Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 02.05.2024 20:34
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 24 февраля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 932,44-0,15%

Вчора індекс Української біржі різко підріс на 1,6% після 4-ох торгових сесій своєї невиразної динаміки з дуже малими змінами за результатами торгів. Різкого руху на УБ можна було легко очікувати, якщо не вчора, то сьогодні, чи в понеділок. Фондові ринки не люблять тривалий час просто топтатись на місці. Трейдери на цьому не заробляють. Місцевий ринок же «простояв» до цього четверга чотири торгові дні.

Технічна картина в індикаторі Української біржі вчора суттєво змінилась – це наразі картина відновлення росту після невеликої корекції і наступної стабілізації. Продовженню росту, який намітився, і який, дуже імовірно, буде в наступні місяці, сьогодні може завадити невизначена ситуація на зовнішніх ринках, де багато широких фондових індексів топчуться коло своїх історичних або ж річних максимумів.

Вчора підросли всі п’ять індексних акцій, корзини УБ, причому, що дуже добре, ріст ціни трьох перевищив 2%. Це – акції (ціни акцій) Райффайзен банк Аваль (+2,3%), «Укрнафти» (+2,2%) та «Донбасенерго» (+2,5%).

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора були дещо вищими за середньоденні за останні півроку, рік, півтора, що теж непогано.

Вчора ситуація на світових фондових ринках буле мало динамічна. Як вже зазначалось, подальшому сильному росту основних світових фондових індикаторів перешкоджає їх дуже значний ріст донедавна та находження індексів коло своїх добре виражених технічно історичних та річних піків, а також певні фундаментальні моменти (див. нижче).

Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, додав цього четверга ще 0,1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора підсів на незначний 0,1%, в широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на суто символічні 0,1%. Хоча, при цьому вузький консервативний американський фондовий індекс Dow Jones Industrial Average вийшов на свій увага! 10-ий! підряд! історичний максимум. Вчора дещо «підкачали» американські акції високотехнологічних компаній, які дещо знизились, і не дали вийти індексу S&P 500 на новий історичний максимум. З 31 січня до вчора індекс суто високотехнологічних компаній США, NASDAQ ріс майже безперервно!

Основним чинником середньострокового росту світових ринків і ринку США є наразі очікування позитивного ефекту від економічної політики нової адміністрації США та Конгресу при все ще низьких відсоткових ставках, правда, при дуже високій поточній абсолютній ринковій оцінці фондового ринку США. Вчора новий міністр фінансів США Стів Мнухін (до речі, бувший партнер найбільш значимого брокера США Goldman Sachs) заявив, що радикальні зміни до податкового законодавства США будуть готові до серпня і, імовірно, будуть прийняті на серпневій сесії Конгресу. Він зараз тісно працює з керівниками обох палат Конгресу (де домінують республіканці). Дехто, і чимало таких, однак, говорить, що реально зміни, скоріше, будуть прийняті законодавцями в остаточному варіанті дещо пізніше, але ще в цьому році.

Проект змін, поміж іншим, полягає в дуже значному зменшенні ставки на прибуток корпорацій (до 20%), що позитивно для акцій при одночасному введенні «прикордонного» податку на імпорт, в тому числі інвестиційних, а не тільки споживчих товарів (аналогу вхідного ПДВ на імпорт, який є в Європі). Це має компенсувати в значній мірі втрату доходів бюджету від зниження ставки корпоративного прибутку та вирівняти умови для робочої сили США та Європи. Однак, останнє нейтралізує в значній мірі в середньому і ефект від зменшення ставки на корпоративний прибуток.

Значна складність правлячої республіканської партії полягає в тому, що республіканці ставлять задачу майже одночасно замінити реформу охорони здоров’я США, впроваджену адміністрацією Обами, і податкове законодавство. При цьому стосовно охорони здоров’я вони стикаються з сильним і, більше того, нерідко зараз, навіть, дуже ворожим в буквальному сенсі цього слова, опором в тому числі і серед прихильників та активістів своєї партії. Не має остаточної єдності в рядах Конгресменів-республіканців і стосовно дуже складної задачі радикальної зміни податкового законодавства, яку треба зробити ще й так, щоб не сильно вдарити по більшості населення США, і не дуже сильно збільшити і без того роздутий державний борг США, і суттєвий дефіцит державного бюджету цієї країни - дві тісно пов’язані проблеми.

Є ще зараз і великі поточні суто політичні моменти, і наразі значний накал політичної боротьби в США, що сильно заважає іншому.

Все це досить суттєво впливає на наростаючий скепсис на перегрітому фондовому ринку США, який ще піде найближчим часом уверх. Найбільшим каменем в цей ринок буде, скоріше за все, червневе підвищення базової ставки в США, що опустить, скоріше за все в червні-липні і далі цей ринок (від помітно вищих, ніж зараз значень), а за ним і інші фондові ринки, які до того підростуть.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси незначно знизяться. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,4%.

На цьому невиразному зовнішньому фоні сьогодні можна було б очікувати незначної корекції місцевого фондового ринку. Але, місцевий ринок акцій може проявити і власний характер, і підрости.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 24 февраля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду