Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 19:53
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 28 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1277,54-0,09%

Вчора індекс Української біржі практично не змінився, втративши суто символічних 0,05%. Протягом торгової сесії, за відсутності новин важливих для місцевих емітентів, основний місцевий фондовий індикатор слідував за основними світовими фондовими ринками. Ф’ючерси на європейські фондові індекси перед відкриттям торгів в Європі знижувались. На сайті з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, європейські фондові індикатори до офіційного початку торгів в Європі були в червоному. Однак, майже відразу після офіційного відкриття торгів, європейські фондові індекси підросли, і індекс Української біржі також зріс. Потім, в середині дня, європейські фондові індекси перейшли в негативну зону, і в негативній зоні опинився індекс Української біржі. Американські фондові біржі відкрились зовсім невеликим ростом, внаслідок цього меншими стали і втрати європейських фондових індексів. В результаті в кінці торгової сесії цього понеділка індикатор УБ, «вибрав» компроміс і закінчив торгову сесію практично в нулі. Технічна картина в індикаторі УБ вчора майже не зіпсувалась – це середньостроковий ріст.

 Знову, як і вже кілька торгових сесій поспіль, ціни індексних акцій Української біржі змінюються за результатами торгів дуже незначно, і, здається, все менше і менше. Вчора ціна жодного з п’яти індексних паперів Української біржі не змінилась в абсолютному вираженні більш, ніж на 0,45%, ціна акцій Райффайзен банк Аваль не змінилась зовсім, а ціна акцій «Центренерго» підросла на суто символічні 0,02%. Всьому причиною бачиться дуже слабка динаміка на фондових біржах Європи та США, за відсутності значимих для місцевих емітентів новин. Фондові ринки сильно зросли в цьому році, і це зараз має наслідком дуже слабкий, обережний рух на західних фондових біржах, переважно вгору. За умови збереження попередніх темпів росту на фондових ринках вони в наступні місяці дуже швидко перейшли в суттєву переоцінку. Приводу для зниження ринків також небагато: темпи росту світової економіки в 2017 прискорились, прибутки компаній ростуть, інфляція і, як наслідок, відсоткові ставки в західних країнах - малі.

 Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі вчора суттєво підросли порівняно з минулою п’ятницею, але залишились майже в два рази нижчими за свої середньоденні за останні півроку, рік та два. Проте відносно непогані обсяги торгів на ринку заявок УБ вчора були з не індексними акціями «Дніпроенерго», «Турбоатому», «Західенерго», дещо менші – з акціями «Укрсоцбанку» та «Дніпрообленерго».

 Вчора ТОВ ДТЕК «Пауер Трейд» об’явив про примусовий продаж акціонерами акцій «Західенерго» по ціні 130,46 грн. за акцію (процедура squeeze-out).

 Вчора світові фондові ринки мали негативну динаміку. Широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив від свого свіжого історичного максимуму символічні 0,04% (лише 1 пункт) і залишився вище відмітки у 2600 пунктів. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, вчора знизився на 0,5%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього понеділка «просів» на 0,9%.

 Продовжують публікувати свої «Стратегії» на 2018 рік впливові учасники світових фінансових ринків. Це зробила на минулому тижні також одна з найбільших в світі КУА - Vanguard Group. Основним висновком цього документу є наступний – ріст цін акцій в США наступного року цілком можливий, проте його імовірний темп буде нижчим, ніж в цьому році, а ризики інвестування в акції поступово збільшуються. Однак слід враховувати, що КУА завжди обережніші за аналітиків брокерів/дилерів, а Vanguard в останні роки ніколи не була над оптимістичною.

 Стосовно поведінки фінансових ринків варто згадати про важливу політичну подію наступного року: проміжні вибори в США, які пройдуть на початку листопада 2018. Тоді буде повністю обрано новий склад нижньої палати Конгресу – Палати представників. Також буде обрано третину нових Сенаторів (верхньої палати) та 36 нових губернаторів штатів та трьох керівників територій. В усіх країнах перед значними виборами прагнуть до економічної та фінансової стабільності, що на фоні об’єктивних передумов (економічного росту та низької інфляції), додає впевненості у відносно успішному для фондових ринків наступному 2018 році. Хоча, не треба забувати, що цикл економічного росту та росту фондових ринків вже на досить зрілій фазі, і 2019 рік може бути не таким успішним.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси не сильно змінюються, але більше підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси несильно зростуть. Індекс MSCI EM додає 0,1-0,2%.

 На відносно позитивному фоні зовнішніх ринків та за відсутності значимих для місцевих емітентів новин, сьогодні можна очікувати продовження слабкої динаміки торгів акціями на Українській біржі з дещо більш імовірним позитивним результатом.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 28 ноября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду