Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 19.05.2024 05:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 15 сентября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 762,66-0,22%

Вчора індекс Української біржі зріс на 0,4% і майже досяг свого максимального значення за останні десять місяців. Негативне закриття різниці значення вчорашнього з нещодавнім максимумом склала лише 0,18%. Обсяги торгів акціями на УБ вчора на чверть перевищили середньоденні за останні півроку та рік.

З фундаментальних новин по Україні. Вчора МВФ виділив Україні третій транш сумою 716,11 млн. СПЗ (близько 1 млрд. доларів США). Новина, поза всяким сумнівом, позитивна. Виділення траншу має дуже суттєве значення для фінансової стабільності України. Окрім того, що кошти, які надійдуть Національному банку на збільшення валових міжнародних резервів, стабілізуватимуть курс гривні самі по собі, вони відкриють шлях до розміщення українських цінних паперів під гарантії уряду США та виділення допомоги нашій державі від ЄС. Відповідні суми складають 1 млрд. доларів США та 600 млн. євро. Кошти з цих джерел будуть використанні для покриття дефіциту державного бюджету та позабюджетних видатків уряду. Оскільки ціна таких ресурсів мала, – це позитивно з точки зору покращення стану публічних фінансів України в 2016 році.  Це набагато краще, ніж залучення коштів власне Мінфіном чи проведенні скритої або явної емісії гривні, яка, знову ж таки, одним з наслідків мала б тиск на курс гривні. Про наявність значного дефіциту держфінансів України в поточному році вже не раз наголошував Міністр фінансів України Данилюк.

Вчора торгова сесія в більшості країн була відносно спокійною. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 в цей день знизився на 0,1%, в той час як широкий фондовий індекс США, S&P 500 за вчорашню торгову сесію втратив 0,06%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього четверга опустився на 0,4%.

Сьогодні світові зранку фондові індикатори та ф’ючерси на них також показують слабку динаміку. Ф’ючерси на американські фондові індекси зранку дуже слабко додають; на європейські – напроти – несильно знижуються. Індекс MSCI EM втрачає трохи більше 0,1%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси на відкритті несильно знизяться.

Основними фундаментальними факторами, які є основними темами для торгів на відносно короткому часовому проміжку, є майбутні дії ФРС та стан американської та світової економіки. Більш жорстка риторика чиновників Федеральної резервної системи нещодавно послала фондові індекси вниз. Проте цей різкий рух поки не був занадто сильним по величині, якщо брати інтервал часу півроку чи рік, і значення фондових індикаторів, принаймні поки що, стабілізувалось.

Імовірніше за все, під негативним впливом зовнішніх ринків ціни українських акцій сьогодні мало зміняться і, більше, незначно знизяться.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 сентября 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду