Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 07:08
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 11 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 999,71-0,88%

Вчора індекс Української біржі знизився ще на 1,1%. Три індексних акції УБ закінчили в цей день торги у негативній зоні, одна – в позитивній, одна «Донбасенерго» - не торгувалась. Як і в останній день перед довгими вихідними, вчора суттєво втратили в ціні акції «Укрнафти» (-3,8%) та «Центренерго» (-2,3%). Ціни двох інших індексних паперів, які вчора торгувались, змінились мало.

Тепер на графіку індексу Української біржі знову чітко вималювалось зниження після попереднього помітного відскоку наверх.

Обсяги торгів індексними акціями УБ вчора суттєво підросли, і більш, ніж на третину перевищили середньоденні обсяги торгів ними за останні півроку, рік та півтора.

Якщо говорити про причини зниження на УБ, то це, найбільш імовірно, фактор певної втоми після сильного 90% річного росту на місцевому ринку акцій за відсутності чіткої перспективи подальшого суттєвого покращення фінансових показників емітентів в порівнянні з показниками 4-ого кварталу 2016 та першого кварталу 2017 року. Хтось мабуть бажає «забрати трохи фішок зі столу» - зафіксувати свій виграш в грошах.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500, додавши 0,1%, вийшов на новий історичний максимум, а широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 та композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, підрісши відповідно на 0,2% та 0,45%, знову оновили свої річні максимуми. Що стосується першого, то новий історичний максимум – це досить умовно, оскільки індекс на закритті ринку досяг значення 2399,6 пункти, що лише символічно вище значень 2399,4 та 2399,3 пункти від 8-ого та 5-ого травня 2017. А от в частині європейського ринку, то на графіку чітко видно картину хорошого і переконливого зростання. Пробує знову прорватись наверх і індекс MSCI EM.

Для такої поведінки світових фондових індексів є свої причини. Згідно з черговим опитуванням Bank of America Merrill Lynch 165 керуючих інвестиційними та пенсійними фондами провідних світових КУА, з активами під управлінням цих керуючих 505 млрд. доларів США, 81% з них вважає фондовий ринок США переоціненим. Кошти фондів перекидаються на помітно (навіть з урахуванням традиційних дисконтів цих ринків) більш дешеві ринки країн, які розвиваються, та країн Західної Європи. Це чітко підтверджують і дані інституту EPFR Global.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються. На європейські – торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси будуть торгуватись різнонаправлено, з малими змінами, але, переважно в позитивну сторону. Індекс MSCI EM зранку додає ще 0,5-0,6%.

Що стосується місцевого ринку акцій, то технічна картина на ньому виглядає несприятливо. В той же час дводенне зниження – це ще небагато для відскоку наверх. Тому, саме через це та за відсутності хороших каталізаторів для припинення негативної динаміки, сьогодні більш імовірним перед початком торгів видається продовження руху місцевого ринку акцій вниз. Як кажуть, дай Боже, помилитись. Можливий на місцевому ринку акцій і сценарій «пласких торгів» без великої динаміки.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 11 мая 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду