Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 16:36
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 20 февраля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 917,04-0,41%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 0,2%. Індикатор розвернувся в середині дня, після того, як він суттєво знизився, і, вже потім, перейшов до росту, а під кінець торгів вийшов і в позитивну зону. Цим самим він того дня показав поведінку аналогічну поведінці світових фондових ринків, зокрема, фондових індексів США.

Тепер технічна картина в індикаторі УБ – це перерва після невеликого зниження, яка з точки зору суто власної технічної картини і цьому індексі може обернутись, як наступним ростом, так і продовженням зниження. Однак, беручи до увагу ситуацію на зовнішніх ринках, це, з великою імовірністю, була пауза перед наступним ростом.

Минулої п’ятниці додали в ціні за результатами торгів дві з п’яти індексних акцій УБ, знизились того дня – три. В плюсі по 0,8% були акції Райффайзен банк Аваль та «Мотор Січі»; в мінусі дуже волатильні акції «Донбасенерго» (-1.1%), «Укрнафти» (-0,7%) та «Центренерго» (-0,15%).

Обсяги торгів акціями на Українській біржі того дня були невеликими, навіть, як для останніх півтора років – на рівні лише дещо вищому половини середньоденних за останні півроку та рік.

На світових фондових біржах в минулу п’ятницю спостерігалась різнонаправлена динаміка, зауважимо, що важливо, при середньостроковому тренді росту на них. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, в останній робочий день минулого тижня втратив 0,7%. Проте, виходячи з технічної картини дуже переконливого росту цього індикатору, це була лише його невелика зупинка на шляху наверх. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 того дня майже не змінився. Цей індекс знаходиться коло своїх річних максимумів. Широкий фондовий індекс США S&P 500 минулої п’ятниці підріс на 0,17% і вийшов так само, як і два інші основні фондові індикатори США,: Dow Jones та NASDAQ, на свій новий історичний максимум.

Індекс S&P 500 минулої п’ятниці зі значенням на закритті 2351 пересік дуже умовну лінію у 2350 пунктів і вийшов в зону чистої спекуляції. Що це означає писалось вже багато разів в попередніх оглядах. Нагадаємо про це ще трохи пізніше, коли цей фондовий індикатор ще більше підросте. Мінімальна індексу S&P 500 на найближчі місці - 2400 пунктів, максимальна - неймовірних 2600 пунктів.

Тепер всі учасники фондового ринку США будуть «гнати» ціни акцій США уверх, щоб встигнути заробити на рості, незалежно від того, що буде через якийсь час далі. Основними тут, звичайно є крупні хедж-фонди, які потім першими почнуть «скидати» «в тиху» акції. Звичайно ситуація вигідна і крупним КУА, і найбільшим брокерам, і великим приватним спекулянтам, і, навіть, дуже досвідченими інвесторам, які потім будуть вчасно продавати. Необхідно зараз учасникам фондового ринку США поспішати, адже вже за результатами 2-ого та 3-ого кварталу 2017 року (не першого! - в квітні), коли будуть опубліковані фінансові результати корпорацій в липні (за 2-ий) - вересні (за 3-ій) виясниться, що все йде не так вже дуже й добре.

Основним об’єктивним аргументом, про що вже не раз писалось, слугує очікування «феноменального» позитивного ефекту від політики економічного стимулювання нової адміністрації США та Конгресу. Серед заходів, об’єктивно – це зменшення ставки по податку на прибуток американських корпорацій. Серед об’єктивних аргументів також продовження поміркованого росту американської економіки, ріст прибутків американських корпорацій на фоні та завдяки прискоренню інфляції та низьким все ще відсотковим ставкам. Хоча хедж-фонди США все ж роблять ставку на ті акції, які більше виграють в цій ситуації, як наприклад, акції фінансового сектору.

Ця ситуація в перспективі кількох місяців дуже виграшна для фондових ринків країн, які розвиваються, в цілому. Вони прискореним темпом продовжують скорочувати дуже сильний (набагато більше за історичний) розрив в поточних ринкових оцінках з дорогим (чи хтось би з дуже великих скептиків сказав, дуже дорогим вже зараз) фондовим ринком США.

На цьому фоні не дивно, що сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси США зростають, на європейські індекси - зростають дуже суттєво. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси непогано підростуть. Індекс MSCI EM зранку додає 0,2-0,3%.

На цьому фоні варто очікувати сьогодні і росту індексу Української біржі. Чи буде він великим – питання. Звичайно і сценарій зниження також не варто зовсім скидати з шальок терезів і все ж підстраховуватись.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 февраля 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду