Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 18.04.2024 21:40
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 22 сентября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1131,4-0,51%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,2% після попереднього росту три торгові сесії підряд відповідно на 0,4%, 0,3% та на 0,1%. Схоже, учасники місцевого ринку акцій твердо вирішили відновити значення індикатору УБ після його зниження минулого тижня. Не виключено, що за цим стоїть бажання продовжити «торгуватись» у вузькому діапазоні, який намітився більше місяця назад за відсутності додаткової інформації, до виходу звітності місцевих емітентів за третій квартал 2017 та/чи позначення якогось чіткого тренду на світових фондових ринках. Значимось вчорашнього росту в цьому відношенні присутня, але вона невисока через дуже малі обсяги торгів індексними паперами Української біржі на ринку заявок цієї біржі, які вчора ще більше знизились від значень, і так близьких до мінімальних за останні два роки.

 Грудневий ф’ючерс на індекс УБ вчора додав 0,4%. Наразі позитивний серед між значенням грудневого ф’ючерсу на індекс УБ та самого індексу складає 32 пункти або 2,9% від поточного значення індексу.

 Вчора зросли в ціні три індексних папери Української біржі, мінімально (менш, ніж на 0,1%) знизились два. Найбільше зросли з індексних УБ акції «Донбасенерго» (+1,4%), Райффайзен банк Аваль (+1,05%) – що є небагато, і останні, при дуже малих, як для акцій банку в останній час, обсягах.

 Більш, ніж в два рази за сумарні обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок, вчора наторгували акціями «Дніпрообленерго». Ціна цих паперів зросла вчора на 11%, і їх біржовий курс склав 489 грн. Відчувається, що значна частина учасників ринку хоче скористатись непоганими результатами недавнього приватизаційного аукціону «Дніпрообленерго» і виручити з їх продажу стратегічному інвестору суму, що відповідає курсу акцій приблизно вдвічі по ринковим коефіцієнтам (за виключенням дивідендної дохідності), вищому за поточний рівень цін найбільш ліквідних паперів біржі з невеликими чи просто малими дивідендами, тобто за виключенням Райффайзен банк Аваль, хоча й можливо, по ціні меншій за ціну на згаданому аукціоні.

 Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,35% від значення дуже близького до недавнього п’ятирічного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,2% на невеликій просадці курсу євро, і вийшов на свій новий локальний максимум. Широкий фондовий індекс США S&P 500, втратив цього четверга  0,3% від свого історичного максимуму. Вузький фондовий індекс США Dow Jones industrial average перервав дивовижну серію з дев’яти послідовних закриттів на своїх нових історичних максимумах і теж вчора просів.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси несильно просядуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає незначні 0,6-0,7%.

 В якості чинника сьогоднішнього ранішнього та вчорашнього вечірнього зниження цін акцій на світових ринках багато хто називає заяву Північної Кореї про випробування ядерної бомби в Тихому Океані. Однак це видається лише приводом. Все ж основними причинами, імовірно, є дві інші: технічний фактор – недавнє помітне зростання фондових індикаторів та рішення ФРС про початок згортання балансу американського центробанку. Також до останнього варто додати, що була оприлюднені думки голосуючих членів ФРС про значення базової ставки в США в 2017-2019 році та мала місце більш жорстка, ніж очікувалась заява, Комітету по відкритим ринкам по майбутній монетарній політиці. Члени Комітету очікують зростання базової ставки ФРС США з поточних 1,0% до кінця 2017 ще один раз до значення 1,4% (в середньому по членам Комітету), в реалії до 1,25%, та до 2,1% в 2018 році. Думки стосовно монетарної політики в 2019 (як і в 2018) суттєво розійшлися, і середнє значення базової відсоткової ставки, якщо усереднювати думку членів Комітету, в 2019 році опустилось до 2,7% з червневих 2,9%. Результати останнього, вересневого, голосування по ставці представлені на Рис. 1. Думка членів Комітету послідовно пом’якшувалась за останні більше року, і з чотирьох підвищень в 2017, Комітет перейшов до двох внаслідок низької інфляції в США. Дані по зміні споживчих цін - інфляції в США в річному вимірі та базової інфляції в річному вимірі (без волатильних цін на продовольство та енергоносії) представлені на Рис. 2.

 Сьогодні на місцевому ринку акцій стикаються два протилежні фактори – негативна динаміка зовнішніх ринків акцій та прагнення учасників місцевого ринку акцій підняти індекс УБ після зниження минулого тижня. Чи відбудеться останнє сьогодні, в протилежність зовнішнім ринкам, як це було в протилежність світовим ринкам на минулому тижні, є питанням. Очікування по зростанню та зниженню на місцевому ринку акцій сьогодні приблизно рівні з досить імовірною незначною ціновою динамікою на ринку.


Рис. 1

Рис. 2





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

 
Настроение рынка на 22 сентября 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду