Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 00:44
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 21 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1040,28+0,34%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,15% від свого двомісячного історичного максимуму. Після цього на графіку індикатору УБ утворились дві не яскраво виражені вершини, які слідують одна за одною з невеликим часовим інтервалом; остання, позавчорашня – лише трохи вище за попередню. Така картина, скоріше за все, означає невпевненість учасників ринку стосовно напрямку цінового руху в акціях на місцевій біржі найближчим часом. Це і не дивно, враховуючи ситуацію на світових фондових ринках.

Вчорашній рух на Українській біржі, як і непоганий ріст позавчора досить чітко повторив рух на основних світових фондових майданчиках. Індикатор УБ «застав» невелике зниження на американському ринку акцій на початку торгів в США, яке негативно вплинуло і на європейські фондові ринки. Однак, враховуючи той факт, що зниження на заокеанських біржах, та і в Європі після закінчення торгів в Україні, а фондові індекси США закінчили торгову сесію цього вівторка коло своїх денних мінімумів, це може означати певне продовження негативного цінового руху на Українській біржі сьогодні зранку.

Вчора знизились в ціні три з п’яти індексних паперів Української біржі. Ціни двох індексних паперів підросли. Найбільшу зміну за результатами вчорашніх торгів мали акції компаній електричної генерації: «Центренерго» (-1,3%) та «Донбасенерго» (+1,6%).

Обсяги торгів індексними акціями на Української біржі вчора суттєво знизились і були істотно нижчими за середньоденні за останні півроку, рік та півтора. Хоча обсяги торгів дуже змінюються день від дня, мабуть, все ж вчорашній день відображає певну тенденцію, що зумовлена періодом літніх відпусток, а також невпевненістю учасників ринку в напрямку подальших торгів, про що згадувалось на початку огляду.

Вчора основні світові фондові індекси знизились. Широкий фондовий індекс США S&P 500, як вже згадувалось, помітно просів від свого історичного максимуму, втративши 0,7% після росту на 0,8% за день до цього. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 також відмінусував 0,7% після росту цього понеділка на 0,9%. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився вчора на 0,4%.

Серед причин вчорашнього помітного зниження фондових індикаторів називають негативну динаміку цін на нафту, яка зараз знаходиться коло багатомісячних мінімумів. Це підтверджується тим фактом, що вчора найбільше втратили ціни акцій компаній нафтогазового сектору. Ряд фахівців очікують невеликої подальшої негативної корекції в цінах на енергоносій на фоні надлишку пропозиції.

Однак, можна зазначити і іншу причину вчорашнього зниження цін акцій на провідних фондових біржах світу. Доволі помітний на фоні дуже спокійних торгів останнього часу ріст світових фондових індексів понеділка не був зумовлений ні фундаментальними причинами, ні якимось новинами і був, скоріше якимось вибриком торгівців цінними паперами. У вузькому фондовому Dow Jones в останні тижні спостерігався майже без зупинний і дещо підозрілий ріст, що звичайно, є доброю передумовою для подальшої негативної корекції.

Наразі особливих економічних новин з точки зору американського чи європейського фондових ринків немає. Учасники американського ринку акцій обговорюють ціну на нафту, певні зауваження різних членів Комітету по відкритим ринкам ФРС та перспективу податкової реформи в США. Вчора виступив спікер нижньої палати Конгресу США Пол Райан і сказав, що податкова реформа буде проведена цього року і можна сподіватись після її впровадження на прискорення росту економіки США до 3% на рік. Серед професіоналів Уолл-Стріт зараз є доволі сильний скепсис принаймні щодо темпів прийняття нового податкового законодавства в США.

Що ж стосується основних драйверів фондових ринків в середньостроковій перспективі, то ними залишаються дещо більш жорстка монетарна політика США з однієї сторони (негативно для цін акцій), та її часткова компенсація прискоренням росту світової економіки. Рейтингове агентство Fitch очікує, що темпи росту світової економіки в 2018 році будуть найвищими за останні вісім років.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси знизяться. Тут варто зазначити, що вчора по ходу дня європейські індекси поміняли напрямок руху, як і американські індекси – ці від позитивного напрямку руху ранішніх ф’ючерсів. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,4%.

До речі, що стосується останнього, MSCI вчора прийняв рішення включити в індикатор MSCI EM китайські акції, які котируються на біржах континентального Китаю.

На цьому фоні сьогодні, скоріше, варто очікувати продовження слабкої негативної корекції індексу УБ в першій половині дня. Можливо, що є під великим питанням, в другій половині за умови позитивного початку торгів в США (можливо з часу зміни напрямку ф’ючерсів на американські фондові індекси перед початком торгів в США, якщо таке буде) ситуація зміниться на краще.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 21 июня 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду