Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 08:36
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 14 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1459,09-0,49%

Вчора індекс Української біржі нарешті підріс, додавши 1,2%. Таким ростом він відіграв втрати попередніх трьох торгових сесій. Найбільше додали в ціні з індексних акцій УБ акції «Укрнафти» (+6,0%). Вони найбільше втратили за результатами попередніх двох торгових сесій: 5,6% та 5,9%. Акції «Центренерго» зросли на 1,2%, акції Райффайзен банк Аваль додали ще 0,9%, а акції «Донбасенерго» знизились в ціні на 1,0%. Індексні акції «Мотор Січі» не торгувались.

Кількома днями раніше пройшла інформація про те, що Райффайзен банк Аваль за результатами року отримав прибуток 4,47 млрд. грн. або 7,26 грн. на акцію. Це слабше, ніж очікувалось кількома місяцями раніше. Тим не менш, – це все ж надприбуток, дуже великий прибуток для банку такого розміру. Четвертим квартал для банку не був таким над прибутковим, які перші три з їх фантастичним ROE, який досягав 55%, до 60% в перерахунку на рік. Грудень місяць 2017 також не виправив ситуацію з прибутком банку за останній квартал (за жовтень та листопад 2017 прибуток був меншим, ніж в попередні місяці, про що вже писалось в подібному огляді раніше.) Однак, незважаючи на слабші результати четвертого кварталу, хтось на місцевому ринку акцій вважає, що і такий результат є достатньою підставою для росту ціни акцій банку саме зараз. Є розрахунок на хороші дивіденди. Також банк почав кредитувати і помітно збільшив свій кредитний портфель (що до речі обмежить розмір дивідендів банку через необхідність підтримувати достатність регулятивного капіталу банку). Однак, варто дочекатись повної, а, головне, офіційної звітності банку.

Сьогодні об 11.00 відбудеться прес-конференція Голови Правління «Укрнафта», Марка Роллінса «Підсумки роботи ПАТ «Укрнафта» в 2017 році, плани та проблемні питання 2018 року».

Торгова активність в акціях на ринку заявок Української біржі знизилась. Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі впали від дуже великих, як для останнього часу, обсягів торгів попереднього дня. Проте, вони були більшими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. На ринку заявок пройшли угоди ще з акціями п’яти емітентів. З них найбільше привернули до себе увагу і за обсягами, і самим фактом торги акціями Ясинівського коксохіму.

Вчора на ринку заявок Української біржі пройшли торги ОВДП з трьома термінами погашення: 28.02.2018 (вже вкотре повторимо, традиційно більшими за обсягами), 20.06.2018 та 10.07.2019.

Світові ринки акцій. Вони торгувались по-різному, навіть, протягом дня. Про них згадується в цьому огляді, тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій. Він доборе відслідковує рух на них.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 в результаті торгів підріс на 0,3%, хоча і трохи знижувався на початку торгової сесії. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав ще 1,0%, після росту днем раніше і після недавнього 10% зниження.

Цікавими є погляди професіоналів на світові фінансові ринки зараз після негативної корекції на ринку акцій.

Щомісячне опитування інвестиційних керуючих, яке проводить Bank of America Merrill Lynch (BofAML або просто BAML), показало, що інвестори найбільше бачать загрози зі сторони інфляції і відсоткових ставок і скоротили частку облігацій (розвинутих країн) в своїх інвестиційних портфелях до мінімуму - чистих 69% нижче своїх бенчмарків («маяків»). Це найнижчий рівень за останні два десятиріччя, часу з якого ведеться опитування. При цьому вони бачать наступну загрозу. Зниження цін облігацій може негативно позначитись і на ринку акцій і на цінах інших активів. За останній місяць керуючі фондів також суттєво скоротили позиції в акціях: з майже рекордних 55% більше своїх бенчмарків до 43% більше своїх «маяків». (Та все ж це дуже високий показник). Вони також збільшили позиції в грошових коштах з 4,4% до 4,7%. Керуючі фінансовими активами очікують росту відсоткових ставок і, на жаль, (що, однак, зрозуміло) 70% опитаних сказали, що економіка знаходиться на «пізній стадії» економічного циклу. Ці 70% - це найвищий рівень з січня 2008 року.

З позитивного. Керуючі залишили чисту позицію 41% «вище «маяків» для акцій країн, які розвиваються.

Всього було опитано 196 чоловік, які управляють активами у 575 млрд. доларів США.

Опитування говорить про поступово зростаючі ризики для фінансових ринків, як ринків акцій, так і ринків боргових інструментів (по цінам). Хоча, якщо брати січневий огляд місячної давнини, то керуючи тоді повідомили, що до піку ринку акцій щонайменше чи принаймні ще один рік. Так що, як у всіх людей, у керуючих інвестиційними та пенсійними фондами настрій і думки змінюються в залежності від ситуації. Хоча, результати минулого опитування не вступають в чітке протиріччя з останніми настроями.

Здається, при нинішньому захопленні інвесторів в українські активи місцевими облігаціями, це опитування не має великого значення. На місцевому ринку облігацій більше грають роль: базова ставку НБУ, дохідності, транш МВФ та погляди на курс гривні. Однак останній наведений факт про пізню стадію економічного циклу має відношення і до тих хто інвестує в місцеві облігації на тривалий термін. А щодо ринку акцій, то, як вже зазначалось, події на світових ринках відображаються доволі помітно і на місцевому українському ринку акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси помітно додадуть. Зранку індекс MSCI EM зростає ще на 1%.

Враховуючи позитивну динаміку на світових фондових ринках, здається варто очікувати сьогодні і позитивного результату на місцевому українському ринку акцій. «Невідомою картою», проте, є прес конференція керівника «Укрнафти» і фінансові результати компанії за 2017 рік. Тим не менш, враховуючи розпродаж паперів «Укрнафти» кількома днями раніше, який, здається дуже імовірним, закінчився, все ж, мабуть, варто більше ставити на зростання індексу Української біржі сьогодні.








·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 14 февраля 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду