Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 08:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 15 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1298,14+0,01%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,6%, і це була вже шоста торгова сесія зростання індикатору УБ поспіль. Індекс Української біржі знову, як і днем раніше, оновив свій трирічний максимум (в гривні) досягши значення майже 1300 пунктів. Такого значення не було на Української біржі з початку серпня 2014. За останні шість торгових сесій індикатор УБ додав вже 2,2%.

Зросли в ціні три з п’яти акцій Української біржі, дві – знизились. Суттєво додали в ціні індексні акції Райфайзен банк Аваль (+1,7%). Зміна ціни кожного з інших індексних паперів Української біржі не перевищила 0,8%.

Щоправда, обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ дещо знизились в порівнянні з попередньою торговою сесією, і склали десь приблизно 60% своїх середніх значень за останні півроку, рік та два. З не індексних акцій на рівні індексних паперів на ринку заявок УБ торгувались пайові папери Крюківського вагонобудівного заводу, «Укртелекому» та Миронівського хлібопродукту. Може здатись дивним, але на відносно хорошому рівні пройшли на ринку заявок Української біржі торги акціями емітентами, розташованими в ОРДЛО: Ясинівського коксохіму та «Луганськтепловозу».  Менші обсяги торгів були з акціями ще декількох емітентів.

Другий день поспіль на рівні кращих індексних акцій за обсягами проходять на ринку заявок торги з акціями ETF фонду індексу Української біржі, тікер KUBI. Угоди з цими паперами в помітних обсягах на ринку заявок УБ проходять регулярно, кожного дня, але в останні два дні обсяги торгів ними суттєво зросли.

Національний банк України підвищив облікову ставку ще на 1 п.п до 14,5%.  Це друге підвищення за останній час. Центральний банк нашої країни прагне зменшити ризики, темпи інфляції та, можливо, позитивно вплинути на курс гривні.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,2%. Поки він так і не може «відірватись» від свого локального мінімуму (враховуючи його сьогоднішнє ранішнє зниження), який знаходиться поряд з його п’ятирічним максимумом. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,5%. Одна із причин зниження STOXX 600 локальне посилення євро, інша – вчорашнє зниження на фондовому ринку США. Широкий фондовий індекс США, S&P 500 втратив 0,4%. Цей фондовий індикатор знаходиться коло свого історичного максимуму, досягнутого позавчора. Зниженням відомий вузький консервативний індекс США Dow Jones перервав свою серію з п’яти торгових сесій зростання поспіль. Однак, це далеко не є рекордом. В цьому році були зафіксовані і вісім, і дев’ять торгових сесій зростання фондових індикаторів США підряд. Незважаючи на зниження цього четверга, під час вчорашніх торгів індекс Dow Jones досяг свого нового історичного максимуму в ході торгової сесії (не по значенню закриття), тобто абсолютного максимуму.

Європейський центральний банк залишив ключову свою ставку незмінною. Погляд ЄЦБ на програму кількісного пом’якшення в Єврозоні в порівнянні з попереднім засіданням також не змінився. З початку нового року програма викупу облігацій з ринку буде зменшена вдвічі до 30 млрд. євро на місяць. Програма буде продовжена до вересня 2018 року. Проте європейський центробанк залишає можливість продовження програми поза межами вересня 2018, якщо, наприклад, інфляція в Єврозоні, яка зараз помітно нижче цільового значення ЄЦБ в 2%, буде залишатись низькою.

Нагадаємо, що днем раніше закінчилось дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, на якому американський центробанк підняв базову ставку в США на 0,25% до діапазону 1,5% (при звичайному 2,75%).

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси зростають; європейські – поки знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси просядуть. Індекс MSCI EM  втрачає 0,4-0,5%.

Враховуючи, що місцевий фондовий індикатор зростав вже шість торгових сесій поспіль, а зовнішній фон сьогодні (в тому числі торги на закордонних ринках) є суперечливим, можна очікувати, як слабкого зростання, так і слабкого зниження місцевого українського ринку акцій. Однак, враховуючи перераховані на початку цього абзацу факти, трейдерам на місцевому ринку акцій необхідно бути більш обережними.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 15 декабря 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду