Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 01:49
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 7 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1273,77+0,28%

Вчора індекс Української біржі знизився ще на незначні 0,2%. Незважаючи на четверту сесію незначного зниження індикатору УБ поспіль, дещо туманна технічна картина індексу Української біржі більше вказує на повільне продовження зростання, що є зараз, мабуть, основним сценарієм торгів на світових ринках акцій. Трохи більше про це - далі.

Знизились в ціні  три індексних папери Української біржі, підросло – два. Ціна жодного з них не змінилась в абсолютному вираженні більш, ніж на 0,7%.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ помітно підросли в порівнянні з попередньою торговою сесією, і, наблизились до середньоденних за останні півроку, рік та півтора. Однак, вони все ж були помітно меншими за обсяги торгів в тому ж вимірі за останні два роки.

З не індексних акцій Української біржі на ринку заявок УБ пройшли відносно великі обсяги торгів акціями «Хмельницькобленерго», вперше за тривалий час.

Кабінет схвалив фінансовий план «Турбоатому» на 2018 рік з чистим прибутком 763 млн. грн. та ростом планового доходу в порівнянні з 2017 роком на 9% в гривні. Варто зауважити, що «Турбоатом» мав в 2016 році чистий прибуток суттєво вище планового. Так само за останні 12 міс. чистий прибуток підприємства був суттєво вище планового на 2017. Фактичний показник складає порядку 1,1 млрд. грн.

Світові ринки акцій. Як вже багато разів зазначалось в попередніх оглядах, про них тут згадується, в першу чергу, через велику кореляцію (схожі, подібні зміни) на різних фондових ринках в один час.

Широкий фондовий індекс США, S&P 500 вчора практично не змінився, втративши дуже незначну, суто символічну 0,01%. Згадаємо, індекс S&P 500 перебуває коло свого історичного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів ще на 0,1%. А от композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив досить помітні 1,5%. Цей індикатор перебуває в стадії своєї середньострокової корекції, і пробив свою лінію короткострокової підтримки, чого не було вже тривалий час. При цьому варто зазначити, що це відбулось практично лише за рахунок акцій азійських компаній, які входять до індексу. В регіоні Східної Європи, ціни пайових паперів в останній місяць торгуються більше в діапазоні. Відповідно так само, в діапазоні (то зростаючи, то знижуючись, але, по великому рахунку, не рухаючись сильно уверх чи вниз), змінюються фондові індекси східноєвропейських країн, сусідів України. А це важливо і для місцевого українського ринку акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси зростуть, хоча і не сильно. Індекс MSCI EM зранку додає 0,1%.

Зараз ринкова оцінка фондових індексів США така, що для них є в найближчі півроку-рік два найбільш імовірні шляхи. Перший – продовжити рухатись уверх поступово, дуже плавно і повільно, принаймні до проміжних виборів в США в листопаді 2018 року або ж до кінця 2018, і перейти так в 2019. Другий – сильно підрости, і потім помітно коригуватись вниз, потім знову підрости і знову помітно просісти вниз, в середньому зростаючи. Другий сценарій несе більші ризики. Сценарій продовження сильного росту є дуже ризикованим, і тому набагато менш імовірним. Він через певний час закінчиться значним провалом індексів акцій США, що створить помітні складнощі і реальній економіці США, і викличе високу турбулентність на фінансових ринках по всьому світу, де більшу, де меншу. Фахівці це розуміють. Тому, одні стратеги ставлять на перший сценарій, інші – на другий.

Для світових ринків акцій це теж, наряду з їх більшою оцінкою (хоча далеко не такою високою, як в США), це означає в наступні півроку, може рік, істотно менші темпи росту, ніж з весни 2016 року і в 2017 до цього часу.

На слабко позитивному зовнішньому фоні, та, враховуючи попередні чотири торгові сесії негативної корекції на місцевому українському ринку акцій, сьогодні на УБ дещо більше можна очікувати слабкої позитивної динаміки і такого ж результату торгів.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 7 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду