Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 15:40
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 21 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1477,46+0,9%

Вчора індекс Української біржі продовжив свій рух в «боковику» і підріс на невеликі 0,3% (після зниження днем раніше на 0,1%). Переважна більшість індексних паперів УБ, а саме чотири зросла в ціні, один – акції «Мотор Січі» (-0,8%) знизився. Однак, ціновий рух індексних паперів основної місцевої фонової біржі за виключенням значного росту ціни маловпливових і дуже волатильних по ціні останнім часом акцій «Донбасенерго» (+2,6%) був незначним. Єдине, що може ще достойне уваги, так це те, що ціна акцій Райффайзен банк Аваль знову перевищила 0,32 грн..

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі дещо підросли в порівнянні з попереднім торговим днем, але залишились помітно нижчими своїх середньоденних значень за останні півроку, рік та два. Вчора, як і днем раніше, на ринку заявок УБ були помітними обсяги торгів не індексними акціями Крюківського вагонобудівного заводу та «Укртелекому». Пройшли торги акціями ще трьох емітентів (не фондів), проте з невеликими («Азовсталь») чи зовсім малими обсягами.

На ринку заявок Української біржі обсяги торгів ОВДП суттєво підросли в порівнянні з попередньою торговою сесією. Торгували трьома випусками короткострокових дисконтних ОВДП: з терміном погашення 28.02.2018 (найбільш популярний для торгів на ринку заявок УБ останнім часом папір), 15.08.2018 та 23.05.2018 (цей - з меншими обсягами).

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій.

Рух на них вчора був знову відносно незначним і різнонаправленим.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,6%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, навпаки, підріс на 0,6% після зниженням днем раніше на таку ж величину. До певної міри росту індексу  STOXX 600 допомогло певне локальне по часу ослаблення євро. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив ще 0,5%. Локальне по часу посилення долара США не грає на руку фондовим ринкам країн, які розвиваються. Однак, тут є ще й інше певне питання. На думку деяких фахівців крупні фондові ринки країн, які розвиваються, регіону Північно-Східної Азії, - не зовсім дешеві. А вони в індексі MSCI EM мають суттєву вагу.

На Уолл-Стріт зараз є певний різнобій в думках, що в наступні періоди переважить у впливу на фондових ринок США (а за ним і на інші ринки акцій): позитивний ефект від фіскального стимулювання в США, чи негативний вплив відсоткових ставок, які зростають. Різні фахівці та компанії дивляться на цю дилему по-різному. Проте переважає думка, що прискорене економічне зростання в найближчі місяці буде мати більший вплив, ніж поки невеликий ріст відсоткових ставок. В результаті прибутки корпорацій суттєво зростуть (незважаючи на більші витрати по відсоткам), і їх ріст переважить ріст реальних відсоткових ставок. Більші розбіжності є в поглядах на подальшу динаміку фондових індикаторів. Та все ж шальки терезів (консенсус при великих розбіжностях) більше схиляються до росту фондових індексів США до кінця року.

В цьому контексті (а також у контексті відсоткових ставок та, важливо, валюти)  учасники фінансових ринків будуть прагнути інтерпретувати останній протокол засідання ФРС, який має бути опублікований сьогодні, та результати первинних аукціонів по розміщенню державних паперів США на цьому тижні.

Поміж тим, «сезон» (публікація) квартальної звітності в США, Європі та інших країнах продовжується. Результати цієї звітності теж суттєво впливають на денні рухи фондових індексів, як було вчора в США. Вони дають і підґрунтя для побудови прогнозів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно підростають, а на європейські - несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси несильно втратять. Зранку індекс MSCI EM підростає на 0,9%.

Вкотре повторимо фразу з минулих оглядів. Видається, що місцевий ринок акцій сьогодні продовжить свій невиразний рух, характерний для останніх торгових днів. Шанси на слабкий ріст індикатору УБ та його слабке зниження видаються на сьогодні приблизно рівними. При цьому знову зробимо зауваження, що фондові індекси, як місцевий, так і світові, тривалий час не стоять на місці. Трейдери на цьому не заробляють. Тож, в найближчі дні має намітитись рух чи в одну чи іншу сторону, чи навіть просто суттєві коливання коло середнього значення.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 21 февраля 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду