Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 06.05.2024 00:04
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 20 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1275,19-0,66%

Минулої п’ятниці Української біржі підріс на досить помітні 1,1% і вийшов на свій новий трирічний максимум. Рух індексу УБ відбувся в лінії зі зрісшим за той же день композитним доларовим фондовим індексом країн, які розвиваються, MSCI EM, який минулої п’ятниці додав помітні і схожі за величиною 1,0% (обидва індикатори УБ та MSCI EM добре корелюють), хоча і їх рух відбувся всупереч негативний динаміці на західних фондових біржах того дня. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, як і широкий фондовий індекс США S&P 500, в останній робочий день минулого тижня обидва втратили ще по 0,3% після їх синхронної просадки на 0,8% днем раніше. Індикатор же MSCI EM в останні два торгові дні дуже різко зріс, перервавши свою негативну корекцію.

Якщо говорити про найближчі до України ринки країн, які розвиваються, Румунії та Польщі, вони в п’ятницю непогано підросли: на 0,8% та 1,4%. Однак, це відбулось після їх помітної просадки в минулий місяць в лінії з європейськими фондовими індикаторами. Тому питання, чи є це зростання «сусідів» минулої п’ятниці показовим. Основний фондовий індекс Туреччини минулої п’ятниці знизився.

Минулої п’ятниці зросли в ціні всі п’ять індексних акцій Української біржі. Найбільше додали в ціні акції енергокомпаній: «Донбасенерго» (+2,4%) та «Центренерго» (+1,4%), причому зростання акцій «Донбасенерго» відбулось на дуже хороших, як для цього емітента, обсягах, зовсім не характерних для абсолютно мізерних торгів цими акціями минулих два тижні.

В цілому ж обсяги торгів індексними паперами УБ ще дещо підросли і порівнянні з попередніми днями, однак минулої п’ятниці залишились помітно (чи суттєво) нижчими за свої середньоденні на ринку заявок Української біржі в минулі півроку, рік та два.

Про динаміку світових фондових ринків минулої п’ятниці було сказано на початку цього огляду. Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси незначно втратять. Індекс MSCI EM додає зранку помірковану 0,1%.

Учасники фондових ринків обговорюють набившу вже оскомину податкову реформу в США. Нижня палата представників Конгресу вже в цкнці минулого тижня проголосувала за свою версію реформи, очікується голосування в Сенаті, і міністр фінансів США Стівен Мнухін розраховує передати проект президенту США Трампу проект рішення законодавців з цього приводу до Різдва. Також учасниками ринку обговорюється провал коаліційних переговорів в Німеччині по формуванню уряду.

На цьому спірному фоні можна очікувати, як зростання, так і зниження ціни місцевих українських акцій сьогодні.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 20 ноября 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду