Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 06:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 19 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1460,38-0,09%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі за результатами торгів, знову, як і днем раніше, підріс на скромну 0,1%. По ходу торгів індикатор УБ майже всю торгову сесію втрачав (в середньому 0,5-0,6%), але перед самим закінченням торгової сесії різко підріс, і вийшов в невеликий плюс. Індексні акції УБ несильно змінились в ціні того дня. Ціна акцій «Центренерго» підросла на 1,3%; ціни ж чотирьох інших індексних паперів знизились, але зниження не перевищило 1% в жодному з них. Рухали індекс Української біржі на закритті практично лише дві акції: «Центеренерго» - уверх та Райффайзен банк Аваль (-1,0%) – вниз. Технічна картина в індексу в останні півтора тижні – рух в «боковику».

Торгова активність в індексних акціях на ринку заявок Української біржі підросла. Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі наблизились до своїх середньоденних значень за останні півроку, рік та два. На ринку заявок УБ торгували з помітними обсягами  не індексними акціями «Турбоатому», з меншими: акціями шахтоуправління «Покровське» та «Азовсталі», і, зовсім невеликими, акціями КРАЗу.

Того дня на ринку заявок Української біржі обсяги торгів ОВДП були солідними. Пройшли великі обсяги торгів паперами з термінами погашення: 11.04.2018 та 23.05.2018, меншими  - з терміном погашення 28.02.2018.

Світові ринки акцій продовжили зростати - відновлюватись. Про них згадується в цьому огляді, тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 додав зовсім незначні 0,04% дещо знизившись під кінець торгів. Проте за минулий тиждень індикатор підріс в цілому 4,3% - максимальний тижневий ріст з 2013. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 виріс на 1,1% (чому в немалій мірі допомогло певне локальне по часу ослаблення євро та непоганий ріст на фондовому ринку США раніше). Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM втратив незначні 0,2%. Динаміку, розмах рухів цього індексу, сильно знижує святкування нового року в Китаї, яке продовжиться до 23 лютого.

Загальний консенсус зараз на фондовому ринку США, який задає тон і на багатьох (якщо не на більшості) інших фондових ринків в світі,: цей ринок чекає підвищена волатильність, але він буде зростати (хай і не так швидко, як і минулого року) ще помітний час – не один, не два і не три місяці.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси, як і минулої п’ятниці та четверга, підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси несильно підростуть. Зранку індекс MSCI EM зростає, на скромні 0,2%. Як тут знову не згадати святкування нового року за місячним календарем.

Знову повторимо фразу з минулого огляду. Видається, що місцевий ринок акцій сьогодні продовжить свій невиразний рух, характерний для останніх торгових днів. Шанси на слабкий ріст індикатору УБ та його слабке зниження видаються на сьогодні приблизно рівними. Хоча, можливо, шанси на ріст є дещо вищими.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 19 февраля 2018
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду