Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 13:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 13 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1466,22+1,23%

Вчора індекс Української біржі знову знизився – на цей раз на 0,2%. Рух був протилежним до руху на світових фондових ринках, які відновлювались – зростали. І причина зниження індикатору УБ, - це суттєве зниження ціни однієї індексної акції УБ – «Укрнафти». Вчора цей папір втратив в ціні ще 5,6% після втрати минулої п’ятниці 5,9%. І це - ще й з рекордним обсягом торгів, як для останнього часу, якого давно не було на ринку заявок Української біржі. Так, давненько не було такої низької ціни акцій «Укрнафти» - з травня 2017. З іншої сторони, цього понеділка – був дуже непоганий ріст ціни акцій Райффайзен банк Аваль – 2,1%. Це - після росту ціни цих паперів минулої п’ятниці на 0,4%. Потихеньку, потихеньку, а ціна акцій банку – вже 0,32 грн. Ціни трьох інших індексних акцій Української біржі змінились мало, менш, ніж на 0,6% в абсолютному вираженні.

 Що стосується «Укрнафти». На сайті компанії значиться датована вчорашнім числом об’ява, що 14 лютого об 11.00 відбудеться прес-конференція Голови Правління «Укрнафта», Марка Роллінса. Тема прес-конференції – «Підсумки роботи ПАТ «Укрнафта» в 2017 році, плани та проблемні питання 2018 року». Та видно, хтось не дочекався прес-конференції і «трохи» продав акцій компанії, а хтось їх придбав.

 Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі, без перебільшення, колосально виросли в порівнянні з попередніми торговими сесіями і були рекордними за останній час, за виключенням торгових сесій на дати експірації ф’ючерсу на індекс УБ. Вони більш, ніж в 7 разів перевищили вчора свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Все відбулось в більшій мірі завдяки акціям «Укрнафти», обсяги торгів якими склали в грошовому вираженні 84% обсягів вчорашніх торгів індексними акціями на ринку заявок УБ. Були також торги на ринку заявок УБ з невеликими обсягами не індексними акціями різних емітентів, включаючи акції Авдіївського коксохімічного заводу, «Турбоатому», Миронівського хлібопродукту та інших – всього шість емітентів.

На ринку заявок Української біржі пройшли торги ОВДП з двома термінами погашення: 28.02.2018 (вже традиційно більшими за обсягами) та 23.05.2018, - як і минулої п’ятниці.

 Світові ринки акцій суттєво впливають і на маленький український місцевий фондовий ринок, незважаючи на те, що він в значній мірі захищений поточними низькими ринковими коефіцієнтами емітентів (низькими поточними ринковими оцінками акцій), а також має свої особливості, які залежать від поведінки цін акцій окремих емітентів. Вчора світові фондові ринки підростали.

 Широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс за результатами торгів на 1,4%. Це після росту минулої п’ятниці на помітні 1,5% і зниження днем раніше на 3,75%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 відновився, додавши 1,2% після втрати минулої п’ятниці 1,45%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,9% після зниження минулої п’ятниці на 1,7%.

Вчора зранку по Східному часу в США дохідність 10-и річних державних паперів перевищила 2,9% і досягла нового чотирирічного максимуму у 2,902%. Однак, це тривало недовго, і за результатами вчорашніх торгів дохідність паперу знизилась до 2,83%. В середу буде опублікований черговий звіт по інфляції в США. Дехто зі стратегів очікує, що цей показник буде нижчим, ніж грудневий і це заспокоїть світові фінансові ринки. Однак, зараз саме інфляція в США, яка на думку переважної більшості економістів, до літа має зрости, як і ріст відсоткових ставок по державним облігаціям США буде, імовірно, тим фактором, який буде стримувати ріст на основних світових фондових ринках і тиснути вниз на ринок боргових паперів розвинутих країн. Фіскальне стимулювання в США має додати як до економічного зростання в цій країні, так і до інфляції в цій країні. Що ж стосується корекції на світових фондових ринках, вона здається вже позаду, хоча зазвичай, як пише Девід Костін, головний стратег по ринку акцій США банку Goldman Sachs, зниження при рості в середньому триває 70 торгових днів, а відновлення займає 88 торгових днів. В 75% випадків негативних корекцій ринок акцій росте через короткий проміжок часу вище, ніж був до того. Та все ж також будемо чекати ще березневого засідання ФРС (9 березня).

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються; на європейські – торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси слабко знизяться. Зранку індекс MSCI EM зростає ще на 0,8%.

Враховуючи певну невизначеність сьогодні на світових ринках акцій, а також дуже різнонаправлену динаміку місцевих індексних акцій вчора, будувати очікування по динаміці на Українській біржі на сьогодні складно. Проте, враховуючи значну корекцію в акціях «Укрнафти» в останні торгові дні, яка при таких обсягах торгів, вчора мала б закінчитись, а також приймаючи до уваги один-два дні росту на світових фондових ринках, можливо, варто більше розраховувати на позитивний результат торгової сесії на УБ сьогодні.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 13 февраля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду