Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 08:06
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 15 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 993,88-1,45%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 0,9% після зниження протягом кількох днів до того. За результатами попередньої торгової сесії, індекс УБ втратив ті ж 0,9%. Тепер на графіку фондового індикатору вималювалась картина другого відскоку після зниження, в цілому сприятлива для цін місцевих акцій, так само, як є сприятливою динаміка зовнішніх ринків. Щоправда, найближчий ф’ючерс на індекс УБ на 48,5 пунктів нижче поточного рівня, що є певним попередженням.

Три індексних акції Української біржі закінчили минуло п’ятничні торги «в червоному», дві – в позитивній зоні. Найбільшу цінову зміну за результатами торгів мали в цей день акції Райффайзен банк Аваль (+2,7%) та «Укрнафти» (-1,7%).

Обсяги торгів індексними акціями на основній місцевій фондовій біржі того дня підросли, і приблизно на 40% перевищили середньоденні обсяги торгів індексними паперами Української біржі за останні півроку, рік та півтора.

Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці підріс ще на 0,2% і вийшов на свій новий річний максимум. Цей індекс зростає на фоні низьких відсоткових ставок в світі та своєї суттєво більш низької оцінки, ніж оцінка фондового ринку США, включаючи і середній історичний дисконт в оцінках між цими ринками, при пласкій динаміці фондового ринку США. Ріст індексу MSCI EM позитивний для місцевого українського ринку акцій через велику позитивну кореляцію між ним і індексом УБ.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 минулої п’ятниці підріс на 0,3% майже до свого недавнього річного максимуму, а широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив незначних 0,15%, знаходячись коло свого історичного максимуму.

Сьогодні зранку ф’ючерси  на американські та на європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси помітно зростуть. Індекс MSCI EM зранку додає ще 0,5%, і оновлює свій річний максимум.

Сильно значимих новин для фінансових ринків зранку немає. Позитивно учасники ринків сприймають новини про перемогу консервативної партії ХДС, канцлера ФРН Ангели Меркель на місцевих виборах в найбільш важливому окрузі Німеччини цієї неділі, а також попередню домовленість Росії та Саудівської Аравії продовжити дію обмеження на видобуток нафти до березня 2018 року.

На цьому спокійному і позитивному фоні можна, скоріше, очікувати цінового росту сьогодні і на місцевому українському ринку акцій, пам’ятаючи про ризики цього сценарію, свідоцтвом чого є негативне значення різниці між ф’ючерсом на індекс УБ та його поточним значенням, і наявність вже не нової негативної інформації стосовно певних емітентів індексного кошику УБ.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 15 мая 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду