Сьогодні зранку ріст, хоча й більш поміркований продовжився. В цілому ж європейські ринки за три останні торгові сесії втратили близько 8,5%. Американський фондовий індекс S&P 500 просів на 3,7%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився за цей період на 3,6%. Ці цифри не враховують росту сьогоднішнього ранку. Індекс MSCI EM додає 0,8%, ф’ючерси на європейські фондові індекси – від 0,4% до 1,6%, на американські – в діапазоні – 0,3-0,4%.

Звичайно, на фоні значної політичної та економічної невизначеності, пов’язаної з майбутнім виходом Великобританії з Євросоюзу та довгим переговорним процесом, який буде мати місце між цією країною та союзом, основні світові ринки не можуть швидко відновитись до значень минулого четверга. Та, проте, поступово вони будуть приходити в норму. На сьогодні майже все, що відбувається на найбільш значимих фондових майданчиках в світі, визначається згаданою подією.

На цьому фоні цікаво, як будуть розвиватись сьогодні події на локальному ринку акцій. Ціни українських акцій суттєво не знижувались в минулі дні не тільки в Україні, але й в Лондоні. Динаміка цін акцій Миронівського хлібопродукту та Ferrexpo – цьому підтвердження. Тим не менш, після тривалих вихідних можливі і дещо несподівані цінові рухи на Українській біржі. Імовірніше за все місцевий український ринок не буде мати сьогодні сильної динаміки. Рух, як вверх, так і слабка негативна корекція бачаться, як приблизно рівноімовірні. Здається, учасники ринку сьогодні будуть визначатись з напрямком подальшого руху ринку і, тому, не виключено, зроблять певну паузу. Можливо, слабкий рух уверх на УБ сьогодні, все ж більш імовірний.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 июня 2016
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду