Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 05:45
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 19 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1427,65-1,51%

Вчора фіксація прибутків початку року на Українській біржі продовжилась, і індекс УБ втратив доволі помітні 2,6%. Найбільш суттєвий внесок в зниження індексу Української біржі вчора внесли акції «Укрнафти» (-6,1%) та «Центренерго» (-4,5%). Хоча, й акції Райффайзен банк Аваль втратили помітні 1,5%. Що саме стало причиною такого розпродажу після росту на УБ на початку року саме вчора – до кінця неясно. Якихось особливих місцевих новин, які б викликали це зниження не було. Можливо, це просто «примха» ринку. Хтось захотів більше продати – от і все. А може, місцеві учасники ринку з певною оглядкою чекають публікації оголошень про збори акціонерів, де будуть представлені окремі результати українських емітентів за 2017 рік. Не виключено також, що це вчорашня слабка динаміка на світових ринках акцій теж негативно вплинула на місцевий фондовий ринок.

 Однак, обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі дуже суттєво зросли в порівнянні з попередньою торговою сесію. Вони були більшими за навіть відносно великими за обсягами торговими сесіями до того. Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок УБ були цього четверга майже в чотири рази більшими за свої середньоденні за останні півроку, рік та два. І це не був день експірацію ф’ючерсу, коли обсяги торгів значно зростають. Дуже значні обсяги торгів на ринку заявок УБ (як для останніх років) пройшли з індексними акціями «Мотор Січі». Ці обсяги склали цього четверга майже 55% обсягів торгів індексними паперами на ринку заявок УБ. Ціна цих паперів слабко змінилась. З не індексних акцій були помітними обсяги торгів акціями «Турбоатому» та Крюківського вагонобудівного заводу.

 Світові ринки акцій вели себе обережно.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився ще на 0,2%. З 0,1% попереднього дня це невелике зниження від його історичного максимуму, оновленого двома днями раніше. Найбільш відомі фондові індекси США: S&P 500, Dow Jones Nasdaq зросли всі на 4,8% з початку цього року. Це сильний ріст. Загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 підріс на 0,2%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав, як і днем раніше, 0,4%. Він знову оновив свій п’ятирічний максимум. На річному інтервалі індикатор MSCI EM додає 37%, і зараз перебуває коло свого максимуму 2011 року, за яким йдуть, відповідно максимуми початку 2008 та 2007 років. До них теж недалеко.

Вчора нижня палата Конгресу США, Палата представників, де переважають представники республіканської партії, прийняла законодавчий акт, який дозволяє уникнути переводу уряду США з вечора цієї п’ятниці на економний режим роботи. Законодавчий акт переданий у верхню палату Конгресу - Сенат. Ця новина позитивна для ринків акцій, хоча процедура прийняття відповідного закону ще не закінчена. Також продовжується публікація звітів американських корпорацій за четвертий квартал 2017. Позитивно відзвітував американський банк Morgan Stanley.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські індекси більше дуже слабко знижуються; на європейські – мало змінюються і торгуються різнонаправлено – більшість зростає. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи більше додадуть. Зранку індекс MSCI EM, підростає ще на 0,3-0,4%.

 На місцевому ринку акцій чотири останні торгові сесії були негативними. Вони на 40% зрізали ріст індексу Української біржі з початку року, який перевищував 11%.Видається що негативної корекції на 4,2% за чотири торгові сесії та ще й підряд,  цілком досить для того, щоб сьогодні індекс УБ показав позитивний результат. Хоча, завжди бувають сумніви.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 19 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду