Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 07:37
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 18 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 930,79+0,13%

Вчора індекс Української біржі знизився на незначні 0,15%. Індикатор несильно підростав протягом майже всієї вчорашньої торгової сесії і знизився в самому її кінці, дуже імовірно, під тиском негативної динаміки на зовнішніх фондових ринках, яка посилились з початком торгів в США.

Цієї середи рух на місцевому українському фондовому ринку визначався двома обставинами. З однієї сторони місцевий ринок пробував стабілізуватись після різкого зниження індексу УБ протягом попередніх двох торгових сесій через суттєве зниження ціни акцій Райффайзен банк Аваль після дати складання переліку акціонерів для виплати дивідендів банку. Через велику вагу акцій банку в індексі Української біржі, значні дивіденди банку, ця обставина призвела до великого зниження основного українського фондового індикатору. І, природно, що учасники місцевого фондового ринку прагнули до певної стабілізації. З іншої сторони, політичні проблеми у Вашингтоні, пов’язані з можливим втручанням влади у процес розслідування ФБР, спровокував різку, суттєву, якщо брати один день, хоча, імовірно, і дуже тимчасову негативну корекцію на фондовому ринку США, який потягнув за собою вниз і інші фондові ринки. Ці дві обставини діяли вчора на ціни місцевих акцій в протилежні сторони. В середині дня, коли зниження на фондових ринках Європи та ф’ючерсів на американські фондові індекси було більш поміркованим, переважав перший, позитивний для місцевого ринку акцій чинник. Після початку торгів в США, коли фондові індекси, почали знижуватись сильніше,  друга, згадана вище обставина, переважила.

Вчора три індексних папери Української біржі підросли в ціні, два - знизились. Найбільше цієї середи додали в ціні акції «Мотор Січі» (+2,5%), знизились – Райффайзен банк Аваль (-2,5%).

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі вчора дещо підросли в порівнянні з попередньою торгової сесією, і приблизно в 2,8 разів перевищили середньоденні обсяги торгів ними за останні півроку, рік та півтора. Вчора, на відміну від попередніх торгових днів, найбільші обсяги були з акціями «Мотор Січі», а не з акціями банку.

З точки зору корпоративних новин. ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» має намір перетворитись в ПрАТ. Таке слідує з порядку денного позачергових зборів акціонерів намічених на 16 червня. Таким чином, зменшується кількість емітентів, акції яких торгуються на місцевих фондових біржах. Також 16 травня Миронівський хлібопродукт об’явив, що остаточна сума заявок на достроковий викуп євробондів компанії з погашенням в 2020 році слала 248 млн. доларів США, що суттєво менше, ніж прагнула отримати компанія. Таким чином після викупу залишиться ще на 505 млн. доларів США по номінальній вартості цих зобов’язань, що в принципі не позитивно для компанії, оскільки, в результаті всіх наступних операцій, в меншій мірі покращиться профіль її боргу.

Вчора, як вже згадувалось основні світові фондові індекси знижувались; на західних біржах – суттєво. Широкий фондовий індекс США S&P 500 «лідирував»  в цьому і втратив 1,8%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 1,2%, а композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, який до цього переконливо зростав, просів на 0,6%, оскільки азійська частина ринків не застала негативної динаміки на західних біржах.

Сьогодні зранку фінансові ринки стабілізуються. Ф’ючерси  на американські фондові індекси несильно підростають, а на європейські фондові індекси – несильно знижуються. Різниця в напрямку руху визначається різним ступенем вчорашнього зниження фондових індикаторів США (більше) і Європи (менше). Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси несильно просядуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає ще 0,6-0,7%, «наздоганяючи» західні фондові індекси. Проте, технічна картина в цьому індикаторі поки не порушена –  це сильний ріст, який просто перервався невеликою тимчасової негативною корекцією.

На сьогодні, окрім останніх новин, пов’язаних з подіями у Вашингтоні, які (саме останні), скоріше, стабілізують фінансові ринки, значимих немає. Негативна корекція на фондових біржах США та Європи до початку дії більш значимих чинників вважається дуже тимчасовою. Хоча, тут слід враховувати, що дата імовірного підвищення базової ставки в США – середина червня вже не так далеко. 

Сьогодні, на фоні вчорашнього провалу західних фондових ринків і продовження негативної цінової динаміки акцій в Європі – слабкої, та на фондових біржах Азії – сильнішої, можна було б очікувати негативної динаміки і на місцевому українському ринку акцій. І така, скоріше за все, вона і буде на початку торгів та в середині дня. З іншої сторони, не слід забувати про бажання учасників місцевого ринку акцій стабілізувати індекс Української біржі. При позитивному початку торгів в США, що імовірно, це прагнення може матеріалізуватись у відповідному в ціновому русі і на місцевій біржі, і закриття місцевого ринку акцій може пройти на позитивній ноті. Однак, все це поки роздуми.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 18 мая 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду