Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 03.05.2024 13:13
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 28 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 724,98+0,54%

Вчора індекс УБ зріс на 0,35% після зниження на 0,3% днем раніше і росту на 1,3% цього понеділка. На графіку індикатору чітко вималювалась картина слабкого середньострокового зростання. Та все ж говорити про продовження тренду з занадто сильною впевненістю не варто, враховуючи вплив на індикатор опублікованої в цей понеділок та у вівторок зранку відносно хорошої звітності емітентів, які входять індексного кошику УБ, за другий квартал 2016 року. Також позитивному руху на місцевому ринку сприяла слабо позитивна чи нейтральна динаміка на світових фондових ринках в останні тижні. Зрозуміло, що фінансові показники українських емітентів з великою імовірністю будуть покращуватись або ж підтверджуватись і в наступних кварталах. Проте, ситуація на зовнішніх фондових ринках може погіршитись, і стати менш сприятливою для росту цін місцевих акцій у відносно короткій перспективі.

За виключенням ціни акцій «Укрнафти», яка вчора підросла на 2,7%, ціни інших індексних паперів УБ цієї серед змінились менш, ніж на 0,6%. Це вже знайома картина по останнім двом тижням. Обсяги вчорашніх торгів на Українській біржі підросли, і на 40% перевищили середньоденні за останні півроку. Це для літньої пори непогано.

Основною темою для світових фондових ринків стало вчорашнє рішення Комітету по відкритим ринкам ФРС США. ФРС очікувано залишив базову відсоткову ставку в США в попередньому діапазоні 0,25-0,5%. В заяві Комітет зазначив, що стан ринку праці в США покращився, а ризики для економіки цієї країни зменшились. Ринки наразі очікують одноразове невелике підвищення базової відсоткової ставки в США ближче до кінця поточного року, можливо, в грудні. Що ж стосується звітності американських корпорацій, то, опублікована вчора, – виявилась змішаною. Ринки, і не тільки американський, очікують покращення ситуації з корпоративними прибутками в другій половині року.

На цьому фоні американський фондовий ринок закрився вчора з невеликим зниженням індексу S&P 500 – на 0,1%. Зараз на графіку цього індикатору видно, що після сильного росту попередніх тижнів, він спочатку перейшов до плавного зростання, потім до дуже повільного, а в останні дні і до дуже повільного зниження. Європейські ринки вчора були більш динамічними і позитивними. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав цієї середи 0,4%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, також додав цього дня 0,4%. На графіку двох останніх індикаторів після сповільнення їх зростання до майже нульового, в останні два дні намітився ще один невеликий рух нагору. Це важливо з точки зору можливого певного впливу цієї динаміки на місцевий український фондовий ринок.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко підростають, на європейські – знижуються. Індекс MSCI EM додає ще 0,2%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до офіційного початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських бірж, європейські фондові індекси несильно знизяться.

Виходячи з усього цього, сьогодні варто очікувати слабкої динаміки на місцевому українському ринку акцій. Імовірність слабкої негативної динаміки в локальному індексі УБ сьогодні бачиться, як незначно вища за позитивну.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 июля 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду