Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 03.05.2024 11:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 19 июля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1078,46+1,87%

Вчора індекс Української біржі зріс на 1,8%, відіграв всі втрати кількох минулих днів, і вийшов на локальний максимум вищий, ніж попередній. Вчора в ціні підросли в ціні всі п’ять індексних акцій Української біржі.

З однієї сторони вчорашній рух на біржі виглядав цілком логічним. Минулої п’ятниці індекс УБ при зниженні досяг своєї лінії короткострокової підтримки у 1040 пунктів, і його зниження сповільнилось. В понеділок індекс майже не змінився. Що не менш важливо, останні сім торгових днів (а з сьогоднішнім - вісім) композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, з яким з часовим лагом сильно корелює індекс УБ, безперервно зростав, і досить швидким темпом, додавши в сумі за цей період 5,5%, якщо врахувати і сьогоднішнє ранішнє зростання на 0,4%. Зниження індикатору УБ на фоні росту світових фондових індексів виглядало явним дисонансом.

Проте поведінка індексу Української біржі вчора протягом торгової сесії, як і цін індексних акцій, виглядала, щонайменше, дещо дивно. До 14-00 місцевий фондовий індикатор, знизившись на початку торгів, протягом кількох годин мало змінювався і перебував на негативній території. Крім акцій Райффайзен банк Аваль, в тій чи іншій мірі, знижувались в ціні всі інші чотири індексні акції біржі. З 14-ої години індикатор УБ без видимих причин різко пішов угору, в 15-00 перейшов в позитивну зону, і закінчив торги на мажорній ноті. Його поведінка була такою, начебто в середині дня з’явились якісь значимі для українського ринку акцій місцеві новини, чи закордонні ринки різко пішли уверх на своїх новинах або під впливом руху спекулянтів. А проте, не було ні першого, ні другого. Аналогічне стосується і окремих індексних акцій: зростання ціни акцій РБА посилилось, інші від зниження перейшли до хорошого росту. Таке враження, що хтось в середині торгів наче проснувся, і почав гарячково купувати чи просто грати на підвищення. А може, хтось повернувся з відрядження чи з відпустки і зайшов до офісу?

Найбільший ціновий ріст з індексних паперів Української біржі цього вівторка за результатами торгової сесії мали акції «Мотор Січі» (+3,0%), які суттєво знизились перед цим, Райффайзен банк Аваль (+2,2%) та «Донбасенерго» (+1,9%).

Обсяги торгів індексними акціями УБ вчора підросли, але були нижчими за свої середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Вчора композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав ще 0,15%, широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600, навпаки, помітно знизився, втративши 1,1%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 додав незначних 0,06%, перебуваючи коло своїх історичних максимумів.

На ринках нічого принципово, з точки зору «фундаменту», не змінюється. Продовжується публікація квартальної звітності за другий квартал 2017, яка, як всім вже відомо, буде позитивною та з позитивною динамікою. Це відбувається на фоні високої абсолютної оцінки фондового ринку США та немалих оцінок деяких інших ринків акцій при перспективі повільної нормалізації грошово-кредитної політики центробанками і, відповідно, зростання відсоткових ставок, що негативно для ринків акцій.

Сьогодні зранку, як вже зазначалось, індекс MSCI EM продовжує зростання. Ф’ючерси на європейські фондові індекси зростають, на американські – незначно додають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси помітно зростуть, що не дивно після їх розходження вчора в зміні з фондовими індексами США.

На цьому позитивному фоні, виходячи з переконливого росту індексу MSCI EM останні майже два тижні, можна, скоріше, очікувати сьогодні продовження росту  індексу Української біржі. Проте, дивна поведінка індексу УБ і цін українських акцій протягом кількох днів до цього, а також досягнення місцевим індикатором певного локального максимуму, на якому він може зустріти опір, дають певні підстави сумніватись в цьому сценарії. Тому, ставлячи на подальший ріст цін місцевих акцій сьогодні, що видається більш імовірним, необхідно проявляти підвищену обережність.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 19 июля 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду