Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 22:39
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 16 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1026,26-0,08%

Вчора індекс Української біржі знизився на 1,0% після попереднього росту протягом кількох торгових сесій на 3,6%, і однієї торгової сесії без змін. Вчорашнє зниження індексу відбулось в лінії з основними світовими фондовими ринками під впливом рішення ФРС США про збільшення базової ставки і інформацією про скорий початок програми очищення балансу американського центробанку від колосального надлишку цінних паперів. Ціни чотирьох індексних акцій Української біржі закінчили торгову сесію цього четверга мінусом, один – з невеликим плюсом. Найбільшу зміну за результатами вчорашніх торгів мали ціни індексних акцій «Укрнафти» (-2,5%), Райффайзен банк Аваль (-1,6%) «Центренерго» (-1,3%). Тепер технічна картина в індикаторі УБ – невелика негативна корекція після росту.

Обсяги торгів індексними паперами на Українській біржі цього четверга помітно зросли в порівнянні з попереднім днем, і були на рівні в два рази вищими за середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Вчорашня експірація ф’ючерсу на індекс Українській біржі не внесла, як здається, значних коректив в динаміку індикатору біржі. Також вона не радикально  вплинула на обсяги торгів, як це часто буває. Можлива причина цього - досить невелике розходження значення індексу та ф’ючерсу на нього перед датою експірації.

Вчора, як вже зазначалось на початку огляду, основні світові фондові індекси знизились під впливом рішення ФРС. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив 1,0%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,4%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – просів на 0,2%, перебуваючи коло свого історичного максимуму, досягнутого за два дні до цього.

На негативну динаміку індексу MSCI EM додатково вплинуло суттєве на 2,5% зниження цін на нафту до 47 доларів США для марки Brent. Зниження цін на нафту відбулось під впливом інформації про те, що картель ОПЕК збільшив видобуток нафти за рахунок двох країн, на які не поширювались обмеження стосовно видобутку, а запаси дистилятів (готового палива) в США суттєво збільшились, в тому числі, і за рахунок збільшення видобутку в цій країні зі сланцевих покладів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, будуть торгуватись в позитивній зоні. Щоправда, до слова, широкий європейський індекс STOXX 600, на відміну від вузького німецького DAX, який до останніх днів зростав, вже з 10 чи 16 травня перебуває в тренді плавного зниження, яке включає періоди часткового відновлення. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,1% за рахунок азійських акцій, які «відпрацьовують» з запізненням вчорашнє зниження на західних фондових біржах, але по ходу дня, як видається, вийде в плюс.

Фундаментально обидва рішення ФРС ведуть до поступової нормалізації оцінок фондового ринку США та негативної корекції на цьому ринку і, імовірно, на ряді інших крупних ринків акцій. Однак, до кінця року ніхто не очікує якихось сильних радикальних змін. Зниження в США очікується дуже поміркованим в межах 4-8% та дуже плавним. Тож не дивно, що дні незначного зниження світових фондових індикаторів будуть змінюватись днями невеликого росту. При цьому деякі з них до кінця року можуть навіть додати. Таким може, наприклад, виявитись індекс MSCI EM через ріст цін на сировину.

Сьогодні на позитивному зовнішньому фоні можна очікувати стабілізації і індексу Української біржі. Результат сьогоднішніх торгів мабуть буде, скоріше за все, позитивним. Проте, з іншої сторони, місцевий фондовий індикатор часто має надлишкову інерцію і нечасто змінює знак після лише однієї торгової сесії руху в певному напрямку. Тож вчорашнє зниження може по інерції з чималою імовірністю також призвести і до просадки індикатору. В результаті, як видається шанси, хоч і кращі для росту сьогодні, але ця перевага дуже незначна.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 16 июня 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду