Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 13:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 17 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1215,75-0,25%

Вчора торгів на Українській біржі через вихідний, природно, не було, в той час, як переважна більшість іноземних фондових бірж працювала.

 Минулої п’ятниці індекс Української біржі за результатами торгів підріс на 0,6%.  Весь цей ріст припав на другу половину дня. Технічна картина і індексі УБ на тижневому графіку з урахуванням денних рухів – це продовження суттєвих коливань в ході торгів протягом дня при руху в «боковику». Технічна картина по цінам закриття – невелике відновлення фондового індикатору під кінець тижня, в другій його половині.

 Акції «Донбасенерго» минулої п’ятниці знову суттєво додали, підрісши за значеннями закриття на 4,5%, при хороших, саме як для цього невеликого емітента, обсягах торгів на ринку заявок. Тут учасники місцевого ринку акцій продовжують грати позитивно на темі можливої приватизації компанії – можливого продажу її пакету 25%+1 акція в грудні. Ціни інших індексних паперів Української біржі в останній робочий день минулого тижня змінились не більше, ніж на 0,5%. Перед публікацією квартальної звітності емітентів наступного тижня в окремих індексних паперах, крім «Донбасенерго», бракує торгових ідей. Хоча, з не індексних акцій суттєву динаміку мають акції «Дніпроенерго», «Оранти». Перші за останні п’ять торгових сесій втратили в ціні 25%, а з пікових значень за сім останніх торгових сесій - 31%, відповідно з 766 та 824 до 570 гривень за акцію. Другі папери  відновлюються з дуже низьких ще до недавна значень. Непогано тримається ціна на не індексні акції «Турбоатому» - 11,5 грн. при відносно непоганих обсягах торгів ними на ринку заявок УБ (є лише малий free-float цих паперів). Тут позитивну роль відіграє відносно стабільний у валюті за останні роки вільний грошовий потік цієї компанії, FCF, в абсолютному вираженні – на рівні 25-26 млн. доларів США на рік.

 Обсяги торгів індексними акціями Української біржі минулої п’ятниці були на рівні дещо нижчими за середньоденні торги ними за останні півроку, рік та півтора.

 Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав ще 0,5%, а минулої п’ятниці 0,4%, і оновив двічі свій п’ятирічний максимум. Ріст цього індикатору на інтервалі рік зараз складає 26%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 в черговий раз цього понеділка не змінився після невеликого росту минулої п’ятниці. На цей індикатор тисне несильне укріплення євро, яке після невеликої паузи та тимчасового недавнього ослаблення цієї валюти, відновилось. Широкий  фондовий індекс США S&P 500 минулої п’ятниці додав 0,1%, а вчора ще 0,2% і оновив свій історичний максимум. З дня виборів 8 листопада індекс S&P 500 додав 25%; за рік – 19,5%.

 На сьогодні на фондовому ринку США позитивно розігрується 1) тема хорошої  корпоративної звітності за третій квартал 2017 року і росту корпоративних прибутків та доходів рік до року, 2) прискорення росту світової економіки, 3) імовірної податкової реформи в США, яка має суттєво зменшити ставку корпоративного податку та, теоретично, через податкові заходи повернути з-за кордону значні кошти корпорацій (більше 2 трильйонів доларів США), які частково, теоретично, можуть бути витрачені на викуп корпораціями власних акцій і підтримку їх високої ціни. На сьогодні оглядачі не згадують про захмарні абсолютні (безвідносно до відсоткових ставок) поточні ринкові оцінки цього фондового ринку та перспективи більш жорстокої монетарної політики в США, а також, в недалекій перспективі, ріст витрат на сплату корпораціями вищих відсотків по кредитам та їх майбутнім вищим витратам на робочу силу.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси дуже мало змінюються. Їх рух різнонаправлений, та, все ж трохи більше позитивний. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, основні європейські фондові індекси дуже мало зміняться. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,2%. Що стосується останнього – це не має вводити в оману. Цей індикатор рухається поштовхами по кілька тижнів. Після чергової фази росту наступає його певна корекція, після чого він знову пару тижнів зростає до більш високих максимальних значень за попередні. Зараз кількатижнева фаза росту індексу MSCI EM переходить у фазу своєї «зрілості», хоча, імовірно, ще не завершилась.

 На цьому відносно нейтральному та спокійному зовнішньому фоні та при очікуванні квартальних результатів місцевих емітентів за третій квартал 2017, навряд чи можна сьогодні очікувати сильної динаміки цін індексних акцій Української біржі, крім ціни акцій «Донбасенерго». Імовірно, ріст ціни акцій «Донбасенерго» продовжиться. Чистий результат для індексу Української біржі, сьогодні, імовірніше, буде слабко позитивним.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 17 октября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду