Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 11:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 27 апреля 2017

Аналітичний огляд рику

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1011,41+1,6%

Вчора індекс Української біржі знизився на досить суттєвих 2,4%. По ходу торгів індикатор втрачав 3,7%, і в якийсь момент зниження досягло 4,1%. Дуже імовірно, що причиною такої динаміки послугувало повідомлення про те, що СБУ проводить обшуки в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital, і учасники місцевого ринку акцій неправильно, з пересторогою інтерпретували це повідомлення. Як було заявлено пізніше, причиною слідчих дій послугували не дії авторитетного учасника ринку, а той факт, що частина програмного забезпечення компанії була поставлена з Росії і містила в тому числі шпигунський програмний код, тобто можливість дистанційного знімання інформації з комп’ютерів без відома їх власників (або ж дистанційного керування комп’ютерами – що трапляється в такому ПЗ рідше) і не компанією Dragon Capital, а особами, яким розробник програмного забезпечення надав таку можливість. Як тільки це стало відомо, під кінець торгів індекс УБ помітно підріс від значень в середині торгів.

За цими подіями нівелювалась інформація про те, що «Центренерго» на чергових загальних зборах акціонерів 25 квітня офіційно об’явило про те, що прибуток компанії в 2016 році склав 387 млн. грн., що фактично майже в два рази менше попередньо об’явленого – 625,5 млн. грн., як, відповідно, і розмір дивідендів, які складають 50% чистого прибутку за минулий рік.

При цьому на зборах акціонерів Райффайзен банк Аваль, які проводились того ж дня, була затверджена звітність банку з сумою попередньо об’явленого чистого прибутку та розмір дивідендів, який відповідає попередньо об’явленим. Однак, тут важливим чинником, як і у випадку «Центренерго», є те, що виплата дивідендів негативно впливає на ціну акцій, тому що ціна акцій до виплати містить і суму дивідендів.

Не дивно, що вчора, при такій просадці ринку знизились в ціні всі п’ять індексних паперів основної місцевої фондової біржі. Найбільше за результатами торгів втратили вчора ціни індексних акцій УБ Райффайзен банк Аваль (-3,5%), «Донбасенерго» (-3,5%) та «Центренерго» (-2,2%).

Також не дивно, що обсяги торгів індексними акціями Української біржі вчора суттєво зросли і на 60-70% перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, практично не змінився після суттєвого різкого тижневого росту. Незначно, на 0,05% вчора також після різкого росту з 13 квітня знизився широкий фондовий індекс США S&P 500. Зараз індекс MSCI EM перебуває коло свого річного, а індекс S&P 500 історичного максимумів. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора додав ще 0,5%, і вийшов на свій новий річний максимум.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають. Ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси несильно просядуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає менше 0,1%.

Основною новиною для світових ринків акцій вчора були продовження публікації квартальних фінансових звітів корпорацій та прес-конференція міністра фінансів США стосовно радикальної податкової реформи в США та радикального зменшення корпоративних та частини індивідуальних податків. Що стосується останнього, то представленому на одному листку паперу плану на думку всіх спостерігачів бракувало деталей. Невідомо, яким чином буде вирішуватись проблема дефіциту державного бюджету США та державного боргу в результаті впровадження плану. Сама прес конференція на думку учасників ринків дещо зняла напругу на фондових біржа США, але через брак деталей не викликала великого ентузіазму.

Що стосується місцевого ринку акцій. Після вчорашнього сильного зниження технічна картина в індикаторі УБ виглядає досить несприятливо і вказує на високу імовірність його подальшого зниження, так само, як негативна різниця у 37 пунктів ф’ючерсу на індекс УБ та самого індексу, та фактор скорого призначення дати відсічення по дивідендам місцевих емітентів. З іншої сторони значне вчорашнє зниження цін акцій на місцевому фондовому ринку, у великій мірі спровоковане описаною на початку несподіваною подією і її неточною інтерпретацією створює сьогодні хорошу можливість для відскоку цін акцій наверх, так само, як і недавня сильна позитивна динаміка основних світових фондових індексів. На цьому фоні сьогодні можливі різні варіанти торгів на місцевій фондовій біржі та все ж позитивний результат бачиться, як трохи більш імовірний. Ризики, однак, для тих хто на нього ставить – немалі.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 27 апреля 2017
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд рикуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду