Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 10:51
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 12 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1513,85+0,23%

Вчора дуже сильний позитивний рух наверх в цінах індексних акцій Української біржі продовжився. Індекс Української біржі перейшов відмітку у 1500 пунктів, закінчивши торгову сесію при більш ніж 1510 пунктах. Індикатор УБ додав ще 4,35%, після росту попереднього дня на 4,85%. Дуже сильно та суттєво підросли в ціні всі п’ять індексних паперів основної місцевої фондової біржі. Досить перерахувати вчорашні цінові зміни, не забуваючи ні про одну індексну акцію УБё: акції «Мотор Січі» (+5,1%), акції «Центренерго» (+5,05%) (і це після позавчорашніх відповідно, 7,9% та 7,7%), «Донбасенерго» (+4,2%), «Укрнафти» (+3,9%), Райффайзен банк Аваль (+2,2%). Ціна акцій «Мотор Січі» досягла 4300 грн. Ціна акцій «Цетренерго» перевищила 15 грн. (на закритті біржовий курс - дещо нижчий). Так і тримати!, як казали раніше. Технічна картина прискореного зростання індексу Української біржі підтвердилась і ще більше закріпилась.

При цьому березневий ф’ючерс на індекс Української біржі злетів аж на 6,1% досягши значення 1569!

І це все відбулось при великих, як для останнього часу обсягах торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ. Вони ще більше зросли в порівнянні з дуже непоганими обсягами попереднього дня і вдвічі, чи більш ніж вдвічі, перевищили середньоденні обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок цієї біржі за останні півроку, рік та два. Схоже, дійсно має місце непогана покупка індексних паперів Української біржі, про що говорилось в огляді вчора. З не індексних акцій вчора, як і позавчора, були досить таки непогані обсяги торгів на ринку заявок акціями «Турбоатому». Менші обсяги торгів пройшли з акціями шахтоуправління «Покровське». Торгувались на ринку заявок УБ і деякі інші пайові папери.

Світові ринки акцій.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,7%, і, вкотре за останній час, оновив свій історичний максимум. Так само оновили свої історичні максимуми і два інші найбільш відомі фондові індекси США: Dow Jones industrial average і Nasdaq composite. Причому індекс Dow Jones додав досить помітних 250 пунктів і закінчив торги на відмітці у 25574 пунктів. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 знизився на 0,3% на фоні досить сильного, як для одного дня, укріплення євро. Головним чинником вчорашнього укріплення євро була публікація останнього, грудневого 2017, протоколу засідання Європейського центрального банку. В протоколі говорилось про необхідність поступового згортання монетарних стимулів ЄЦБ, уведених для підтримання економіки Єврозони, яка в останні місяці помітно укріпилась. Іншим фактором, який вплинув на укріплення євро вчора, стала також вчорашня публікація даних по індексу цін на промислову продукцію в США. Цей індекс несподівано несильно знизився в грудні за рахунок сфери послуг, про очікуванні його росту. Індекс підріс за рік на 2,6% - нижче прогнозу у 3,0%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього четверга практично не змінився, що буває не часто.

Сьогодні мають опублікувати свої квартальні звіти за четвертий квартал минулого року перші з найбільш крупних корпорацій США. Це фінансові компанії: найбільша світова КУА BlackRock, та одні з найбільших банків США, J.P. Morgan Chase та Wells Fargo. За даними платформи S&P Capital IQ аналітик очікують, що чистий прибуток американських корпорацій в четвертому кварталі 2017 зросте на 10,6% порівняно з їх чистим прибутком в тому ж періоді 2016. Зараз за даними звітності фондові аналітики США будуть пробувати оцінити ефект значного зменшення ставки оподаткування прибутку корпорацій США на чистий прибуток кожної корпорації цієї країни. Це буде відбуватись для кожного емітента окремо через різну ефективну (фактичну) ставку податку в минулому, та і в майбутні періоди.

Квартальна звітність дуже суттєвим чином впливає на динаміку фондових ринків. Вона є основою. Перші дані по Україні з’являться через кілька тижнів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи підростуть. Зранку індекс MSCI EM додає помітних 0,7%, «доганяючи» вчорашнє зростання фондових індексів в США.

Повторимо вчорашню тезу. Після вчорашніх (тепер вже і позавчорашніх) дуже позитивних торгів на Українській біржі сьогодні варто очікувати продовження росту місцевого українського фондового ринку. Відносно великі, як для останнього часу, обсяги торгів на Українській біржі, здається, підтверджують факт відносно великої купівлі акцій місцевих емітентів. Така купівля за два дні не закінчується. З часом, звичайно, на УБ можлива певна негативна корекція. Але відносно малоймовірно, що це відбудеться сьогодні. Як правило, після сильного росту спочатку кілька днів темп росту фондового ринку поступово спадає, і лише після цього ринок коригується. До того ж, і зовнішні ринки теж, в основному, торгуються на позитивній ноті. Тому настрій на сьогоднішню торгову сесію на УБ - позитивний.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 12 января 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду