Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 09:55
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 17 августа 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1123,61+0,31%

Вчора індекс Української біржі знизився ще на 0,8% після зниження попереднього дня на 0,3%, позначивши картину повільної, проте послідовної негативної корекції в останні дні. Вересневий ф’ючерс на індекс УБ вчора не торгувався і тому позитивний спред між ф’ючерсом на індекс УБ та самим значенням індексу Української біржі виріс до 25 пунктів.

Важко точно сказати, що було причиною вчорашнього зниження на місцевому ринку акцій, при зростанні ринків зовнішніх: чи то індекс «доганяв» з запізненням невелику негативну корекцію, яка відбулась на світових фондових ринках нещодавно, чи хтось вирішив трохи зафіксувати прибутки, чи два фактори сполучились.

Вчора знизились в ціні всі п’ять індексних акцій Української біржі при невеликих обсягах торгів, навіть, як для останнього часу. Ці обсяги ще більше знизились в порівнянні з попереднім днем. Найбільше цінове зниження мали за результатами вчорашніх торгів мали акції «Укрнафти» (-2,35) (на фоні негативної невизначеності стосовно результатів компанії за третій квартал 2017), «Донбасенерго» (-1,4%) та «Центренерго» (-1,1%).

Вчора, як вже зазначалось, на світових фондових ринках продовжилось відновлення. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, як і широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додали по 0,7%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс на 0,1%.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM зростає ще на 0,4-0,5%, поступово підбираючись під свій недавній локальний максимум. Ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси несильно просядуть.

Сьогодні зранку о 7:00 за Лондонським часом (часом по Грінвічу), о 9:00 за київським часом, Миронівський хлібопродукт, як і було об’явлено раніше, опублікував фінансові результати за другий квартал і перше півріччя  2017 року.

Результати вийшли очікувано непоганими. Очікувано, тому що операційні результати (обсяги виробництва та реалізації в натуральному вираженні та ціни були опубліковані раніше). Чистий дохід компанії на фоні росту експорту м’яса курки в натуральному вираженні на 31% та росту цін на м'ясо курки в першому півріччі 2017 на 20% в гривнях (останнє - багато в чому за рахунок значного росту заробітних плат в Україні) зріс по відношенню до аналогічного періоду минулого року в доларах США на 24%. Формальні величини валового прибутку, операційного прибутку, величини EBITDA та прибутку від операцій до курсових різниць зросли в доларах США від 9% до 11%. Тут варто робити застереження про певну формальність величин зростання, оскільки на порівняння має місце ще певний вплив (хай і не такий великий, як в минулі пару років) ефект девальвації гривні і штучно заниженої вартості запасів сировини (комбікормів, зерна тощо). Величина чистого прибутку з урахуванням курсових різниць зросла майже вдвічі. ВАЖЛИВО, що в другому кварталі – ріст прибутків прискорився.

На графіках Рис. 1-4 зображена фінансові результати компанії, на Рис. 5 показана боргова ситуація МХП, далі - на Рис. 6-8 ринкова капіталізація та ринкові коефіцієнти. Звертає на себе увагу дуже висока дохідність вільного грошового потоку – 18% по потокам за останні 12 місяців та поточній ціні акції, якої немає на графіках. Останнє говорить про дешевизну акцій компанії.

На фоні вчорашнього зниження на місцевому ринку акцій, поточної невизначеності в подальшій динаміці на світових фондових ринках, очікування по динаміці на місцевому ринку акцій на сьогодні також є невизначеними. Очікуваною є лише, скоріше, слабкі цінові зміни на місцевому ринку акцій цього четверга.

Рис. 1

Рис. 2

Рис. 3

Рис. 4

Рис. 5

Рис. 6

Рис. 7


Рис. 8


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 17 августа 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду