Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 02:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 29 сентября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 831,3-0,22%

Вчора індекс Української біржі підріс на 1,9% після зниження за результатами попередньої торгової сесії на 1,5% та росту в цей понеділок теж на 1,9%. Вчора, на відміну від попередніх торгових сесій, ріст на місцевому фондовому ринку відбувся по широкому спектру акцій, а точніше, по всім індексним паперам. І також, на відміну від кількох попередніх торгових сесій, ріст відбувся в лінії з динамікою на закордонних фондових майданчиках, які вчора підросли. Хоча спільним у вчорашній з останніми торговими сесіями на УБ було те, що акції «Укрнафти» знову внесли найбільший внесок в ріст індексу Української біржі. Ці папери по ціні закриття підросли найбільше з індексний акцій – на 4,0%. При всьому тому їх біржовий курс збільшився лише на 0,3%!, а обсяги торгів акціями «Укрнафти» вчора різко упали – в два-три з половиною рази в порівнянні з попередніми торговими сесіями і були на рівні середньоденних за останні кілька місяців. В цілому обсяги торгів акціями на УБ також вчора знизились і були на рівні середньоденних за останні півроку та рік.

Вчора в Алжирі країни ОПЕК таки домовились знизити обсяги видобутку нафти, не виправдавши очікування скептиків. Це слідує із заяви міністра нафти Ірану Загане. Картель знизить видобуток приблизно на 700 тис барелів на добу до 32,5–33 млн. барелів на добу з нинішніх 33,24 млн. барелів на добу. Обсяг видобутку для кожної країни картелю окремо буде визначено до наступної зустрічі країн ОПЕК, яка відбудеться в листопаді. На рішення, можливо, вплинуло несподіване суттєве збільшення світових запасів бензину.

Імовірно, в наступний місяць з невеликим найбільшим фактором для фінансових ринків та фондових ринків зокрема буде виступати факт президентських виборів в США, які відбудуться 8 листопада. Хоча більшість фахівців сходиться на тому, що незалежно від їх результату в силу того, що ціни акцій США високі, а відсоткові ставки практично гарантовано підуть уверх, фондовий ринок США очікує помітна, якщо не сказати більше, негативна корекція, вже після президентських виборів в цій країні (імовірно на початку наступного року). Ця корекція, як і ріст відсоткових ставок сам по собі матимуть суттєвий негативний вплив на переважну більшість інших фондових ринків.

При торгівлі в найближчі місяці також слід враховувати імовірно досить суперечливі квартальні фінансові результати американських та європейських корпорацій за третій квартал 2016. Однак, фактор президентських виборів в США, імовірно, стабілізуватиме фондові ринки протягом найближчих півтора місяців і не дасть їм помітно знижуватись.

Як вже згадувалось, вчора світові фондові ринки підросли. Цьому до певної міри допомогло рішення країн ОПЕК та ріст цін на нафту. Ріст був поміркованим, можливо через те, що ринки зросли і в попередній день. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав цієї середи 0,7%, широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив день середи з плюсом у 0,1%.

Сьогодні зранку, в тому числі і за рахунок домовленості країн ОПЕК, ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно підростають. Індекс MSCI EM додає 0,6%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси зростуть.

На цьому позитивному зовнішньому фоні варто, скоріше, очікувати продовження росту місцевого українського ринку акцій. Однак, знову варто нагадати, що місцевий ринок акцій, нерідко торгується врозріз з динамікою світових фондових майданчиків на інтервалі день, він уже тривалий час зростає, і можлива чергова пауза в його рості. Тож за оптимістичного підходу до сьогоднішнього результату, обережність трейдерам не завадить.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 сентября 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду