Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 23:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 2 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1219,36+2,87%

Минулої п’ятниці Української біржі підріс на 0,9% продовживши серію позитивних результатів торгів на УБ останніх днів. Їх результати в зворотному порядку до цього: 1,55%, 1,4% та 1,7%. Індикатор Української біржі таким чином досяг відмітки у 1185 пунктів, вперше з 1 вересня 2014 року і це його новий трирічний максимум. Технічна картина в індексі УБ – продовження переконливого зростання з невеликим сповільненням.

Грудневий ф’ючерс на Української біржі того дня також підріс на 0,9%. Позитивний серед між значенням ф’ючерсу та значенням індексу приблизно зберігся, і наразі складає 4,5 пункти або 3,8%.

Минулої п’ятниці в позитивній зоні закінчили торги чотири з п’яти індексних акцій Української біржі, акції «Центренерго» - знизились по цінам закриття на 1,3%. Найбільший приріст минулої п’ятниці з індексних мали ціни «Укранфти» (+3,8%), які зростають на фоні рішення про продовження компанії 9 ліцензій на видобуток вуглеводнів, та Донбасенерго (1,7%). Акції «Мотор Січі», лідеру недавнього зростання, додали в останній робочий день минулого тижня 1,0%.

Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Українській біржі минулої п’ятниці, як і в кілька попередніх днів, помітно перевищили середньоденні за останні півроку рік та два.

Впливові учасники місцевого ринку акцій звернулись з листом до Фону Держмайна України з проханням зберегти для місцевого ринку акцій, як емітентів, що торгуються на біржі, «Центренерго» та «Турбоатому». По деякій інформації, до цього приєдналось ряд впливових західних інвестиційних фондів. Однак, схоже, Фонд, проігнорує це прохання. Принаймні таке враження склалось після висловлювань виконуючого обов’язки глави Фонду Віталія Трубарова. Він порекомендував учасникам ринку після перетворень цих товариств в ПрАТ зберегти їх акції у своєму портфелі, оскільки їх вартість зросте після приватизації заданих компаній.

Минула п’ятниця була позитивною для світових фондових ринків. Того дня композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,8%, перервавши серію з восьми негативних торгових днів підряд. Індикатор до цього знижувався від свого недавнього п’ятирічного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,5%, і прискорив свій ріст, вийшовши на свій новий локальний максимум. Широкий  індекс S&P 500 минулої п’ятниці зріс на 0,4% та вийшов на свій новий історичний максимум. Індекс Dow Jones теж закрився в плюсі, маючи тепер вісім позитивних кварталів підряд, вперше з 1997 року (що викликає закономірну підозру).

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси несильно підростуть. Індекс MSCI EM зранку додає мінімальні 0,03%.

З новин. Учасники ринків акцій продовжують обговорювати основні моменти запланованої податкової реформи в США, чутки про призначення Кевіна Ворша керівником ФРС (який є прихильником більш жорсткої монетарної політики в США), політичні новини стосовно позитивних результатів недільного (незаконного, на думку іспанських властей) референдуму про незалежність Каталонії (в якому уніоністи регіону не брали участь) та недільні вказівки президента США Трампа Держсекретарю Тілерсону не витрачати зайві сили на переговори з властями Північної Кореї, а готуватись до більш жорстких сценаріїв.

 Дохідність державних дворічних облігацій США на фоні ясної перспективи більш жорсткої монетарної політики США зросла на минулому тижні до 1,48%, максимуму за останні 9 років, і тримається близько до цього рівня. Ще відносно невелика дохідність 10-и річних державних паперів США також продовжує зростати. На цьому фоні євро продовжує знижуватись проти долара США. Все це є негативним для ринку акцій, хоча й поки що не має, здається, впливу на цей ринок. Якщо начистоту, то аналізуючи природу росту на американському ринку акцій, то окрім, звичайно, аргументу про ріст світової економіки в усіх регіонах світу, спадає на думку те, що учасники ринку в своїх інтересах вирішили «підняти» цей ринок акцій максимально, поки є така можливість. Адже фондові ринки тривалий час «пам’ятають» недавні усталені минулі значення.

 На цьому, в цілому позитивному зовнішньому фоні, та виходячи з технічної картини на місцевому ринку акцій, сьогодні, скоріше, можна очікувати продовження позитивного тренду в місцевих пайових цінних паперах. Однак, обережність, не завадить. Було вже чотири дні росту на Українській біржі підряд. Ринок може взяти і паузу.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 2 октября 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду