Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 21:37
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 6 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1270,19-0,22%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,6% в лінії зі світовими фондовими індексами. Тепер технічна картина в індексі УБ, хоча й залишилась зростаючою, проте суттєво зіпсувалась.

Знизились в ціні чотири індексних акції Української біржі, підросла одна – акція Райффайзен банк Аваль (+0,2%). Найбільше втратили в ціні з індексних паперів Української біржі акції «Укрнафти» (-3,2%) та Донбасенерго (-1,4%).

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ суттєво знизились в порівнянні з попереднім торговим днем, і були нижчими за свої середньоденні за останні півроку, рік та два. На жаль, це була вже одинадцята торгова сесія поспіль, якщо виключити відносно непоганий вчорашній день, коли обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок УБ значно нижчі за свої середньоденні за останні два роки.

З не індексних акцій на ринку заявок УБ цього вівторка пройшли доволі великі обсяги торгів акціями «Дніпрообленерго». Були помітні, відносно непогані, як для цих паперів, торги акціями шахтоуправління «Покровське». І це, до речі, вже друга така торгова сесія за останній тиждень. Також на ринку заявок Української біржі пройшли угоди з акціями «Турбоатому». Відносно непоганий обсяг на ринку заявок УБ був з одним із випусків ОВДП - зі строком погашення 11.07.2018.

Як вже зазначалось, світові ринки акцій втратили, переважно незначно. В цьому огляді на це звертається увага через велику кореляцію (схожі зміни) всіх ринків акцій в світі, включаючи й український.

Основний, широкий фондовий індекс США, S&P 500 вчора втратив ще 0,4%. Індекс S&P 500 знижується від свого історичного максимуму, від якого відійшов зовсім небагато – менше 1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів на 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив 0,4%. Всі ці індикатори суттєво виросли з початку року, що і є однією з причин їх вчорашнього зниження.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси торгуються в «негативній зоні». Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси помітно просядуть. Індекс MSCI EM зранку знижується на помітні 1,3%.

Якщо говорити про причини поточного зниження на світових ринках акцій, то крім згаданого суттєвого росту фондових ринків з початку року, причинами є ще і поточна оцінка фондового ринку акцій США, яка певному відсотку учасників ринку, певній кількості банкірів, в тому числі з центральних банків, видається завищеною. Також технічна картина останніх місяців в американських фондових індексах – майже безперервний ріст останніх місяців, особливо тижнів, в передчутті податкової реформи в США, набула характеру гострого піку, що в переважній більшості випадків, передує певній негативній корекції. «Ринки хочуть трохи відпочити». Сенат США вже прийняв свою версію податкової реформи, Палата представників Конгресу свою. Узгодити їх і підписати у президента США вже, скоріше, справа більше техніки.

Зараз в США є ще невелика складність в тому, щоб на цьому тижні Конгрес технічно збільшив поточне державне фінансування. Інакше, по закону, державні установи перейдуть на економний режим роботи, відпустивши частину працівників у відпустки. Навряд чи зараз збільшення фінансування є проблемою, та все ж.

На цьому негативному зовнішньому фоні з точки зору напрямку торгів на світових ринках акцій, сьогодні варто очікувати продовження зниження і на Українській біржі. Звичайно, це не є заданим. Адже існує ймовірність того, що західні фондові ринки можуть протягом дня розвернутись уверх. Індекс S&P 500 з учорашнім днем вже мав три негативні торгові сесії поспіль, що буває нечасто. Навіть при тренді зниження, на західних біржах серія кількох негативних торгових сесій переривається днем чи двома росту. Також місцевий ринок акцій, який вже три торгових сесії поспіль слабко знижувався, може просто проігнорувати сьогодні негативну динаміку на зовнішніх ринках. Та, все ж, негативний сценарій сьогоднішніх торгів на Українській біржі бачиться, як помітно більш імовірний. Місцевий ринок акцій також «дещо втомився» від свого останнього росту.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 6 декабря 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду