Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 20:46
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 12 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1211,9-0,08%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів підріс на 0,4%, відновившись після невеликого зниження. На початку торгової сесії цієї середи індикатор УБ додавав помітно більше, але дещо здав в другій половині дня. Драйвером вчорашнього зростання індексу став ріст акцій «Центренерго», які вчора додали в ціні відразу 3,8%. Фактором росту стало відсутність кворуму на зборах акціонерів цієї компанії. Всього для участі в зборах зареєструвалось акціонерів та їх представників з відсотком акцій близько 11% від загальної кількості. Держава, основний акціонер, в особі Фонду Держмайна, який і був ініціатором проведення цих зборів, не зареєструвалась та не була присутня. Цей факт, поза всяким сумнівом є дуже позитивним для місцевого ринку акцій, оскільки рішення про перетворення ПАТ «Центренерго» в ПрАТ, яке було винесено на збори, таким чином, щонайменше, відстрочено. Це рішення могло б призвести до початку майже фактичної ліквідації і без того дуже скудного і дуже, дуже малого місцевого ринку акцій. Торги акціями «Центренерго» вчора, наприклад, склали 62% всього обсягу торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі та 37% всіх торгів акціями на ринку заявок біржі, включаючи й акції інвестиційних фондів.

 Вчора три індексних акції Української біржі з п’яти підросли, дві – знизились. По 1,5% вчора втратили акції Райффайзен банк Аваль та «Мотор Січі». Обсяги торгів індексними акціями вчора підросли на 80% в порівнянні з попереднім днем та приблизно на 40% перевищили середньоденні торги ними на ринку заявок Української біржі за останні півроку, рік та два. З не індексних акцій УБ вчора активно торгувались акції «Дніпроенерго».

 Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,4%, оновивши свій п’ятирічний максимум, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 не змінився (є негативний вплив євро, яке укріплюється), а широкий  фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,2% та оновив свій зовсім недавній історичний максимум.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються, на європейські мало змінюються – торгуються змішано. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться. Індекс MSCI EM зранку додає ще 0,4-0,5%.

 На фондовий ринок мають позитивний вплив зараз перші публікації доволі позитивної звітності корпорацій США за третій квартал 2017 року. В цілому ж низькі відсоткові ставки та прискорення росту світової економіки, нарешті з 2009 року до прийнятних величин, дають можливість грати на підвищення на фондовому ринку США, незважаючи на його дуже високі абсолютні поточні ринкові оцінки (хоча й ще невисокі відносні, при поточних відсоткових ставках). На графіках фондових індексів США за останні п’ять років і останній рік намалювалась картина росту, яка зазвичай передує зниженню – впевнений безперервний сильний ріст майже без корекцій. Це зовсім не означає, що суттєва корекція цього ринку буде найближчим часом. Фондовий ринок США зараз у великій мірі нагадує себе в кінці 90-х. Корекція тоді відбулась з високих рівнів не зразу, і тоді для неї були кращі передумови – доволі непогані відсоткові ставки – більше 6% по 10-и річним державним борговим паперам США (зараз 2,33%). Низькі відсоткові ставки в світі та висока оцінка фондового ринку США створюють гарні передумови для росту випереджаючими темпами фондових ринків країн, які розвиваються, а це, в свою чергу, суттєвим чином сприяє росту місцевого українського ринку акцій. Поточні ринкові оцінки різних фондових ринків країн, які розвиваються – різняться. Є серед них і доволі дорогі ринки (хоча є і відносно дешеві), і ця висока оцінка окремих ринків обмежує темп зростання індексу MSCI EM в цілому.

 На змішаному зовнішньому фоні дещо ускладнено будувати очікування на сьогоднішні торги на Української біржі. В цілому, здається, що ріст на місцевому ринку акцій сьогодні продовжиться, продовжиться поміркованими темпами. Однак, враховуючи можливу дещо негативну динаміку на європейському ринку акцій, можна легко уявити, хоча, як видається, і менш імовірний сценарій слабкого зниження.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 12 октября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду